| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Geç Kalmayalım/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006
| Geç Kalmayalım Türkiye’de çocuğun durumu nedir? diye bir soru sorarsanız, “Ülkenin durumundan daha kötü” diye cevap verirsek abartmış olur muyuz? Hayır. Olmayız. Hem rakamlar hem de yaşanan olaylar böyle olduğunu gösteriyor.Sokağa terk edilen çocukların sayısı, özellikle 2000 yılından sonra çok arttı. Çocuğunu yurda bırakmak isteyenlerin sayısı da son iki yılda gözle görülür oranda attış görülüyor.Önlem alınmadığında ilk alternatif olarak sokağa çıkacak olan bu çocukların geleceğinin kaybolması ve sokaktaki günlük yaşamı olumsuz etkilememesi kaçınılmaz. AIDS salgını, organ mafyasının kurbanı olma gibi çocukların tetikçi olarak ve cinsel sömürüde kullanılmalarının da sonuçlarının çok acı olacağı görülmektedir. Geç kalmayalım. Hem devlet olarak hem de toplum olarak. Elimizden ne geliyoesa yapalım. Bireysel çalışmalar yeterli değil diyenler ise tek yürek olup mücadele etmeli.... |
|
| #2 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sn.nicomedia; Çocuklar konusundaki duyarlıklarınız ve dergi çalışmalarınız çok sevindirici örnek niteliğinde. Bundan ötürü sizi kutluyorum. Çocuklarımız...ülkenin kanayan bir yarası. Bu konudaki toplumsal duyarlıklarımızın uçup gittiğini görmek gerçekten üzücü. Duyarsız bir toplum olup çıktık. Ekonomik ve toplumsal çıkmazlarımız arttıkça daha da duyarsızlaşıyor, daha bireyci bir yaşam biçimine yöneliyoruz gibime geliyor. Her konuda olduğu gibi bireysel çabaların elbette ki yararı yadsınamaz ama sanıyorum en önemlisi kamuyu hareketlendirecek,kamunun reflekslerini arttıracak çalışmalar içinde olunmalı diye düşünüyorum. Bu bakımdan, sizin çabanızı da önemsiyorum. Bir kez daha kolay gelsin! Görüşmek üzere! |
|
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006
| Sizinde hiç kuşkusuz çocuklar, geleceğimiz için duyarlı olduğunuzu anlaıyorum. Ben de bu konulara, önem vererek onaları bir arada. Bulunduran sosyal faaliyetlerde bulunuyor. Birbirleriyle kaynaştırmaya, çalışıyorum. Örneğin; bu gün bir grup öğrencilerimle(Muhabir ve çocuk meclisimden) köy okulunu ziyaret ettik. Onlar inanın herşye değerler.... Saygılar |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|