Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Ekonomi

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

10 milyar dolarlık ÇEAŞ ve Kepez davaları

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa

Konu Araçları
Eski14-03-06, 17:29  #1
cemuzan

cemuzan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006
10 milyar dolarlık ÇEAŞ ve Kepez davaları

Türkiye tarihinde gelmiş geçmiş en büyük tazminat davası olarak kayıtlara geçmeye hazırlanan 10 milyar dolarlık ÇEAŞ ve Kepez davaları, önümüzdeki ay Dünya Bankası bünyesinde görülmeye başlanacak.

Eskiden Uzan ailesine ait olan; ancak daha sonra hisseleri halka satılan ÇEAŞ ve Kepez hidroelektrik santrallerinin en büyük hissedarı Kıbrıs merkezli Libananco Şirketi, Türk hükümetini "fabrikaların hisselerine el koymak" suçuyla dava etti. Uluslararası alanda hem ekonomik hem siyasi açıdan Türk hükümetinin başını ağrıtması beklenen dava, Libananco'nun ABD'li avukatı Stuart Newberger'a göre şimdiden kazanılmış durumda.

DEVAMI
http://www.superpoligon.com/oku.asp?id=17273
Eski16-03-06, 14:12  #2
Stress

Stress'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ülke / Şehir: istanbul

Siz bu konuları bilen birisine benziyorsunuz, çeaş ve kepez konusunda merak ettiğim bir mevzu vardı hazır topic varken sorayım...
Bu çeaş ve kepez e diğer kardeş ve baba uzanda ortakmıydı? Hani hırsızlıktan yanlış hatırlamıyorsam cezası olupta memeleketten kaçıp bulunamayanlar?
Dave Mustaine - Megadeth[/B]
Stress is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-03-06, 21:30  #3
cemuzan

cemuzan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Stress şöyle demiş:

Siz bu konuları bilen birisine benziyorsunuz, çeaş ve kepez konusunda merak ettiğim bir mevzu vardı hazır topic varken sorayım...
Bu çeaş ve kepez e diğer kardeş ve baba uzanda ortakmıydı? Hani hırsızlıktan yanlış hatırlamıyorsam cezası olupta memeleketten kaçıp bulunamayanlar?
Sayın Stress,

Sanırım Çeaş ve Kepez ile sorularınızı vereceğim linkten Cem Uzan`ın kendisinin yapmış olduğu açıklamalarda bulacaksınız.

http://cem-uzan.tk/
Sayfasında Çeaş - Kepez linkini tıkladığınız taktirde gerekli dökümana ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla
Eski18-03-06, 04:44  #4
Stress

Stress'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

Sayfa çok ama çoook uzun ve taraflı bir sayfa. Ben sizin ağzınızdan dinlemeyi yeğlerim efenim.
Birde uzanların neden memleketten kaçtığıda yok sanırsam burda.
Dave Mustaine - Megadeth[/B]
Stress is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-03-06, 23:00  #5
cemuzan

cemuzan'nın Avatarı

Konu ile ilgili bir başka yazı daha: (libananco)

Yalanın belgesi... (Emin ŞİRİN Anavatan Partisi Milletvekili)

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın birinci bölgeden adaylığı düşünce kendi yerine aday gösterdiği Kemal Ağabeyi için, “Boşuna konuşmayın, bana yalanın belgesini getirin” deyip duruyordu. Biz de sayın Başbakana AKP milletvekillerine ve bütün AKP camiasına, bütün milletimize Unakıtan’ın yalanın belgesini, hem de resmi bir evrakla sunuyoruz! :cool:

haberin devamı:

http://durduramazsiniz.net/modules.p...%FEikayet+eden
Eski19-03-06, 23:43  #6
camuka
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın cemuzan şöyle demiş:

bence tayyip vermeli.. ama baksana erbakan para vermesin diye nasıl çırpınıyor akp..

hayu kardesim INSAFFFFF.bu kadar mi kor gozunuz o dava turkiyeye karsi acildi dava turk insanina kasi acildi eger kaybedilirse bunu odiyen bizler olcaz...bunun sencesi bencesii yok.
camuka is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-03-06, 00:12  #7
camuka
Forumdan Uzaklaştırılmış

elin Rumu benim ulkeme dava acinca hic koymuyor.ama bu ulkenin ekmegini yemis ve (belki yine uyari alacam ama kendimi tutamiyorum) bitarafinini bilmemnee etmisss insan dava acincaaa koyyor.....
Eski20-03-06, 19:07  #8
cemuzan

cemuzan'nın Avatarı

ne yapsın siyasi linçe maruz kalmış bütün mallarına el konulmuş..

sokaklarda dilencilik mi yapsın kardeşim..
Eski20-03-06, 22:13  #9
camuka
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın cemuzan şöyle demiş:

ne yapsın siyasi linçe maruz kalmış bütün mallarına el konulmuş..

sokaklarda dilencilik mi yapsın kardeşim..

cem uzanin tum dunyada ki mallarina el konullsaa,cem uzan tum dunyaya pilav dagitsa,dunyadaki tum sarap kolleksiyonlarina sahip olsa,tum unluleri sahneye cikarsa bile cocugunun cocugunun cocugna yetecek kadar parasi kalir merak etme.hicbir zaman sokakta dilencilik yapmaz...burda milyon dolarlar konusulmuyor milyar dolarlar konusuluyor..
Eski20-03-06, 22:49  #10
cemuzan

cemuzan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın camuka şöyle demiş:

cem uzanin tum dunyada ki mallarina el konullsaa,cem uzan tum dunyaya pilav dagitsa,dunyadaki tum sarap kolleksiyonlarina sahip olsa,tum unluleri sahneye cikarsa bile cocugunun cocugunun cocugna yetecek kadar parasi kalir merak etme.hicbir zaman sokakta dilencilik yapmaz...burda milyon dolarlar konusulmuyor milyar dolarlar konusuluyor..
vay be düşünsene böyle zeki bir adam Türkiye`nin başına gelse nasıl zengin oluruz... :D
kaynaklarıda kullanmayı çok iyi biliyor..
kimseye bağımlı kalmayız..
ne avrupa birliği ne abd.. yaşasın TÜRKİYE

CEM UZAN:
"EKONOMİDE YABANCILAŞMA SONA ERECEK.

EKONOMİ YENİDEN TÜRKLEŞECEK. SANAYİ YENİDEN TÜRKLEŞECEK.

TÜRK İNSANI YENİDEN İŞ SAHİBİ OLACAK,TÜRK İNSANI YENİDEN GÜÇ SAHİBİ OLACAK. "

cemuzan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-03-06 22:52 .
cemuzan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı