"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Dışişleri Bakanı: ABD'nin terör örgütüne destek...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski29-10-07, 01:01  #1
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Dışişleri Bakanı: ABD'nin terör örgütüne destek...

Alıntı:
Babacan, ABD avukatı gibi
Türkiye’nin Dışişleri Bakanı, PKK’ya yardımla suçlanan ABD’yi bir Amerikalıdan bile daha hararetle savundu .
Orta Doğu turu çerçevesinde Tahran’a giden Dışişleri Bakanı Ali Babacan ilk olarak İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile görüştü. Babacan, görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında şaşırtıcı açıklamalarda bulundu.

Terörle mücadelede bugüne kadar denenen yöntemlerle sonuç alınamadığını anlatan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, ABD’nin PKK terör örgütüne yardım edip etmediği sorusuna karşılık hayret verici şu ifadeleri kullandı:

“Terörün hedefi olmanın nasıl bir şey olduğunu en iyi anlayacak ülkelerden biri ABD’dir. ABD’nin herhangi bir terör örgütüne destek verebileceğini düşünmek bile istemiyorum, böyle bir şeye ihtimal vermiyorum.
(...)
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ha...y.php?hit=2950
Siz de,
ABD'nin herhangi bir terör örgütüne destek vermesine ihtimal vermiyor musunuz ?

Nedense halkımızın çoğunluğu bu durumu pekala ihtimal dahilinde görüyor.
Öyleyse birileri fena halde yanılıyor...

Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-10-07 01:09 .
Gılgamış is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-10-07, 01:17  #2
PENtagram_

Giriş Tarihi: Feb 2007

Abd halkı kendi ülkesinin başkanına demediğini bırakmazken Ali Babacan bunca hadise yaşanmasına rağmen küstah bir şekilde hala Abd yi savunur bir politika izliyor.Abd nin BOP unda görev Pkk değil mi hadi onu da geçelim Pkk ya her türlü mühimmatı ben mi sağlıyorum.Bunları herkes bilirken bakan görmezden geliyor umarım artık abd ye itaat etmekten vazgeçersiniz.
PENtagram_ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-10-07, 08:14  #3
noperva

noperva'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

dışişleri bakanının farklı konuşması zaten beklenemez. diplomasi düşük profilde konuşmayı gerektirir. "düşünmek bile istemiyorum, ihtimal vermiyorum" sözlerisatır arasında kuşkuyu da beraberinde ifade eder. gerçi babacan bu işin uzmanı değil daha bu işlerde yeni ama bu bile dikkatli konuşması gereğininin altını çiziyor.
Eski29-10-07, 22:22  #4
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Sayın noperva şöyle demiş:

Mesajı Göster
dışişleri bakanının farklı konuşması zaten beklenemez. diplomasi düşük profilde konuşmayı gerektirir. "düşünmek bile istemiyorum, ihtimal vermiyorum" sözlerisatır arasında kuşkuyu da beraberinde ifade eder. gerçi babacan bu işin uzmanı değil daha bu işlerde yeni ama bu bile dikkatli konuşması gereğininin altını çiziyor.
Sayın Noperva,
Bu işin diplomatik dili falan kaldı mı?

Jakoben Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-10-07 22:23 .Sebep: chat üslubu
Gılgamış is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-10-07, 22:36  #5
157ku

157ku'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Kimse beklemiyordu zaten dışışleri bakanından, amerika terörü destekliyor diyeceğini.
157ku is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı