| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| ![]() www.yasamhakkinasaygi.com/5199.htm http://www.kurkehayir.gen.tr/petfur.htm http://www.petitiononline.com/HKDKP011/ kürk ticareti karşıtlığıyla ilgili hangi sivil toplum örgütlerinin olduğunu bilenler var mı aranızda arkadaşlar? İnternette hayvan katliamını azaltabilmek amacıyla birsürü site kurulmuş ama asıl iş bu karşıtlığı eylemlerle gerçek hayata geçirebilmekte. Bu siteden bahtığıma göre en son eylem 13 şubatta yapılmış, ondan sonra herhangi bir bildiri-broşür vb. dökümanların dağıtımı bile yapılmamış. En azından şehir meydanlarında bu tarz yayınların dağıtımı yapılarak insanlar daha duyarlı hale getirilemez mi? __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
| #2 | |
| linkler imza kampanyalarıyla ilgili. Birisi çin'de oldukça şiddetlenen hayvan katliamını boykotla ilgili, ikincisi ise türkiye'deki hayvan haklarıyla ilgili yasa tasarısını engellemek amacıyla (ama bu tasarının hangi tarihe ait olduğunu göremedim, belki tarihi geçmiş olabilir fakat bu yasa karşıtı olmak için kabulünden önce destek vermeniz şart değil bence) ilgili. İnternete bağlanan milyonlarca vatandaş olmasına rağmen imza kampanyaları bile 6000'lerde tıkanmış durumda. İnsanların ilgisini daha fazla çekebilmek için neler yapılabilir? __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
| #3 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2007
| Bu konulara olan hassasiyetim, insanoğlunun karşılaştığı belalara olan hassasiyetimden bile fazladır. Hayvan hakları konusunda yalnızca ülkemizde değil dünyada hiçbir şey yapılmıyor. Sözde hayvan hakları bildirileri yayınlayan yasalar çıkartan birçok kodaman Batı devleti de kendi ülkesinin bu konudaki ticari kaygıları söz konusu olunca, kimseyi gözü görmüyor. Örneğin Kanada'nın her yıl yaptığı fok katliamı. Elimiz kolumuz bağlı oturuyoruz. Çünkü insanların karnını doyurmak için bile büyük savaş verdiği bu dönemde, Hayvan hakları konusunda eyleme ve kitlesel tepki vermeye yönlendirebilceğiniz insan topluluğu profilinin içinde bizzat bu katliamlara müdahil olan insanlar da olunca, duyarlılık beklenilen kesim iyice güdükleşiyor. Hayvan haklarına sahip çıkmayanlar, insan sıfatını haketmeyen ve kendi haklarına sahip çıkmaktan aciz birer hayvandır. __________________
Sükunet. |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| Bir çok yerleşim yerindeki veteriner, hayvan sağlığı kuruluşları, hayvan fuarları gibi kurumlar ve organizasyonlar ilk planda faydalanılacak yerler. İşin ilginç yanı bu tip faaliyetleri hep gönüllü kuruluş ve üyeleri yapmakta. O kadar hayvan sağlığı ile ilgili çalışan ve kuruluşların çoğu salağa yatmaktadırlar. Panter Emel' ler, adını unuttuğum bir profesör gibi toplumca itici görünen profillerin derhal bu faaliyetlerin bayraktarlığından çıkmaları gerekmektedir. Toplumca daha olumlu profilleri ve devlete ait kurum ve yetkililere bu konuda baskı yapılması ve onların önderliğinde yapılması daha geniş kitleye ulaşmaları açısından önemlidir. Ayrıca bu işler için maneviyatçılardan da faydalanabilinir. Camilerde, Cem evlerinde ve diğer tüm ibadethanelerde konu işlenebilir, tavsiye ve yönelndirmeler samimiyetle olabilir. Benim asıl kızdığım nokta şu : Hemen hemen tüm vatandaşımızın gözünde hayvan severler adı altında samimiyeti ne düzeyde bilemiyorum ama ortaya çıkan tipler çok itici. Nerde sevgi mağduru, sevgi eksikliği çeken, kokana tipte ki kadınların bu işlere bulaşması ve ortada görünmeleri. Düne kadar sokağındaki karabaşı seven, taş atan arkadaşı ile tartışan yeri geldiğinde kavga eden çocukluktan kalan hayvan sevgisinin bu kişilerin elinde oyalanma ve hobi haline getirilmesi. Türkiye'de kürk avcılığı olduğuna inanmıyorum. Türkiye'de ki avcılığın adı spor olarak geçsede, geçmişten gelen bir dürtü olduğu kanatindeyim. Ayrıca Türkiye'de yabangil ortamda kürk avcılığı yapacak kadar ve özellikle yabani hayvan türleri yok denecek kadar azdır. __________________
Saygılarımla |
| #5 | ||
| Alıntı:
Ayrıca dediğiniz gibi, eğer kürk ve hayvan hakları konusunda mücadele edilecekse bu beş-altı ayda bir yapılan eylemlerle olamaz. örneğin kürk karşıtları caddeden geçerken bir kürk satıcısı dükkanını gördüğünde o dükkanın önüne bir pankart bırakabilse, yani karşılaştığı her durumda bu soruna müdahale etme kararlılığını göstrebilse sorunun üstesinden gelebilme ihtimali çok artmış olur. Yılda bir kere yapılan eylemlerle bir yere gelinemez. Aynı 1 mayıslarda yapıldığı gibi. Türkiye'de kürk avcılığı yapılması değildir önemli olan bence. hayvanların illa türkiye'de yaşamasına gerek yok. türkiye'de kürk yapan şirketlerin ve kürk satan dükkanların sayısının her geçen gün artması türkiye'nin de gittikçe kürk sorunu içerisine girdiğinin göstergesidir. Kürk hareketi zaten kürk avcılığı yapılan ülkelerde oluşturulmaz, kürk imalatı yapan ve birçok dükkanında kürk satılan ülkelerde yapılır. Sorunun özü avlamakta değil, tüketimdedir anlayacağınız. Saygılar. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|