"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İyice azıttılar. Hedef; Kürtler, zenciler, uzun saçlılar, solcular, rockçılar

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski28-10-07, 14:07  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
İyice azıttılar. Hedef; Kürtler, zenciler, uzun saçlılar, solcular, rockçılar

Bursa'da sahipleri Mardinli diye mağaza yağmalandı. Ayvalık'ta, ataları Afrika'dan gelenler bile hedef oldu. Parti binaları taşlandı. Muğla'da tinerci adam bıçakladı, ülkücüler Doğululara saldırdı

Uzun saçlı ve küpeli olmak da 'riskli'. Uzun saçlı bir genç yaşadıklarını anlatıyor: "Sloganlar atarak geliyorlardı. 'Satanist" diye bağırdılar. Küfür ederek saldırdılar. Kaçıp bir arkadaşımın evine sığındım, yoksa linç edilecektim."
Altıparmak semtinde toplanan rock bar ve kafeler de atmosferden nasibini aldı. 21 ve 23 Ekim günü 60's adlı kafeteryaya çoğunluğu lise öğrencisi kalabalık sloganlarla saldırdı.

Kafe sahibi Ogün Özden kırılan camları taktırırken "Yaşadıklarımızı kimse yazmadı, ülke duymadı" diyerek anlatmaya başlıyor: "Üç yaşındaki çocuğum, bebek arabasının içinde kapının önündeydi. Onun için çok endişelendim. 'Bursa'da satanist istemiyoruz, komünist istemiyoruz' diye bağırıyorlardı. Benim solcu olduğumu biliyorlardı. İçeriye taş yağdı, bir müşteri yaralandı. İçlerinde kız öğrenciler, çok acı ama daha önce müşterimiz olan gençler de gördük. 'Satanistler' diye bağırdıktan hemen sonra 'Şampiyon Bursa' diye maç tezahüratı yapıyorlardı. Gözaltına alınan olmadı."
Üç yıl önce İstanbul'dan Bursa'ya gelerek kafeyi açan Özden, "Çocuğumu İstanbul'a gönderdim. Burada can güvenliğimiz yok. İşyerimi satarak gideceğim" diyor. Altıparmak'taki bütün bar ve kafelerde de Türk bayrakları asılı. Bir rock bardan ülkücü şarkılar yükseliyor. Özden, "Artık club mekânlar bile 'Ölürüm Türkiyem' çalıyor" diye konuşuyor.

Üç kişi bıçaklandı
Şehit Saraç'ın toprağa verildiği gün restoran işleten Tuncelili Rıza Beyaztaş'a tehdit telefonu geldi. "Cenazeden sonra sizden hesap soracağız" dediler. Tuncelili diğer esnaf da aynı tehdidi almıştı. Çarşamba günü Beyaztaş Restoran'a gelen dört kişi, Beşiktaş-Liverpool maçını izlerken, dev 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' pankartı açılınca kalkıp alkışladı ve diğer masalara sataştı. Kendilerini uyaran işletme sahibi Rıza Beyaztaş, Metin Beyaztaş ve Hüseyin Yıldız'ı bıçakladılar. Hüseyin Yıldız, iki gün yoğun bakımda kaldı. Bir saat sonra Tuncelili bir kişinin işlettiği Can Restoran önüne üzerinde Türk bayrağı bulunan çelenk bırakıldı ve işletmenin camları kırıldı.
Tuncelililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Celal Hamvayat endişeli: "Biz barış, ülkenin birliğini isteyen insanlarız. Pek çok esnaf korkarak dükkânının kepenklerini indirdi." Camları kırılan, tabelaları DTP Bursa İl Başkanlığı önceki gün açılabildi. İl Başkan Yardımcısı Suat Ertuğrul, "Polis güvenliği alamadığını söyleyerek binayı boşaltmamızı istedi. Biz çıktık 15 dakika sonra binayı yakmaya çalışıyorlardı" diyor. Aynı binada, travestilerin kaldığı bir daire de saldırıya uğradı, talan edildi. Bursa Şube Başkanı Abdulaziz Akyol da İHD bürosunu saldırı kaygısıyla açmadıklarını anlatıyor: "Sokaklar da aynı durumda. Birkaç kişi trafiği keserek Türk bayrağı açıyor. Korna çalıp destek vermeyenlere saldırıyorlar. Dükkânları gezerek bayrak dağıtıyorlar. Yaptığımız açıklamalara yerel basın yer vermiyor."

Uzun bir yazı tamamı linkte@ http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=237118
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-10-07, 14:22  #2
koçero

koçero'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Gelişmiş linç kültürüne yeni katkılar sağlıyacak bir ortamın içinde yaşıyor ülke insanları.
Faşizm kitle psikolojisini bu ve benzeri olaylarda iyi kullanır,hele bizim ülkenin faşistleri bu konuda oldukça deneyimlidir.Biraz kurcalarsanız 6-7 Eylül'e kadar varırsınız,........
Velhasıl faşizm kötü,.............
Eski28-10-07, 14:27  #3
Paylaşım
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Oct 2007

Iste vatanserverler ?!
Paylaşım is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-10-07, 14:34  #4
derikli
Ayrıldı

Giriş Tarihi: May 2007

basına sansörü niye koydukları anlaşılıyor şimdi.
iyi çocukların görevlerini layikıyla yapmaları için alt yapı tamamiyle hazırlanmış.
haydi bakalım gazanız mübarek ola...

Kuzum Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-10-07 19:33 .Sebep: alıntı
derikli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-10-07, 14:50  #5
manipülasyon
Ayrıldı

Diyecek söz yok.Faşizm nedir?
Bunun gibi birşeydir işte..
Eski28-10-07, 16:36  #6
IŞIK

Giriş Tarihi: Sep 2007

Alıntı:
Sayın dilhan şöyle demiş:

Mesajı Göster
Katılıyorum bu Faşimden başka birşey degil .Nasıl böyle yapabiliyorlar anlam veremiyorum bu insanlara .
IŞIK is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-10-07, 16:45  #7
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Alıntı:
Sayın dilhan şöyle demiş:

Mesajı Göster

Aklıma Kemal Sunal'ın dedikleri geldi.

Faşizmin bel kemiği yok...
Eski28-10-07, 16:59  #8
FatmaSeher

Tam da ABD-AB ve maşası terör örgütü pkk nın , gülerek ellerini ovuşturduğu sahneler...
İstedikleri iç savaş.. Millet birbirini yesin ki, emperyalistler de bölüp yönetsin..
emperyalist işbirlikçileri de saltanatlarını sürdürsün ..
Amerikancı holding medyası da ha babam bu konuda manşetler atsın...
Milleti kızıştırsın..
Amaçları belli , hedefleri belli...herşey açık oynanıyor yani..
Aklıselim oynanan oyunu görüyor.
Eski28-10-07, 17:20  #9
N@z

N@z'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: ist.

Bugünlerde “Kürt” olmak

Bir Kürt arkadaşım anlatıyor: “İki gün önce Nişantaşı’nda bir berbere gittim. Tıraş olacağım. İçerisi kalabalık. Bir yandan iş yapılıyor bir yandan haberler izleniyor. Her ekranda başka bir kanal. Girdik mi girecek miyiz..
Sonra DTP başkanı çıktı. Üzüntülerini söylemeye çalışıyorlar. Koro halinde küfür başladı. Kıyamet kopuyor. Televizyonu kıracaklar nereyse. Hep beraber bağrışmaya başladılar: ‘Kürtlerin tümünü kesmek lazım zaten, her tarafı bir güzel bombalayacaksın, taş taş üstünde bırakmayacaksın, Diyarbakır diye bir şey kalmayacak, gerekirse canlı canlı gömeceksin, hepsi hain bunların..’
Hadi bakalım! Sıkıysa görüş belirt. Sıkıysa de bakalım “Baba bombalamayı düşündüğün yerlerde benim anam, babam, kardeşim, anneannem, babaannem, dedelerim, yeğenlerim, kuzenlerim ez cümle bütün sülalem yaşıyor”. Bir elinde ustura bir elinde bir KÜRT kafası, hadi bakalım davet et o berberi akla mantığa!!..”
Hayır edemezsin. Zira hadise PKK aleyhtarlığından komple bir Kürt aleyhtarlığına döndü..
Ve Kürtler sanki sadece Diyarbakır, Van ve Hakkari’de yaşıyorlarmış gibi sokaklara ulu orta, en küçük bir frene basmaya gerek duymadan Kürt aleyhtarlığı yapılmaya başlandı.
Manava gidiyorum, küfür kıyamet, eczaneye gidiyorum küfür kıyamet, kuru temizlemeciye gidiyorum küfür kıyamet..
Sayın halkımız yine unuttu ki biz iç içe yaşıyoruz. Ve yine unuttu ki Kürt dediğin sadece inşaat işçisi değildir, Kürt dediğin sadece pazarcı değildir, Kürt dediğin sadece esmer değildir.
Müşteri diye taksine aldığın sarışın kadın, sakalını kestiğin reklamcı, evini kiraladığın bankacı, kaldığın “butik” otelin sahibi, çocuğunu teslim ettiğin öğretmen, zerzevat sattığın ve yazılarına pek bayıldığın köşeci DE pekala Kürt olabilir.
Ne yapsın şimdi onlar sen yanlarında Kürtlere dere tepe düz giderken? “Hepsi hain, hepsi işbirlikçi, hepsini bombalayacan!” dediğin zaman?
Bir başka Kürt arkadaşım ilkokul öğretmeni ve öğrencilerinden duyduklarından siniri bozulmuş vaziyette. “Evlerde küçük Kürt katilleri yetişiyor gibi gelmeye başladı. Nerelisiniz diye soracaklar diye ödüm kopuyor” diyor. İlkokul öğrencilerinden söz ediyorum dikkatinizi çekerim!
Beni facebook’tan bulan eski sınıf arkadaşlarımdan da gelip duruyor ırkçı mesajlar.. Hiç akıllarına gelmiyor belki ben bir Kürdüm?!? Eskiden bunu belirtmeye gerek duymuyorduk ama yani tipim göstermiyor diye olamaz mıyım? Bir batı ilinde beraber okula gittik diye Kürt olma ihtimalim yok mudur?
Kürt değilim tamam ama belki bir Kürt’le evlendim?! Çocuklarım yarı Kürt?! Eniştem belki Kürt?! Kuzenler yeğenler belki yarı Kürt?! Olamaz mı? Hayatında silah tutmamış yeğenlere, kuzenlere hain gözüyle mi bakacağım bundan sonra hanımefendiler beyefendiler küçük akıllarıyla böyle buyuruyor diye?
İpin ucu bir kaçtı, öyle böyle değil.

Yazının tamamı için tıklayınız

seha Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-10-07 21:09 .Sebep: Kaynak düzenlemesi
N@z is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-10-07, 17:36  #10
heptenasi

heptenasi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Sanırım ne kadar anlatsak ta boş.Duygular, akılın yerine dogru hızla ilerlemekte.
Bu münferit hadiselerin altındaki ateşi sürekli arttıracaklar gibi görünüyor.
Bireysel korunmanın yoluna dogru sürükleniyoruz.
heptenasi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 01:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)