Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Geç Kalmayalım

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski12-03-06, 14:09  #1
nicomedia
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Geç Kalmayalım

Türkiye’de çocuğun durumu nedir?
diye bir soru sorarsanız, “Ülkenin durumundan daha kötü” diye cevap verirsek abartmış olur muyuz? Hayır. Olmayız. Hem rakamlar hem de yaşanan olaylar böyle olduğunu gösteriyor.Sokağa terk edilen çocukların sayısı, özellikle 2000 yılından sonra çok arttı. Çocuğunu yurda bırakmak isteyenlerin sayısı da son iki yılda gözle görülür oranda attış görülüyor.Önlem alınmadığında ilk alternatif olarak sokağa çıkacak olan bu çocukların geleceğinin kaybolması ve sokaktaki günlük yaşamı olumsuz etkilememesi kaçınılmaz. AIDS salgını, organ mafyasının kurbanı olma gibi çocukların tetikçi olarak ve cinsel sömürüde kullanılmalarının da sonuçlarının çok acı olacağı görülmektedir.
Geç kalmayalım. Hem devlet olarak hem de toplum olarak. Elimizden ne geliyoesa yapalım. Bireysel çalışmalar yeterli değil diyenler ise tek yürek olup mücadele etmeli....
nicomedia is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-03-06, 22:12  #2
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Sn.nicomedia;

Çocuklar konusundaki duyarlıklarınız ve dergi çalışmalarınız çok sevindirici örnek niteliğinde. Bundan ötürü sizi kutluyorum.

Çocuklarımız...ülkenin kanayan bir yarası. Bu konudaki toplumsal duyarlıklarımızın uçup gittiğini görmek gerçekten üzücü. Duyarsız bir toplum olup çıktık. Ekonomik ve toplumsal çıkmazlarımız arttıkça daha da duyarsızlaşıyor, daha bireyci bir yaşam biçimine yöneliyoruz gibime geliyor.

Her konuda olduğu gibi bireysel çabaların elbette ki yararı yadsınamaz ama sanıyorum en önemlisi kamuyu hareketlendirecek,kamunun reflekslerini arttıracak çalışmalar içinde olunmalı diye düşünüyorum. Bu bakımdan, sizin çabanızı da önemsiyorum.

Bir kez daha kolay gelsin!
Görüşmek üzere!
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-03-06, 19:21  #3
nicomedia
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Merhabalar

Sizinde hiç kuşkusuz çocuklar, geleceğimiz için duyarlı olduğunuzu anlaıyorum.
Ben de bu konulara, önem vererek onaları bir arada. Bulunduran sosyal faaliyetlerde bulunuyor. Birbirleriyle kaynaştırmaya, çalışıyorum. Örneğin; bu gün bir grup öğrencilerimle(Muhabir ve çocuk meclisimden) köy okulunu ziyaret ettik.
Onlar inanın herşye değerler....
Saygılar
nicomedia is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 14:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)