"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Liderlerin 'şahinlik' yarışı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| CHP, MHP, DSP ve BBP genel başkanları birbirlerinden daha şahin olmak için adeta yarışa girdiler. Söz konusu liderler Kuzey Irak'a derhal bir operasyon başlatılmasını istiyor, diplomatik girişimleri zaaf olarak nitelendiriyorlar. BİRBİRLERİYLE YARIŞIYORLAR CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Hükümet, elindeki tezkerenin gereğini yapmalıdır, bir an önce Türkiye ile şaka yapılamayacağını, oyun oynana-mayacağını göstermesi lazımdır" diyerek açıkça ordunun bir an önce Kuzey Irak'a girmesini talep ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türklere bir kedisini bile vermeyeceğini zırvalayan zihniyete Türk milleti ile alay etmenin ne demek olduğu hatırlatılmalıdır. Zaman bedel ödettirme zamanıdır" diyerek Kuzey Irak'a kapsamlı bir operasyona girişilmesi hususunda Baykal'dan geri kalmadığını göstermiş oldu. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ise, şu sözleriyle "şahinlik" konusunda hem Baykal'ın, hem Bahçeli'nin bir adım önüne geçti: "Irak içinde asgari 35 kilometre tampon bölge oluşturulmalıdır. Doğru çizilmeyen Türkiye-Irak sınırı yeniden düzenlenmelidir. Türkiye düze inmeli, sırtını dağa vererek güvenliğini sağlamalıdır. Ayrıca yapılacak bir yasal düzenlemeyle idam cezası geri getirilmelidir." DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de, sınır ötesi operasyon yapmayan hükümeti eleştirerek, "şahinlik" yarışında diğer liderlerle arasını kapatmaya çalıştı. http://www.birgun.net/bolum-56-haber...tml#haber_basi |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ellerinde davulla zurna ile K.Irak'a girip başarılı olabileceğini düşünen insanlarla sarılmış durumdayız. Ondan sonra Erdoğan nasıl tek başına iktidar diye sorarlar... Böyleleri rakibi olursa,tabi olacak. Hepsinden on kat daha akıllı.Takiyyeci ya da değil,bütün olaylara rağmen Türkiye'de en akıllı reformları yapan kendi olmuştur.Bizim Kemalistlerse hala bayrak asmak ile uğraşsın. |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Alıntı:
Gercek söylediklerinize ictenlikle katiliyorum Bunlarin hepsini toplasan bir tane Tayyip yapmaz Benim anlamadigim kendini sosyal demokrat veya solcu olarak niteleyen insanlarin K.Irak operasyonuna nasil destek verdigidir __________________
Bagimsiz Bir Turkiye Icin El Ele | |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| Alıntı:
k.ırak'a sadece terör için girildiği yanılgısına düşmeyin.türkiye payına düşeni almak için oraya giriyor. başarıya ya da başarısızlığa buaçıdan bakın isterseniz. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| ABD, ''Giremezsiniz'' diyor... Kendini solda gören bazıları ''Aman ha, girilmesin...'' diyor. Kendini sağda sayan bazıları ''İstikrar, staretejik ortaklık... Olmaz girmeyelim'' diyor Barzani ''Savaşırız, gelmeyin'' diyor... Talabani ''Ne gelirsiniz, ne köpeklerimizi veririz'' diyor... Birileri bilmem kaç kasımdaki ABD ziyaretini bekliyor... Bu arada PKK'lı faşistler bir ayda 45 insanımızı katlediyor....... __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Girilmesin değil,davulla zurnayla girilmesin. Gireceksen K.Irak'taki kampları aniden bombalarsın veya hareketi çok hızlı bir şekilde yaparsın.Ha geldim ha geleceğim diğerek ancak ülke ile savaşırsın.Pkk militanları karşı cephede bizleri beklemez. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|