"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Tamirciler/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Büyük şirketlerin tamir ve bakım servis departmanları ayrı bir konu.Daha çok kentlerin mahallelerinde işyeri açmış olan tamircilere çoğumuz iş yaptırmıştır.Genellikle elektrikli ev aletlerinin tamirinde,evimizin sıhhi tesisat bozukluklarında,mobilyalarımızın bakımlarında,kapı ve pencere bölümünde ve buna benzer işlerimizde hep karşılaştığımız kişilerdir.Bunlara genellikle usta diyoruz.Özellikle elektrikli ev aletlerinin tamiri konusunda ben yaşantım boyunca hem yaptığı iş hem de talep ettiği ücret yönünden içime sindireceğim bir kişi ile karşılaşmadım.Maalesef tamir için kullandıkları malzeme ya eksik oldu,ya da hiç malzeme kullanılmadan kullanılmış gibi yapıldı.Talep ettikleri ücretin de harcadıkları emek ile orantılı olduğunu da pek görmedim. Geçenlerde buzdolabımdan beni tedirgin edici sesler gelmeye başladı.Dolabı çeşitli konumlarda döndürdüm,içindekileri düzgün şekilde tekrar yerleştirdim.Hiç faydası olmadı.Ses aynen devam ediyor.Mahallenin tamircisini çağırdım.Sesi dinledi.Bir takım malzeme isimleri sayıp bunların değiştirilmesi gerektiğini söyledi.İstediği para ise maaşımın neredeyse dörtte biri.Sonra çağıracağımı söyleyip gönderdim. Soğutma işi ile uğraşan bir arkadaşımdan benim için biraz vakit ayırarak evime gelip dolaba bakmasını istedim.Arkadaşım sesi duyar duymaz dolabın arkasına geçti.Oradaki demir kafesler arkasında bulunan bir-iki boruyu eliyle düzeltti.Ses kesildi.Yaptığı iş on saniye sürmüştü. Demek ki ben o tamirciye dolabı verseymişim o da aynı işlemi yapacaktı. Bu durumda o usta benim bilgisizliğimden yararlanıp hiç haketmediği parayı almış olmayacak mıydı? Biraz kaba olacak ama beni kazıklamayacak mıydı? Bazı arkadaşların ‘kardeşim sen de biraz uyanık ol’ demeleri normal.Ama hangimiz bu devirde kullanılan tüm eşyaları tam olarak bilebiliriz ki? |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| ![]() Sayın Sedat Sencan, Dünyanın her yerinde aynıdır "teknik adamlar". Onun için ara elemanlardır. Ama onlara da ihtiyacımız var!.. Saygılarımla |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|