| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Pkk'nin başlattığı Lazistan propagandası/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bir dönemdir böyle birçok videoya rastladım.Sizlerle de paylaşmak istedim. http://www.youtube.com/watch?v=9LpHhTBYTfE Bu videolar,yapanların Pkk sempatizanı olduğu su götürmez bir gerçek olan kişilerce yapılıyor.Tamam bende de lazlık var ve biliyorum ki,belkide ileride Laz kültürü diye birşey kalmayacak ama şunu da biliyorum ki,böylesine bir hareket lazlar arasında çokta sempati ile karşılanmayacaktır. Yarın öbür gün karşımıza 3-5 çapulcu(!) diye tabir ettiğimiz kişiler çıkarsa aman bu sefer önlemini iyi alalım. __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
| #2 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2007
| Pkk önce kendisini kurtarsın. Saklanacak bir mağaraları bile yok Türkiye'de. K.Irak'ta da kafalarına çökmek üzereyiz yakında saymaya başlayacaklar ölülerini. Evet, Kürdistanı kuracaklara soralım 23 sene sonra: Ne kazandınız? Sadece emperyalistlere uşaklık. Tek rütbeleri bu. Onu da katlettikleri bebeklerin karşılığı olarak aldılar. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Hiçbirşey olmaz. Bu ülkede lazların kültürlerini yaşamalarına izin verin ne lazlar lazistan diye tuttururlar nede en küçük bir sorun yaşanır yine en küçük bir milli maçta bile lazı türkü vs hepsi birden oturur ağlar hepsi birden güler... Anadolu ulusları ortak bir kaderin hamurudurlar. Çok sıkı kardeşlik bağları vardır... Yok etmek ve faşist inkar politikaları dışındada kardeşliğimizi hiçbir güç bozamaz... ama ne zaman ki biri diğerini küçük görür baskı uygulamaya başlar o zaman tehlike başlar... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| Yapılanlara gülüyorum. Bir kaç kişi hariç Karadenizdeki Lazlar asla böyle oyuna gelmezler. Toplasanız sadece 100 bini bile geçmeyen Las insanı var. Bunun 30-35 bini kadarı Rize'nin bir kaç ilçesinde ve köylerinde yaşarlar. Geri kalanı büyükşehirlere dağılmıştır. Lazlar vatanseverdir. Yine bu videoyu hazırlayan bir kaç fanatikler gibi Kurtuluş savaşı zamanında bir kaç tip çıkmıştı. Ağızlarının paylarını devletten ziyade kendi insanından aldı. Lazlar sadık bir halktır. Kendini en yakın hissettiği millet ise Türklerdir. Roma, Ceneviz ve Pontos baskılarından Türkler sayesinde kurtulmuşlardır. Çoğu kendini Türk gibi görmektedir. Bir çok Karadenizli Türkte kendini Laz gibi görmektedir. Bu derece birbiri ile özümsemişlerdir. Bir kaç pkk'lı zihniyetin çabalarına oyun olmayacaklardır. Bunu yapanların karşısına direk kendileri çıkar. Hiç merak etmeyin. Yarın Çerkezleri, Arnavutları bile kullanmaya çalışırlar. Bana bu Türk Kurtuluş Savaşını hatırlattı. O zamanda böyle zibidiler vardı. Ağızlarının paylarını aldılar. Lazlar kendi kültürlerini, inançlarını rahatlıkla yaşamaktadırlar. Sorsanız tamamına yakını kendini Türk'üm der. Aynı zamanda Laz'ım da der. Yine tamamına yakını vatanseverdir. Bayrağa, vatana, inançlarına, dillerine bağlıdırlar. Ne karadeniz insanı bu oyunlara gelir, ne de Laz kardeşlerimiz bu oyuna gelir. İt Ürür, Kervan Yürür.. __________________
Saygılarımla |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Trabzonlu ve bölge halkını yakından tanıyan biri olarak söylüyorum ki Lazlar bu oyuna gelmez ve Yaşasın özgür Lazistan naraları atarak devletine ve milletine baş kaldırmaz.Evet Lazlar Türk değildir.Ancak her şeyden önce Türkiyelidir ve devletine ihanet etmez.Bu videoları hazırlaynların Kazım Koyuncu gibi vatansever bir insanı kullanmalarını şiddetle kınıyorum.Laz kültürü ve dillerinin ölmek üzere olduğu da tartışılmaz bir gerçek ancak bu konu daha önce forumumuzda konu edilmiştir. __________________
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine..... |
|
| #6 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| PKK'nın yeni stratejilerinden biri bu, oyuna lazları ve çerkezleri de katmaya çalışıyorlar. Ama boşa kürek çekmekteler... __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: Muhacerette
| Alıntı:
Hem P.K.K sempatizanlarından biri bu klibi hazırlamış olsaydı bence lazika degil lazistan derdi.. ŞoreŞ Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-11-07 20:55 . | |
|
| #8 | |||
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Alıntı:
Alıntı:
| ||
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Ya varya bir Rizeli olarak sadece gülüyorum bu habare. ![]() Okadar Laz arkadaşım var okadar sene Rizedeyim böyle bir fikri ne duydum nede hisstettim. Rizenin Pazar Aradeşen ilçelerinde Lazlar var.Aile içlerinde Lazca konuşurlar, çok cana yakın ve neşeli insanlardır.Yaylalarda bir kaç kez eğlencelerine şahit olmuştum.Yayla zamanlarında genelde yöresel kıyafetlerini giyerler tulum sesinde tulum oynarlar ve Lazca şarkılar söylerler.Kimsede kem gözlerle izlemez herkez eğlenceyle izler.Çunki bilirizki onlar kardeşimiz ve bizgibiler.Ve akıllarında bu haberdeki gibi saçma bir fikir geçmez. İyi balon yapmışlar gene. Ama bu balonu herkezden önce Lazlar patlatır haberleri yok.Öğrecekler daha ![]() __________________
Ve unutma ki, insanlığın yüzyıllardır öğrendikleri; Sonsuz uzunlukta bir kumsaldaki tek bir kum taneceğinden daha fazla değildir.(Xsentius) |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|