"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Çok uzundu hepsini okuyamadım. Ama şunlar gözüme takıldı: Akşam oldu, sabah oldu ve ikinci gün oluştu akşamı sabahı tanrı yaratmamaış gibi bir anlam içeriyor. İkinci gün oluştu diyor, ikinci günü yarattı demesi gerekmez miydi? Tanrı insanı kendi suretinde yarattı Demek bu sözü Muhammet tevrattan esinlenerek söylemiş. Tanrı yarattıklarına baktı ve her şeyin çok iyi olduğunu gördü Nasıl olacağını bilmiyor muydu? Önce bi yaratmış sonra şöle bi bakmış, hımmm güzel olmuş demiiş __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| bende hepsini okuyamadım ama okumayı düşünüyorum benim dikkatimi çekenler aynı konuların Kuran da da oluşu kaynağın aynı kaynak olduğunu kitapların Hakkın kitabı olduğunu gösterir. tanrı lafı yerine Rabb daha uygun düşüyor bence tanrı lafı kişiye sizin düşündüklerinizi düşündürtüyor. sanki bilmiyormuş sonucu gibi. |
| #4 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Yaratılış bölümünü önceden okumuştum. Tevrat'taki en bilim ve akıldışı kısımlardan biridir. Sözde, Rab insanlığın gelişmesine sinirlenmiş de,gökyüzünden aşağı inip insanların dillerini dağıtmış. O yüzden Tony İngilizce, Veli Türkçe konuşuyormuş! Bu masala ancak küçük bebekler inanır, ama halen ne yazık ki buna inanan bir ton insan var. Gerçi bu bir ton her geçen yıl daha da azalıyor. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-03-06 18:49 . |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Gercekten sabah olunca ikinci gün oluyor demek ki. saygilarimla __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: konya
| her şey dönüp duruyor( güneşmi doğuyor yoksa bizmi dönüyoruz), evren genişliyor. ne kadar olduğunu biliyormusunuz sayın canugur. güneş ne zamana kadar doğacak. insanlık tarihi neden çok kısa, dünya tarihine göre.. bunları yazmamdaki amaç biraz etkili ifade kullanalım. şu an bize, bilgimizin fazla olması sebebi ile o zamanın ifadeleri basit gelebilir. hatırladığım kadarı ile bir israilli bazı olayları, tevrattan esinlenerek ön ceden bilmiş. ömer çelakılın, güneşteki büyük patlamayı, gazete ilanı ile bildiğini göstermesi gibi. ama şöyle bir ihtimalde var: tevratı değiştirenler, belkide iyi edebi olamıştır. ama tevratta hala aslı gibi olan ayetler olacaktır. |
| #7 | ||
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
*Bütün insanlar o zaman neredeydi. Bütün insanlarin annesi olacak deseydi inanca göre, tamamdi. ikikardes olur havva´dan. Habil ile Kayin. Kayin kardesini öldürür. Nedeni belirtilmez. Tanri Kayin´i de lanetler. "Yar.4: 17 Kayin karısıyla yattı. Karısı hamile kaldı ve Hanok'u doğurdu. Kayin o sırada bir kent kurmaktaydı." Kayinin karisi kim? Karisiyla yatmis ve cocuklari omus.ok. Amakiminle yatmis? Bunlar 4 kisilik adem ailesiyse, ve ilk insanlar ise, KAyin´in karisi hic bir dinde acik degildir. simdi toplam garip olan bir sey daha var, Adem rab´bin sözünü dinlemedigi icin aden bahcesinden atiliyor. elmayi yerken, karisini sucluyor, havva da yilani sucluyor, Rab da yilani lanetliyor ve rab alayina firca cekiyor görünmü var tevrata göre:-) Yani bu gün insanlik, toplam suclu bir baslangic ile bu günlere geldiyse, bu gün insanin yaptiklarindan insan degil, rabbi sorumlu olmasi gerekmez mi diye soru ortaya cikiyor. rab, demek ki Ademi iradesiz yaratmis ki, kaburga kemiginden yarattigi havvaya aldanacak kadar zayif kisige sahip imis. Ortada, tanrinin sözünü dinlemeyen suclu bir ana-baba, kardesini öldüren, karisi belli olmayan bir erkek cocuk var. 3 kisi yani. Biz de bunlardan türedik haaa; :-) gidin yaa suradan güldürmeyin adami:-) saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-03-06 16:57 . | |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| siz bunula ne değerlendirmek istediniz ben anlamadım tevrat insanca dır aslı ALLAH'kelamıdır ama sonra bozulmuştur |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| Yar.1: 3 Tanrı, "Işık olsun" diye buyurdu ve ışık oldu. Yar.1: 4 Tanrı ışığın iyi olduğunu gördü ve onu karanlıktan ayırdı. kusursuz, istemesi ile herşeyi vareden tanrı ışığın iyi olduğunu görmüş, sonradan öğrenmiş.. ilginç.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|