"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Herhalde ilk akla gelen elma hikayesi.. Havva elmayı çok sevdi adem'e dedi, buyur bey ye..Adem yiyince cehenneme gittiler.. Pamuk Prenses'e de cadılar mı vermişti? Ama dilleri gerçekten çok benzer.Şöyle diyebiliriz, masallar çocuklar için dinler büyüklerin içindir.Ama belli bir fark da var, hiçbir masal soykırımlar,engizisyon, savaş başlatmamıştır.Aslında ikisi de masal, birinin tehlikeli yapan büyüklerin okuması ve fazla geniş olmayan hayalgüçleriyle bunu bugün gördüğümüz hale dönüştürmeleri.. Sizce? Esin ve fikir kaynağı: ek$i ![]() __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-03-06 18:23 . |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Ekşi sözlük adlı siteden almışsınız galiba sayın artena.Bence alıntı olduğunu belirtmeniz gerekirdi. Saygılar. |
| #3 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Evet,ordan esinlendim Ama birebir alıntı yapmadım..Daha çok derleme..Not olarak yazım altına..Başka bir örnekte Musa'nın mızrakları atması ve mızrakların yılana dönüşmesi olabilir..Bu olay direk masal terminolojisiyle anlatılır.. Soğuk bir gündü..Musa Kötü Firavun'un karşısına çıktı.. Firavun'un gözlerinden ateş falan çıkıyordu ve firavun kötülüğe devam ediyordu. Ve Firavun'un büyücüsü mızrağı yılan'a çevirdi, bunun üzerine Musa da attı mızrağını ve onunki daha büyük bir yılana dönüşüp diğerini yedi.. Değil mi? Saygılar __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-03-06 18:32 . |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| bir keresinde incili okumuştum (hangi versiyonu bilmiyorum) isa şöyle yaptı, sonra şuraya gitti, ondan sonra böyle dedi, bizde mangal yaptık yedik gibi gidiyordu... hmmm. Allaha şükür dediklerinden alınmıyorum çünkü Kuran'da böyle hikayeler falan yok tartışılcak eksik bi yanıda yok... ohhh :D __________________
[B]Bir insanı öldürüseniz katil olursunuz, Binlerce insanı öldürürseniz Fatih olursunuz, Hepsini öldürürseniz Tanrı olursunuz. Dave Mustaine - Megadeth[/B] |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Din kitaplarinin masal kitaplarina benzerlikleri; yazim bicimlerinden cok, inandirici-korkutucu-abartili anlatimlarindan kaynaklanir. 2003 te yapialn hirstyanlik anketlerinde avrupa da, adem-havva ve isa hikayesine hristyanlarin %78 inin inANMADIKLARI ORTAYA CIKMISTI. Ayni kisilere pazarlari neden kiliselere gittikleri soruldugunda ise, verilen yanit; sosyal iliski ve aliskanlikti. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Kur'an daki zülkarneyn ile ilgili bölüm, Türklerin ergenokan'a giriş ve çıkış destanlarıyla birebir örtüşmektedir.Ergenakon destanı daha teferruatlıdır.Zülkarneyn ile ilgili bölüm,ergenakon destanından kısa bir alıntıdır.Bilgilerinize arz olunur. Saygılarımla. |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| sevgili arkadaşlar akıllı ollun çarpılırsınız KURAN masal kitabı olamaz böyle konuşmayada size izin verditmen dinlere biraz saygınız olsun |
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın LazTurk 53 ! Deprem felaketlerinde oldukça uzun enkaz altında kalanların susuzluktan böbreklerinin çalışamaz hale geldiğini,etlerinin ve kaslarının besinsizlikten ve susuzluktan eridiğini hiç duymadınızmı ? Kur'an daki "Kefh" suresinde geçen insanların üç yüz yıl aç ve susuz yaşayabileceği mantığına nasıl inanabiliyorsunuz hayret...Bu tür şeyler sadece masallarda anlatılır.Siz yemeden içmeden 30 gün değil,3 gün dayanabilirseniz helel olsun derim,hemde orucunuz daha makbule geçer.Açlık grevlerine gidip sonunda ölen insanlara "Kefh " süresini okuyup inandırın da dayansınlar...Hemde 300 yıl yaşamayı öğrenirler.Sende denersen ömrünü de uzatmış olursun.Ha gayret... Saygılarımla. Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-03-06 18:31 . |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: ankara
| nuh ve tufan hikayesinin aslı bir sümer efsanesidir.. tevrat ve incil'den 4000 yıl öncedir.. kaynak: orhan hançerlioğlu, düşünce tarihi musa'ya tanrı tarafından yazdırıldığı kabul edilen musevi kanunları hamurabi'nin 700 yıl öncesinde çıkarttığı kanunlarla büyük benzerlikler göstermektedir.. kaynak: samuel reinach, orpehus i.ö 2000 yılında hindistan'da düzenlenen rig-veda'da tanrı vişnu dünyanın sonu gelmeden önce yeni bir cisimleşmeyle dünyayı büsbütün yetkinleştirecektir.. (isa mesih'in kıyametten önce dünyaya inmesi ile karşılarştırınız) hint mitolojisinin tufan öyküsünde de balık olup insan manu'yu sırtına alarak kurtaran ve ve insan soyunun yeniden türemesine olanak hazırlayan da yine odur.. kaynak: orhan hançerlioğlu, düşüce tarihi şimdilik bunları bulabildim.. ama bunlar gibi daha çok fazla örnek var.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı orkhun Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-03-06 18:55 . |
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
deprem de müslümanlarımız onlarıda düşünüyor ALLAHA şükür yardımlar yapılıyor et, ekmek ne arasan yardım ediliyor siz hiç merak etmeyin deniz feneri ve iş adamlarımız sağolsun müslüman halkımız mazlumun, fakirin, depremde bir sıcak çorba için ALLAHA şükür yardım ediyor... LazTurk53 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-03-06 19:15 . | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|