Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski11-03-06, 02:19  #1
Stress

Stress'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ülke / Şehir: istanbul
Canlı bombalar müslüman mıdır?

Ben acayip merak ediyorum bu konudaki görüşleri. Müslümanlığa göre ne şekilde olursa olsun kendi canına kıymak büyük günah ama adamlar güya islamiyet adına deli gibi kendilerini patlatıyorlar.
(Ölüme gittiğini bile bile saldırmak bu kapsama girmez, burda kendinide öldürmenin en büyük nedeni sorgulanma ihtimalini sıfıra indirmek için.)
İlk intihar eyleminin kaşifi Hasan Sabbah adında bir adam ve kurduğu tarikat. Yaptığım araştırma bu kişinin ismaililikte denilen Batıni bir inancın üyesi olduğu (islamiyetle alakalı görünsede neredeyse tamamı ile farklı) ve bu şekilde ölenlerin daha sonra dünyaya daha zengin gelecekleri yada cennete gidecekleri gibi inançlara sahip olduklarını gördüm. Bu Hasan kişisi (dikkat ettiyseniz kendisini pek sevmedim ) bildiğiniz bir terörist. Sünni devletlere ve Selçuklu devletine kan kusturmuş bi karakter.
Dave Mustaine - Megadeth[/B]
Stress is offline  
Eski11-03-06, 08:25  #2
cyrano

cyrano'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Canlı bombalar müslümanmıdır?
bu başlığa en güzel cevabı hepimiz biliyoruz galiba: terörün dini olmaz...
cyrano is offline  
Eski11-03-06, 09:24  #3
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

HEr dinden her düşünceden canlı bombalar çıkabilir. Ancak İslamiyet bu tür eylemlere kesinlikle karşıdır.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski11-03-06, 10:16  #4
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005

Canlı bombaların doğru olup olmadığı konusundan ziyade, sorulacak soru başka nasıl mücadele edilebilir haline dönüşmektedir?Mesela filistin'deki insanlar son teknoloji tanklara vs. karşı nasıl savaşmalılar?Eğer başka bir yol yoksa, bu etik açıdan yanlış olsa da pratik olarak gerekli hali alıyor.Tabiki bir insanın başka bir insanın canını almasına asla hakkı yoktur ya da onun hayatı üzerine kararlar vermeye, ama?
Eski11-03-06, 13:56  #5
Stress

Stress'nın Avatarı

O son model tanka bomba koyabilirler, ne bilim askerleri bombalayabilirler. Ama gidip sivilleri vuruyorlar ve vuran kişi sonradan konuşmasın diye kendi kendinide öldürüyor ve bu saçmalıkları yapanlar Müslümanız diyince bizim güzel dinimiz karalanıyor...
Stress is offline  
Eski11-03-06, 20:33  #6
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Alıntı:
O son model tanka bomba koyabilirler, ne bilim askerleri bombalayabilirler.
iyi diyorsun da nasıl? tankların,askerlerin yanına nasıl yaklaşacaklar.. gece görüş gözlüklerine, uydulara, son teknoloji savunma sistemlerine..
Eski11-03-06, 20:48  #7
Stress

Stress'nın Avatarı

ozaman diplomatik çözsünlşer kardeşim. Yunan gelipte egeyi işgal edince gidip yunan halkınımı öldürdük biz. Çıktık erkek gibi er meydanında savaştık. Tarihide oku adamlar o toprakları parayla satmışlar. Bas bas bağarıyoruz satmayalım toprağımızı yabancılara diye.
Zaten adamların devlet kurmak gibi bi istekleri yokki kursalar yardımlar kesilecek. Hayır kardeşim ben sadece müslüman olanın düştüğü kötü durumda sesimi yükseltirim ve kendiyle beraber sivilleri öldürenler benim gözümde müslüman değildir.
Stress is offline  
Eski11-03-06, 21:01  #8
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Çanakkale'de ölen askerler suçlu muydu?Gencecik yaşta ölen insanların suçu neydi, üzerlerinde emperyalistler tarafından giydirilmiş bir üniforma olması mı?Onlar da halk değil mi?Sen şimdi ırakta amerikan er'ini ya da israil erini öldürdüğünde onlar masum değil mi?Halk değil mi onlar?Böyle olunca onları öldürmek "helal" mi oluyor? Tüm dünyada barışı ve savaşsız bir dünyayı benim kadar isteyen biri var mıdır bilmiyorum.Ama bu bir ülkenin işgaline kucak açılacağına ses çıkarılmayacağı anlamına gelmez.

Kuvay-i Milliye de o kadar temiz değildir,tıpkı istiklal mahkemeleri gibi.
Eski11-03-06, 21:37  #9
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005
Atatürk'ten bir anı

Cumhuriyetin ilanından sonra uluslararası bir resepsiyon veriliyor İstanbul'da.Tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ataşeleri orda.
Resepsiyon çok iyi ilerliyor fakat bir İngiliz ataşesi ki aynı zamanda binbaşıdır davet boyunca Atatürk'e ters ters bakıyor ve tavır takınıyor.
Atatürk yaverini yolluyor git sor bakalım neymis derdi diye.
Bir süre sonra yaver geliyor ve diyor ki:
-Paşam sordum kendisine bu ters tavrın sebebini diyor ki Mustafa Kemâl Atatürk çanakkale'de babamı öldürmüştür.

ve atatürk de yaverine şu muhtesem cevabı veriyor. :
-Sor bakalım babasının Çanakkale'de ne işi varmış.
Bir sitede buldum ve sizinle paylaşmak istedim.Belki bunu okuyunca Irak'taki ABD erlerinin öldürülmesini neden cinayet saymadığımı anlarsınız.
Saygılar.
ASİ12 is offline  
Eski11-03-06, 22:23  #10
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Ülke / Şehir: manisa

evet fark edilmesi gereken çok ince bir çizgi var, zalim ve masum ayırd edilmelidir. zalim müslüman değildir olamazda. neden ?? müslümanın tarifi hadisde verilmiş <<elinden ve dilinden zarar doğmayan >>

terörist müslüman olmaz, müslüman da terörist olmaz.
ama müslüman hakkını korur.
zalime karşı savaşır,canınıda feda eder. ama er meydanında yapar bunu, sivillere değil.

<<evime hırsız girerse ne yapayım ya Rasullallah ?
- evini koru öldürürsen o ateştedir, ölürsen cennettesin>>

bence her şey apaçık meydanda
ugurozaltn is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı