"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
İnsan öğrendikçe mi düşünür,düşündükçe mi öğrenir ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
| Anket Sonuçlarını Göster: İnsan öğrendikçe mi düşünür,düşündükçe mi öğrenir ? | |||
| Düşündükçe öğrenir | 7 | 36.84% | |
| Öğrendikçe düşünmeye başlar | 10 | 52.63% | |
| Bilmiyorum | 2 | 10.53% | |
| Oy Verenler: 19. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| İnsan öğrendikçe mi düşünmeye başlar,düşündükçe mi öğrenmeye başlar ? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
| başlangıç noktası düşüncedir.Bir çocugun bile "bu nedir" demesi sorduğu şeye bir anlam verememesi yada hiç bir şey çağrıştırmadığı içindir ki bu da bir nevi düşünme sürecidir..tabi daha sonra ögrendikçe düşünür düşündükçede ögrenir yavaş yavaş kendi duvarını örer. saygılarla |
|
| #3 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Çocuklar için öğrendikçe düşünme başlar. Yetişkin bireylerse düşündükçe öğrenir... __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #4 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| Bence çocuklar da yetişkinler de düşündükçe öğrenmeye başlar. Bir çocuğu düşünmeye iten şey meraktır. O halde bu konuda merak etmek önemli bir kavramdır... __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
|
| #5 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Bence insan öğrendikçe düşünmeye başlar,çünkü merak başlar..Bilmediği,öğrenmediği birşey karşısında nasıl düşünecek ki? __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Sanırım biz, Türk halkı öğrendikçe düşünüyoruz. Hem de kara kara... __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Yeni doğmuş bir çocuk düşünmez ama öğrenir. Önce karnını doyurmak için emmesi gerektiğini...Bu düşünceden öte refleksde diyebiliriz. reflekslerimiz belki de kazanılmış öğrenimlerimiz ve sonradan açığa vuruyoruz. daha sonrasında etrefındaki nesneleri takip eder. Gördükleri öğrendiğidir. Öğrendiğini düşünür. Görme ve duyma öğrenmede etkin olan iki duyumuzdur. O zaman bizi düşünmye iten duyu organlarımızla algıladıklarımız olduğuna göre önce öğrenir sonra düşünürüz. Ama yetişkin bireylerde öğrenip düşünme olayı yavaştır. Bunun ötesinde bilinci şekillenmiş ve düşünceleri bir didtematik oluşturmuştur. Buradan yola çıkarak eksik olan parçaları bulup arayışa geçer. Yani önce düşünür düşündükçe öğrenir. __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... | |
|
| #8 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| Siz yaşamsal ihtiyaçlarından başlamışsınız ele almaya. Ben ise bunu bir kenara bırakıp değerlendiriyorum. O kısmı biraz daha karmaşıktır. Etrafındaki nesneleri takip etmesinin ne olduğunu öğrenmesi için düşünmesi gerekir, merak etmesi gerekir. Yineliyorum onlar için merak, önemli bir faktördür ve bu da bünyesinin öğrenme isteğidir. Ben böyle düşünüyorum. Yetişkin bireyler de ise hemfikiriz. __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
| #10 | |
Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: etütten
| düşüncenin başlangıcı bilgidir.. bilgisi edinilmemiş hiçbir şey üzerinde düşünülemez.. bilgi edinilme sürecide öğrenmektir...bilgi öğrenilir..üzerinde düşünülür.. ilk bilinçli düşünme öğrenmeyle başlar... böylede devam eder.. duyu organlarımızın herbiri bilgi edinme birimidir..beyinse gelen bilgileri işleme depolama yeridir..mekaniksel olarak bile öğrenmek düşünmek için şarttır... şu nesne olayına gelince... nesnenin orada olduğunu gözleriniz size bildirir..yada kulaklarınız...hangi duyuyla algılanıyorsanız o bildirir... nesnenin orada olduğu bilgisi olmadan ne olduğu üzerinde düşünemezsiniz... __________________
Ünlü fizikçi Werner Heisenberg kuantum araştırmaları sırasında ortaya çıkan şaşırtıcı sonuçlar üzerine şöyle söylemişti: “Doğanın atomaltı deneylerde bize göründüğü kadar saçma olması mümkün mü?” |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|