"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

PKK-Saddam İttifakı !

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski04-11-07, 14:40  #1
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
PKK-Saddam İttifakı !

EMEKLİ GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL DOĞAN GÜREŞ:

PKK'yla geçen 24 yılın komutanları / Fikret Bila - 2
Doğan Güreş Paşa, Körfez Savaşı'nın tam ortasına düşmüştü. Org. Necip Torumtay'ın istifası üzerine Genelkurmay Başkanlığı'na getirildiğinde tarih 3 Aralık 1990'dı.
ABD, Saddam'ı Kuveyt'ten çıkarmış ama Bağdat'a girmemişti. Saddam bu kez kuzeyde isyana hazırlanan Kürtlere döndü. Helikopterlerle saldırı başlattı. Saddam'dan kaçan 200-300 bin kadar Iraklı Kürt, Türkiye sınırına yığılmıştı. Güreş Paşa, atlayıp sınıra gitti. Durum neydi? Güreş Paşa'dan dinleyelim:
"Durum hakikaten perişanlıktı. İnsanlar sınıra yığılmış, hatta geçmişler. Sınıra yakın yerlerdeki manavları talan etmişler. İnsanlar aç, perişan. Soğuk bir taraftan. Hudut bölgesindeki bizim elma ağaçlarını bile sökmüşler. Isınmak için yakmışlar.

'Herkes PKK'yı destekliyor'
36. Paralel'in kuzeyini korumak için bir güç kuruldu. Siz de duruma baktınız. Ne gördünüz?
- İncirlik'ten uçaklar kalkıyor, koalisyon güçlerinin uçakları, Kuzey Irak'ı denetliyorlar. BM kararına da uygun. İngiliz uçakları var, ABD uçakları var. Biz de Kuzey Irak'ta PKK varlığını biliyoruz. Saddam onları destekliyor. Irak ordusunun silahlarını veriyorlar. İstihbaratımız var.

Neye karar verdiniz?
- Ben de 36. Paralel'in kuzeyinde uçaklarımızı uçurmaya başladım. Şimdi, kendi kendime sordum: Kim var senin karşında? Suriye var, PKK'yı destekliyor. İran var, bize karşı. Irak var, Saddam bize karşı, PKK'dan yana.

yazının tamamı için :
http://www.milliyet.com.tr/2007/11/04/yazar/bila.html

bakınız, Kürt halkının temsilcisi, özgürlük savaşçısı, kahraman gerilla (!) örgütü pkk , bir zamanlar saddam hüseyinle ; halepçe katliamını yapan saddam hüseyin'le müttefikmiş..işte ben dava (!) diye buna derim...

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-11-07, 16:00  #2
rakıbalık
Onay bekleyen
Yazar Adayı

rakıbalık'nın Avatarı

PKK'nın Marksist-Leninist örgüt iddiasıyla ortaya çıkmasının altındaki etken de tam olarak budur.

Irak ve Suriye BAAS partilerinden destek almayı hedefleyen PKK, o dönem bu amacında başarılı da olmuştur.

.
Eski04-11-07, 16:06  #3
İvanov

İvanov'nın Avatarı

marksist-leninist ideoljoi halkların kardeşliğini hedefler ama pkk halkları birbirine kırdırmaya çalışıyor.
bırakın başka halkları, pkk , halepçe katliamını yapan saddam hüseyin'le bile ittiffak yapmıştır, sünni-arap milliyetçisi bir liderle , hatta ve hatta soykırımcı-faşist bir liderle...

evet, pkk sempatizanlarının cevabını bekliyorum, ne diyorsunuz?

Eski04-11-07, 17:02  #4
Jakoben
Ayrıldı

Giriş Tarihi: May 2007

Marksist Leninist mi??
Hah...
Yıllardır PKK ve bir bütün olarak kürt hareketi makyevelisttir,pragmatisttir.
Amaç her türlü aracı meşru kılar.
Bu politik çizgi Molla Mustafa Barzani'den yana böyle.
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez."
-MAHİR ÇAYAN-
Jakoben is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-11-07, 17:06  #5
rakıbalık
Onay bekleyen
Yazar Adayı

rakıbalık'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Jakoben şöyle demiş:

Mesajı Göster
Marksist Leninist mi??
Hah...
"Marksist-Leninist olma iddiası"ndan bahsetmiştim ben de zaten. Marksist-Leninist demedim.

Pragmatist ve Makyavelist olmalarını örnekleyen bir durum yani.
Eski04-11-07, 17:07  #6
Jakoben
Ayrıldı

O iddiayı zaten taşımıyorlar artık.
Üstlerinden atmak için çok çabaladılar.
Kutlarım ki,başardılar
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez."
-MAHİR ÇAYAN-
Eski04-11-07, 17:08  #7
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Jakoben şöyle demiş:

Mesajı Göster
Marksist Leninist mi??
Hah...
sonuçta bu örgütün tüzüğü böyle yazılmıştı ve insanlar bu söylemlerle dağa çıkarılmıştı öyle değil mi?

Eski04-11-07, 17:13  #8
Jakoben
Ayrıldı

Peki buradan ne sonuca varıyoruz?
Bütün pratik materyalist,yani komünistlerin bölücü olduğuna mı?
Yukarıda söylemiştim tekrar edeyim:
Mezkur örgüt bu iddiasını çiğneyeli, o çizgiden sapalı(gerçi o çizgide ne kadar durduklarıda tartışılır) yıllar olmuştur.
Kongre süreçlerini takip ettiyseniz,bilirsiniz.
Sizi ayırarak söylüyorum,bunu bilmeyen linç kültürü ile yoğurulmuş sürüler,kurtlar vadisi terör'ün son bölümünü izledikten sonra topyekün bütün komünistleri kürtçü bellemiştir.Akside düşünülümez zaten.Çünkü onların beyin kıvrımları sorgulamaya değil,ezberlemeye alışmıştır.Düşüncelerin yerine alışkanlıklar vardır...
Gülsek mi,ağlasak mı...
-MAHİR ÇAYAN-
Eski04-11-07, 17:20  #9
İvanov

İvanov'nın Avatarı

naparsınız, medyanın her zaman ki kampanyaları işte...
pkk marksist olarak kuruldu ama bu tavrını sanırsam 1980 'lerin sonlarında bırakmıştı.arada geçen zaman diliminde ise insanları bu eşitlikçi-özgürlükçü söylemleriyle dağa çıkarmışlardı.
aynı pkk, yine 90 ların başlarında faşist diktatör saddam hüseyinle ittifak yapmıştı.
peki bu faşist diktatör halepçe'de kimleri katletmişti...pkk şimdi elbirliğiyle katlettiği halkın savunucusu olarak mı dağlardadır?siz bunlara, bu katil sürüsüne nasıl olur da gerilla dersiniz?nasıl özgürlük savaşçısı, mazlum kürt halkının temsilcisi diyebilirsiniz?
bu sözlerim ne komünistleredir ne de başkalarına, sadece pkk sempatizanlarına !

Eski04-11-07, 18:18  #10
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster

EMEKLİ GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL DOĞAN GÜREŞ:

PKK'yla geçen 24 yılın komutanları / Fikret Bila - 2
Doğan Güreş Paşa, Körfez Savaşı'nın tam ortasına düşmüştü. Org. Necip Torumtay'ın istifası üzerine Genelkurmay Başkanlığı'na getirildiğinde tarih 3 Aralık 1990'dı.
ABD, Saddam'ı Kuveyt'ten çıkarmış ama Bağdat'a girmemişti. Saddam bu kez kuzeyde isyana hazırlanan Kürtlere döndü. Helikopterlerle saldırı başlattı. Saddam'dan kaçan 200-300 bin kadar Iraklı Kürt, Türkiye sınırına yığılmıştı. Güreş Paşa, atlayıp sınıra gitti. Durum neydi? Güreş Paşa'dan dinleyelim:
"Durum hakikaten perişanlıktı. İnsanlar sınıra yığılmış, hatta geçmişler. Sınıra yakın yerlerdeki manavları talan etmişler. İnsanlar aç, perişan. Soğuk bir taraftan. Hudut bölgesindeki bizim elma ağaçlarını bile sökmüşler. Isınmak için yakmışlar.

'Herkes PKK'yı destekliyor'
36. Paralel'in kuzeyini korumak için bir güç kuruldu. Siz de duruma baktınız. Ne gördünüz?
- İncirlik'ten uçaklar kalkıyor, koalisyon güçlerinin uçakları, Kuzey Irak'ı denetliyorlar. BM kararına da uygun. İngiliz uçakları var, ABD uçakları var. Biz de Kuzey Irak'ta PKK varlığını biliyoruz. Saddam onları destekliyor. Irak ordusunun silahlarını veriyorlar. İstihbaratımız var.

Neye karar verdiniz?
- Ben de 36. Paralel'in kuzeyinde uçaklarımızı uçurmaya başladım. Şimdi, kendi kendime sordum: Kim var senin karşında? Suriye var, PKK'yı destekliyor. İran var, bize karşı. Irak var, Saddam bize karşı, PKK'dan yana.

yazının tamamı için :
http://www.milliyet.com.tr/2007/11/04/yazar/bila.html

bakınız, Kürt halkının temsilcisi, özgürlük savaşçısı, kahraman gerilla (!) örgütü pkk , bir zamanlar saddam hüseyinle ; halepçe katliamını yapan saddam hüseyin'le müttefikmiş..işte ben dava (!) diye buna derim...
Sayın ivanov bu röportajı bende okudum...Emekli bir generalin hemde mazisi büyük anıt gibi pek parlak olmayan birinin verdiği demecler ne kadar doğruluk taşıyabilir..
Cümle kurgusuna dikkat edin herkes pkk ya destek veriyor bu herkes içinde saddamıda koyiyor kendince..
Evet herkes pkk ya kürt hareketine destek veriyor.Bütüm dünya gerilları özgürlük savaşcısı ezilenin mücadelesi, ezilen bir halkın mücadelesi olarak görüyor ve buna sempatiyle bakıyorlar.Bundan doğal bir şey olamaz..

Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-11-07 18:28 .
Meyman is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı