| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Mehemmet Eli Sefvet- Cana geldim. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Cenubi Azerbaycan Şairlerinden Mehemmet Eli Sefvet'in "Cana Geldim" isimli şiirini Sizlerin Beğenisine Sunuyorum. Cana geldim Ne eşq olaydı, ne aşig, ne dil, ne dilber olaydı, Ne gül olaydı, ne bülbül, ne mey ne sağer olaydı, Ne hüsni-rııy ne alın kimi baxan gözler, Ne zülm olaydı, ne kakıl,ne müşgü enber olaydı. Ne bağ olaydı, ne sehni-çemenne abi-revan Ne saz olaydı, ne avazi-şurü şüşter olaydık Ne vesl olaydı, ne cansuz olan feraqın odu Ne cengolaydı, ne islahi-cengperver olaydı. Ne hirsü az ne faşizm olaydı, ne nesizm Ne behrü berrü ne kammi-fitne olaydı Ne kapital,ne sosyal olaydı, ne.., Ne feqr olaydı, ne servet, ne zer ne zerger olaydı. Ne hökm olaydı, ne hakim, ne edl olaydı, ne zur, Ne garger ne reiyyet ne ser ne serve olaydı. Ne bıı cahani-cehennemnişanne xilqeti-adem Ne hur olaydı, ne qılman, ne abikövser olaydı. Ne aşina ve ne suretde mehriban düşmen, Ne sidqü-Sefvete doğru yalancı rehber olaydı. Mehemmet Eli Sefvet |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|