"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Oğlum ölmedi, gel beni vur!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski06-11-07, 14:58  #1
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006
Oğlum ölmedi, gel beni vur!

"8 askerden Fatih Atakul'un annesi isyan etti. Bakanın açıklamaları için neler söyledi?

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiçbir mensubu böyle bir duruma düşmemeliydi. O gece o teröristlerle birlikte gitmiş olmalarını içime sindiremedim. Kurtulmuş olmalarından fazla sevinç duymadım" açıklamasına, rehin alınan askerlerden Denizlili piyade er Fatih Atakul'un annesi Aynur Atakul sert tepki gösterdi. Aynur Atakul, "Bakan Bey, öyle konuşacağına keşke beni alnımdan vursaydı" dedi.

Oğlunu davul zurnayla askere yolladığını belirten Aynur Atakul, "Şehit olsaydı, `Bu vatan için öldü' diyecektim. Oğlum esir düştü diye bizim ve oğlumuzun onuruyla neden oynanıyor. Kurtulduğuna çok sevinmiştik. Ama Bakan Mehmet Ali Şahin'in açıklamalarından sonra yıkıldık. Biz onurlu insanlarız. Ben oğlumu büyük bir gururla askere gönderdim. Ölseydi daha mı iyi olacaktı? Aylardır oğlum ve diğer askerler için dua ediyorum. Oralarda asıl ölenler analar. Şehitler için bir iki gün gözyaşı dökülüyor o kadar. Analar öyle mi? Konuşmak bakana kolay geliyor. Benim anam öldü, beni öldürseler de fark etmez. Ama benim oğlumun anası yaşıyor" diye konuştu. ../.."
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=112356
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-11-07, 16:43  #2
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Sayın Devlet yetkilileri, etkili makamlarda bulunanlar:

Bir anneye bunu söyletmemek lazım.

Bir devlet için en büyük tehlike vatandaşının devletine gücenmesi, darılmasıdır.

redyellow Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-11-07 08:15 .
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-11-07, 16:57  #3
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

AKP iktidarı yapacağını yaptı yine..
Eski06-11-07, 17:00  #4
Jakoben
Ayrıldı

Giriş Tarihi: May 2007

Askerin şehidi,esirinden daha geçer akçe.
Tabiki bu şekilde konuşacak bakan bey.
Biraz fazla açık sözlü olmuş galiba.
Dikkatli bir politikacının,yani yalancının sarf etmeyeceği cinsten bir söz.
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez."
-MAHİR ÇAYAN-
Jakoben is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-11-07, 17:23  #5
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Alıntı:
Oralarda asıl ölenler analar

Anaların duygularını anlamış olsalardı şimdi bu sorun olmazdı zaten.Orda ölenler kimsenin umurunda değil,çünkü kendi çocukları değil bu basiretsiz adamlardan ancak bu açıklama gelirdi zaten.Yaşadıklarına bile sevinemedi zavallı aileler,beyinlerinden vurulmuşa dönmüşlerdir bu açıklamadan sonra.

ABD'nin yolları taştan ne olacak..

Serda Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-11-07 17:25 .
Serda is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-11-07, 17:36  #6
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.

oğlu öldükten sonra, bir oğlum daha olsa onu da şehit veririm, vatan sağolsun gibi açıklamalarda bulunan anneler de bundan sonra daha dikkatli olsunlar. Akkoyunu karakoyunu artık öğrensinler. Bu olaylar vatan için bin canım olsa binini de feda ederim diyen yirmilik gençler de canlarının kıymetini bilsinler.
esas bu iki kesim aklını başına alsın. Demekki bir takım insanlara şehit olmaları, ölmeleri, sadece ölmeleri empoze ediliyormuş bir zahmet bunu görüversinler.
Eski06-11-07, 19:04  #7
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Tabikii..

Keşke ölselerdi diyecek. kendisi veya çolu çocuğu değil ki...

Allah aşkına halkın ne önemi oldu bu ülkede egemenlerin gözünde.

oy vermenin dışında...

Erdal inönüye bir seçim gezisinde birisi bağırmış...

"senin için ölürüz" cevap çok güzel merhumdan...

"ölme! bir oy bir oydur"

Halk ne işe yarar anladınız mı?
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-11-07, 19:22  #8
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Alıntı:
Sayın evolotion şöyle demiş:

Mesajı Göster
oğlu öldükten sonra, bir oğlum daha olsa onu da şehit veririm, vatan sağolsun gibi açıklamalarda bulunan anneler de bundan sonra daha dikkatli olsunlar. Akkoyunu karakoyunu artık öğrensinler. Bu olaylar vatan için bin canım olsa binini de feda ederim diyen yirmilik gençler de canlarının kıymetini bilsinler.
esas bu iki kesim aklını başına alsın. Demekki bir takım insanlara şehit olmaları, ölmeleri, sadece ölmeleri empoze ediliyormuş bir zahmet bunu görüversinler.
Ve de AKP'ye oy vermesinler. Sonra kendim ettim kendim buldum durumuna düşerler.
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-11-07, 19:40  #9
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Bakanın açıklamalarında yalnışlık yok da uslubunda aşırılık var. Elbette ki devletin bakanı bir ulusu temsil eden askerin düştüğü durumdan rahatsızlık duymuştur. Ama alıştık artık AKP li bakanların acemice öyle düşünmeden konuşmalarına...
Tarih tekerrürden ibaretir. ÖZAL cumhur başkanı olduğunda dağlıca lk gittiği bölge..Gelelim Gül'e.. O da cumhurbaşkanı olduğunda Dağlıcaya gitti. Özalın ziyaretinin hemen ardından sanırım 13 asker esir alınmıştı. Şimdi de 8 asker...
son bir haber daha ama mahalle fısıltısından... PKK'lılar baskına gitmemişler esir almaya gitmişler. Direnenler ölmüş direnmeyenler esir olmuş. Belki bu sebeple askerlerin mahkemelere verilmesi kim bilir
Eski06-11-07, 22:38  #10
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.

Alıntı:
Sayın yorum2006 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ve de AKP'ye oy vermesinler. Sonra kendim ettim kendim buldum durumuna düşerler.
Sayın yorum2006 şuna kesinlikle inanabilirsiniz; halk her dönemde seçeceği, iş başı diyeceği partililer hakkında içlerinde en makul, döneme en uygun partiyi seçmeyi başarmıştır. Her dönem içinde bulunulan ülke ortamında en doğruya yakını seçmeyi başarmıştır.
Bu noktada esas düşünmesi gerekenler, oy isteyip oy verilmeyen partilerdir. Bu halk bize niye oy vermiyor, niye halkla aramız açık, niye ulaşamıyoruz, niye halktan kopuk, niye marjinaliteye kaydık diye. Senelerdir halkı suçlarlar bilinci gelişmemiş, kimi seçeceğini bilmiyor falan diye.
Benim düşüncem ise ,o marjinaliteye kaymış partiler halkı anlamaktan , ona ulaşmaktan acizdir. Esas düşünmesi gerekenler kendileridir. Akp bütün kötülerin içinde en iyi olandır. Diğer kötüler önce düşünsünler bakalım. Bahane üretmeden.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı