| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| İnsanlığınızdan utanın ! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: Muhacerette
| [b]İnsanlıgınızdan Utanın!B] Bazı devlet hastanelerinde, hastalara önce 'Kürt müsünüz' deniliyor, Kürt bebeklere 'kıro' adı takılıp 2. sınıf muamelesi yapılıyor. Bir devlet hastanesinin yeni doğan yoğun bakım servisinde iki aylık doğuştan anomalisi olan ve bundan kaynaklı ameliyat olup bir süredir serviste yatan bir bebek bile şoven histerinin konusu oldu. Bebeğe "çok ağladığı" için, hemşireler ve personel tarafından "kıro" diye hitap ediliyor. Diğer bebekler ağladığında ise onlara "kıro" diye hitap edilmiyor. Nedenini sorduğumuzda, ailesinin Kürt olması, bebeğin aşağılanması için "yeterli nedeni" oluşturuyor. Devamı... http://alinteri.org/?p=6124 ŞoreŞ Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-10-07 20:08 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Hitabınız kimedir? __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Provakosyan niteliğine sahip, aslı astarı olmayan, insanları birbirine düşürmek için kaleme alınmış kara bir haber...! __________________
Hangi ceylan gözlü toprağa bakmadı ki ... Hangi güzel yüz toprak olmadı ki ... |
|
| #4 | |
| Haber kaynaklı olarak sunulmuştur aslı astarı yok demek sizin kendi düşünceniz. |
|
| #5 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| ben buna pek inanmadım, inanmak da istemiyorum açıkçası.O noktaya geldiysek zaten ayvayı çoktan yemişiz.... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Hepimiz Kroyuz! Arkadaşlar bu haberi tarafsız bulmuyorum inanmamak lazım zaten yazarın attığı başlık tamamen provakasyon amaçlıdır. __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Kürtlere kıro denmesi yeni bir vaka değil.Bazı kaba ortamlarda bu ifedelere günde beş yüz kere rastlarsınız.Ancak devletin bir kurumunda vatandaşların hoşuna gitmeyen tabirler kullanılmamalıdır.İnsanlığından utanacak biri varsa o da halkı birbirine düşürenlerdir.Sayın Şoreş yaşadığınız ülkenin sorunlarına duygusal tepki verebilirsiniz,buna bir şey diyemem.Ancak meseleyi çözemezsiniz.Kürtlerin veya başkalarının haysiyetini korumak milliyetçilikle olamaz..Bugün çingeneler milliyetçilik yapmış olsa kötü itibarları düzelebilir mi?Tabii ki hayır.Milliyetçilik kötü imajı kemikleştirmekten başka işe yaramaz.Kürtlerin aşağılanması inanın onların ırkından dolayı değildir.Sosyal ve ekonomik hürriyetini sağlayamamış bireylerin itibarı olamaz.Yüzyıllarca ağalrla,aşiretle idare edilmiş bireyler ekonomik anlamda kendilerini kabul ettirememiş ki.Bu geri kalmışlığa etnik milliyetçilik de eklenince halkın durumu harap...Siz mesela zengin bir Kürt'e hastanelerde kıro diye hitap edilebileceğini zanneder misiniz?Ben Kürtlerin bu gibi aşırılıklara maruz kalmadıklarını söylemiyorum.Maalesef söyledikleriniz gerçektir.Ama sosyal olaylara akılcı çözümler bulunmalıdır.Tepki vermek düşünen insanlara yakışmaz. |
|
| #8 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Hrant Dink'i oldurmelerine ragmen rahat birakmiyorlar. Mezarindan ne istiyorsunuz be . . . Bazilarinin muslumanligindan supheliyim. "Ondan sonra gelirler ve dinden imandan vatandan dem vururlar", Dinime soven musluman olsa ! |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| site sanırsam, resmi olmasa da DTP ye bağlı bir organ, belli oluyor. e DTP de provakasyon'un diğer adı zaten... unutmayın ki bu devlet, kerkükte intihar saldırısında yaralanan insanları özel uçakla GATA ya taşıyan bir devlettir.kimyasal silahla soykırıma uğratılan halkı buyur eden bir devlettir. bu yazıyı yazan provakatörler , tek kelimeyle nankördür! __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Saygı ve sevgiler.. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|