Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Uras: Gün 'Hepimiz Kürdüz, Hepimiz DTP'liyiz' deme günüdür

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski08-11-07, 18:47  #1
V.T.Retci

V.T.Retci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007
Uras: Gün 'Hepimiz Kürdüz, Hepimiz DTP'liyiz' deme günüdür

DTP’nin Ankara’da devam eden Olağanüstü Kongresi'nde söz alan ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras üniter yapı içinde Kürt sorununun çözümünün mümkün olduğunu vurguladı.

http://www.mozaikhaber.com/index.php?news=881
V.T.Retci is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-11-07, 19:32  #2
Engin ol

Giriş Tarihi: Oct 2005

Alıntı:
Sayın V.T.Retci şöyle demiş:

Mesajı Göster
DTP’nin Ankara’da devam eden Olağanüstü Kongresi'nde söz alan ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras üniter yapı içinde Kürt sorununun çözümünün mümkün olduğunu vurguladı.

Türkiye cumhuriyeti içnde,çözülecek kürt,türk,sorunu yokdur.Sade anarşi çıkaran pkk sorunu var.
Pkk,eğer kürt sorununu savunuyorum diyor ise,türk kürt diye ayırım yapmadan,kürtleride öldürüyor.Hem onları savunuyormum diyor hemde öldürüyor.Öldürerek savunma olurmu.
Hürmetlerimle
Engin ol is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-11-07, 19:41  #3
Siya
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Nov 2007

Ufuk arasın açtığı perspektiği yakalayamamış arkadaşlar.Yanlışın adı ne olursa olsun yanlışı yaşamış insanları sahip çıkmaktan söz ediyor.Yanlış yapılan, Kürt Ermeni Türk yada başka bir şey olduğunun bir önemi yok.Hepimizin yanlışla mücade etmek için savaşıyoruz..Onun için hepimiz Kürtüz cümlesi çok önemli yerdedir şimdidilerde..

Kuzum Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-11-07 18:09 .Sebep: silinen mesaja yanıt
Siya is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-11-07, 19:42  #4
derikli
Ayrıldı

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın V.T.Retci şöyle demiş:

Mesajı Göster

bence yabana atılmayack bir saptamadır.
bence sayın ufuk uras türklerin vicdanını temsil ediyor
sayın uras gibi türkler oldukça kimse bu ülke insanını bölemiyecektir.
derikli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-11-07, 19:48  #5
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Mantıksız açıklamalar yapmamış ama yinede artık ÖDP ile ilgili açıklamalar yapsa daha çok sevineceğim. Kendi partisinin reklamından çok başka bir partinin savunucusu olmuş..
Eski08-11-07, 20:57  #6
inceoğlu

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: istanbul

O sözleri ufuk uras söylemişse kendi subjektif niyetidir.HİÇ BİR SOSYALİST ben amerikancı DTP liyim demez.Yoksul kürt halkının tüm acılarını paylaşıyorum.AMA YOKSUL KÜRT HALKI ALET edilerek amerikan uşaklığı yapmayı asla affedilir bulamam.YOKSUL KÜRT HALKININ KURTULUŞU YOKSUL TÜRK HALKININ KURTULUŞUNDAN ayrı düşünülemez.GÜN etnik ayrrılık degil EMPERYALİZME VE KAPİTALİZME KARŞI MÜCADELE GÜNÜDÜR.KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇ...

Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-11-07 20:37 .
inceoğlu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-11-07, 21:00  #7
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Hepimiz DTP liyiz diyebilen zihniyet benim vicdanımı temsil edemez. Ben DTP li falan değilim, bir günlüğüne bile olmam.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-11-07, 21:24  #8
gülübala

gülübala'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

ufuk uras, saçmalamış. ben "hepimiz ermeniyiz, hrant dink'iz" sloganına olumlu bakan biriyim. ama şimdi bu söz kelalaka olmuş. reklamcı zihniyetiyle yaklaşıyor konulara. sorun dtp'ye ve kürtlere saldırı değil ki. anadolu'nun çeşitli yerlerinde kürtlere saldırı var ve bu da halkın geri kesimlerinin hatalı tavrı. ama asıl sorun kürtçülük yapılarak türk insanına saldırmak ve ülkeyi abd yararına istikrarsızlaştırmak. sorun, halklarımızın kader birliğine dinamit koymaktır. ufuk uras bu konuda ne demiş acaba?
gülübala is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-11-07, 21:34  #9
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Link bende çalışmıyor. Açıklamanın tamamını okuyamadım bu yüzden. Ama PKK terörünü kürt vatandaşlarımızın sorunlarından kesinlikle ayrı tutmalıyız. Bir arkadaşımızın da söylediği gibi, bu ülke insanlarının ortak sorunları vardır. Sorunların nedeni de, kaynağı da, çözüm yolları da aynıdır. Etnik temelde ve milliyetçilik ideolojisinde değil, emek siyaseti önderliğinde ortaya konulacak her türlü örgütlenme ve siyaset anlayışı çözüm yollarını da birlikte getirecektir.

Arayışlarımız bu yönde olmalıdır. Emperyalizme ve onun işbirlikçilerine karşı tavır alınmadığı sürece çözümsüzlüğü çözüm sanmaya devam edeceğiz.
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-11-07, 21:40  #10
ŞoreŞ

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: Muhacerette

Alıntı:
Sayın var; şöyle demiş:

kesimlerinin hatalı tavrı. ama asıl sorun kürtçülük yapılarak türk insanına saldırmak ve ülkeyi abd yararına istikrarsızlaştırmak. sorun, halklarımızın kader birliğine dinamit koymaktır. ufuk uras bu konuda ne demiş acaba?
Kürt ve Kürtçülük ayrı kavramlar degil bence.Ben Kürt'üm diyen herkes bence zaten dolayısıyla Kürt'çü oluyor o yüzden bu tarz ayırımların yapılmasını doğru bulmuyorum.Hem söylermisiniz lütfen Kürt kim Kürtçü kim.Ben hem Kürtüm hemde Kürtçüyüm şu halde benim varlığımı siz kabul etmiyormusunuz.Böyle bir ideoloji ve düşünce tarzını yokmu sayıyorsunuz.
Akan kanın durması ve T.C topraklarında savaşın biran önce durması için hepimiz D.T.P'liyiz hepimiz Kürtüz...
Teşekkürler..
ŞoreŞ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı