Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski07-03-06, 17:43  #1
TURKS
Onay bekleyen
Yazar Adayı

TURKS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ülke / Şehir: TURKEY
Niçin Müslüman oldular?

(Atlas Okyanusu ile Akdenizin birbirine karışmadığını gördüm ve ilmen de tesbit edilmiştir. Bunun 1400 sene önce Kur'an-ı kerimde bildirildiğini duyunca, müslümanlığın hak din olduğuna inanıp müslüman oldum.)
Kaptan Kusto (Fransız)

Kur'an-ı kerim, Allahın adı ile başlıyor, Allahın birliğini bildiriyordu. Hayretim arttı. Tevhid dini olan müslümanlığı seçtim.
Cat Stevens (İngiliz)

İslâm, çağları ardında sürükliyen bir dindir. Müslüman olmakla, çağlarüstü dini seçmiş oldum.
Roger Garaudy (Fransız)

Anarşinin ancak İslâm ahlâkına sahip olmakla önleneceğine inandım. İçkiyi bıraktım, tesettüre girdim ve namaza başladım.
Tına Gfanzıl (Alman)

İslâmda, ırk, renk ve dil farkı gözetilmediğini, herkesin eşit olduğunu, namaz kılarken de rütbe ayrımı yapılmadığını gördüm. Müslüman oldum.
Thomas Clayton (Amerikalı)

İslâm, en iyi şeyleri ihtiva eder. Hiç bir dinde kardeşlik, İslâmdaki gibi değildir.
Dr. Rolf Freiherr (Avusturyalı)

İslâm, sevgi, doğruluk, temizlik ve güzel ahlâkı emrettiği için müslüman oldum.
A.Uemura (Japon)

İslâmı akla da uygun bulup müslüman oldum.
Cecilla Cannolly (Avusturyalı)

İlim Çinde de olsa alın hadisini okudum. İslâmın ilme verdiği önemi görünce müslüman oldum.
Mr. Board (Amerikalı)

İslâm, israf ve cimriliği yasaklayan, maddi-manevî her hususta en güzel kaideleri olan dindir.
Albay Ronald Rockwell (Amerikalı)

İslâm dünya ve ahiret mutluluğunu gösterdiği için müslüman oldum.
B.Karai (Zengibar)

Putlara değil de, bir Allaha ibâdet etmeyi, doğruluğu, emanete riayeti, insanların haklarını gözetmeyi emreden İslâmiyeti kabul ettim.
Necaşi (Habeş İmparatoru)

Tufeyl bin Amr, usta bir şairdi. Onun gibi şiirden anlıyan pek azdı. Kur'an-ı kerimi okuyunca, onun şiir ve beşeri bir söz değil, ilahi bir kelam olduğunu hemen anlayıp müslüman oldu.

Kaynak: Turhal Müftülüğü
TURKS is offline  
Eski08-03-06, 04:08  #2
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
(Atlas Okyanusu ile Akdenizin birbirine karışmadığını gördüm ve ilmen de tesbit edilmiştir. Bunun 1400 sene önce Kur'an-ı kerimde bildirildiğini duyunca, müslümanlığın hak din olduğuna inanıp müslüman oldum.)
Kaptan Kusto (Fransız)
sayin turks, bu palavra haberin asilsiz oldugunu kaptan Kusto, özellikle Türk basinina demec verdi, o zamanlar yasiniz kücüktü saniyorum. Okumamis olabilirsiniz.

diger asparagan haber ya da gerck olsa da, depsresif insan kisiliklerinin din degistirmesi üzerine genellemelere varmak, istatistik bilmine karsi ayip olmuyor mu:-)

Ayrica bu gün ülkemizde hizla yayilan hristiyanligi da görmezden gelmeyin????
Ayrica almanya da hizla yayilan Samanizmi de incelemenizi öneriyorum
Ayrica avrupa haklarinda hizla yayilan asaya dinlerini de incelemenizi öneririm.
Bu durumda müslüman olan bir kac kisi olabilir degil mi:-)

Hic tanimadioginiz birinin islam olamsi inanciniza güc mü katiyor acaba?

su yorumunuzdan: yani benim inancim dogru bakin, ingiliz fransiz bile müslüman olmus, onlar aptal mi gibi bir anlam cikiyor ki; bunun altinda bir toplumsal asagilik duygusu yatiyor olmasin .

Baska bir insanin din degistirmesi, yani bizim inancimiza dönmesi bize ne cikar sagliyor.

Tanri ve din üzerine örtbas edemedigimiz kuskularimizi bastirmamiza mi yariyor dersiniz?

saygilar
Eski08-03-06, 10:12  #3
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Alıntı:
gerck olsa da, depsresif insan kisiliklerinin din degistirmesi üzerine genellemelere
Canuğur Bey, öncelikle yukarıda adı geçen kişilerin hepsi hakkında kişiliklerini çözümleyecek kadar bir bilginiz olduğunu varsayıyorum ki bu sonuca varıyorsunuz. Yani, din değiştiren yukarıdaki (doğru veya yalan) kişilerin kişiliklerinin depresif olduğunu söylüyorsunuz. Yani din değiştirmeyi depresif insanlara has bir özellik olarak görüyorsunuz. Yanılıyor muyum?
Devam edelim. Hristiyanken hristiyanlığı reddedip Müslüman olan depresif, Müslümanken müslümanlığı reddedip Hristiyan olan depresif... buraya kadar da doğru mu?
Müslüman ken Müslümanlığı reddedip ateist olan Hristiyanken hristiyanlığı reddedip ateist olan lara ne demeliyiz bu durumda. "Yok ateizm din değildir" derseniz sonuçta inançla ilgili bir durum. Yani her ne kadar inançsızlık ta olsa ateizminde bir felsefesi var. O da nasıl ki, Müslümanlık Hristiyanlıktan farklı, Şamanizm Yahudilikten farklı, Ateizm de Hristiyanlıktan, Müslümanlıktan vs.. den tamamen farklı.
BU durumda yine soruyorum. İnanırken inançsızlığı seçmek te bir depresif insanlara has özellik midir? Yoksa bu depresiflik zadece dinler arasında mı geçerli. Dİn dışına çıkan kurtuluyor mu bu depresiflikten?

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski08-03-06, 16:24  #4
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005

Alıntı:
Mustafa Kemal Atatürk - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu (1881-1938).
Acilen uyarı talep ediyorum.Gerekçem ise asılsız bilgi verilmesi.
ASİ12 is offline  
Eski08-03-06, 16:33  #5
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Buradaki herkes din muhalifi olarak nitelendirilmiş.Atatürk'ün din muhalifi olduğuna dair belge istiyorum.
ASİ12 is offline  
Eski08-03-06, 16:33  #6
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
mustafa kemalin ateist olduğunu ispat ederim
Unutmadan Mustafa Kemâl ATATÜRK sizin babanızın oğlu değildir.
ASİ12 is offline  
Eski08-03-06, 18:23  #7
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Sayın asi yettiniz ama, mustafa kemal diyoruz, saçma sapan noktalara konuyu çekerek dağıtmanız kaç oluyor?

· Douglas Adams - Bilim-kurgu yazari.
DNA(Douglas Adams) kesinlikle okunması gereken bir yazar.Birçok konuya değişik bakış açıları sağlıyor.

Bunun dışında daha çok kişi vardır ateist,deist ve agnostik olan, örneğin freud,örneğin sartre, örneğin nazım hikmet, örneğin tolstoy.. hem de bu insanların nedenleri akıl,mantık ve bilimdir, yukarda yazan
bu gibi
Kur'an-ı kerim, Allahın adı ile başlıyor, Allahın birliğini bildiriyordu. Hayretim arttı. Tevhid dini olan müslümanlığı seçtim.
Cat Stevens (İngiliz)
saçma nedenlerle değil..
Eski08-03-06, 18:37  #8
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Alıntı:
Sayın ASİ12 şöyle demiş:

Acilen uyarı talep ediyorum.Gerekçem ise asılsız bilgi verilmesi.
Atatürk'ün din karşıtı birçok sözü vardır. Ama bunun tartışma yeri burası değil, başka bir konu açarsanız tartışılır.

Saygılar.
Eski09-03-06, 00:59  #9
TURKS
Onay bekleyen
Yazar Adayı

TURKS'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın türker şöyle demiş:

Atatürk'ün din karşıtı birçok sözü vardır. Ama bunun tartışma yeri burası değil, başka bir konu açarsanız tartışılır.

Saygılar.
Birçok söz vardır diyeceğinize, yazında görelim bakalım neymiş bu sözler?
TURKS is offline  
Eski09-03-06, 01:09  #10
TURKS
Onay bekleyen
Yazar Adayı

TURKS'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın canugur şöyle demiş:

sayin turks, bu palavra haberin asilsiz oldugunu kaptan Kusto, özellikle Türk basinina demec verdi, o zamanlar yasiniz kücüktü saniyorum. Okumamis olabilirsiniz.

diger asparagan haber ya da gerck olsa da, depsresif insan kisiliklerinin din degistirmesi üzerine genellemelere varmak, istatistik bilmine karsi ayip olmuyor mu:-)

Ayrica bu gün ülkemizde hizla yayilan hristiyanligi da görmezden gelmeyin????
Ayrica almanya da hizla yayilan Samanizmi de incelemenizi öneriyorum
Ayrica avrupa haklarinda hizla yayilan asaya dinlerini de incelemenizi öneririm.
Bu durumda müslüman olan bir kac kisi olabilir degil mi:-)

Hic tanimadioginiz birinin islam olamsi inanciniza güc mü katiyor acaba?

su yorumunuzdan: yani benim inancim dogru bakin, ingiliz fransiz bile müslüman olmus, onlar aptal mi gibi bir anlam cikiyor ki; bunun altinda bir toplumsal asagilik duygusu yatiyor olmasin .

Baska bir insanin din degistirmesi, yani bizim inancimiza dönmesi bize ne cikar sagliyor.

Tanri ve din üzerine örtbas edemedigimiz kuskularimizi bastirmamiza mi yariyor dersiniz?

saygilar
Atatürk'ü ateist yapıyorsunuzda, Kaptan Kusto müslüman oldu diyince mi diretiyosunuz?
Bizler (%99) Müslüman bir toplumun evlatları olduğumuz için onlara göre şanslıyız. Ama onlar bu uğurda gerekirse tüm sevdiklerini ve yakınlarını bile kaybetmeye göze almış insanlar oldukları için bunu yayınlama gereğini duydum.
Allah'ın insana ihtiyacı yok, aksine insanın Allah'a ihtiyacı var!

Siz korktuğunuzda kime sığınıyorsunuz? Çocukluğumuzda Anne-Baba derdik. Ya şimdi?
TURKS is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı