"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski16-03-06, 22:38  #1
meltem78
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Kıskançlık

slm arkadaşlar sizce bayanlarmı çok kıskanç erkeklermi ben fikrimi söylemek istiyorum kesinlikle bayanlar. tşk.Fikirlerinizi bekliyorum. Saygılar.
meltem78 is offline  
Eski17-03-06, 00:07  #2
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Kimin daha kiskanc oldugu tartismasi yerine, kiskanclik üzerinde düsüncelerin tartisilmasi daha olumlu degil mi?

Örnegin kiskanclik nedir?
Neden kaynaklanir?
Gerekli midir, yoksa bir hastalik midir gibi...
saygilar.
Eski17-03-06, 11:10  #3
meltem78
Yazar Adayı

Olabilir ama dip not olarakta daha çok bayanlar mı erkekler mi kıskanç karşılaştırmasınında yapılması iyi olur hem mini bir ankette olur
meltem78 is offline  
Eski17-03-06, 13:59  #4
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Sayın Meltem 78 !

Kıskançlık insana özgü bir şey.Hemen hemen bütün insanlarda var olan bir şeydir ve kişinin değerlerine ve düşüncelerine göre değişkenlik gösterebilir.Örneğin paraya önen veren biri zengin olanları kıskanabilir,paraya değer mermeyen ise böyle bir kıskançlığa gerek duymayabilir.Güzelliğe önem veren biri kendinden güzel birini kıskanırken,bir başkası kıskanmayabilir.Demek istediğim neye değer veriyorsanız onu daha çok kıskanırsınız.Aşağılık kompleksi içinde olan biri kendinden daha iyi olan birini her halükarda kıskanır.Kıskançlık kişiden kişiye ve değer verdiği konulara göre değişen boyutlardadır.

Eşler arasında ise kıskançlık kadınlarda gibi görünebilirse de oldukça kıskanç erkeklerde var.Eşini kendinden habersiz ve kendiyle bielikte olmadan sokağa çıkarmayan pek çok erkek var.

Saygılarımla.
Türesin is offline  
Eski17-03-06, 18:20  #5
meltem78
Yazar Adayı

slm

Alıntı:
Sayın Türesin şöyle demiş:

Sayın Meltem 78 !

Kıskançlık insana özgü bir şey.Hemen hemen bütün insanlarda var olan bir şeydir ve kişinin değerlerine ve düşüncelerine göre değişkenlik gösterebilir.Örneğin paraya önen veren biri zengin olanları kıskanabilir,paraya değer mermeyen ise böyle bir kıskançlığa gerek duymayabilir.Güzelliğe önem veren biri kendinden güzel birini kıskanırken,bir başkası kıskanmayabilir.Demek istediğim neye değer veriyorsanız onu daha çok kıskanırsınız.Aşağılık kompleksi içinde olan biri kendinden daha iyi olan birini her halükarda kıskanır.Kıskançlık kişiden kişiye ve değer verdiği konulara göre değişen boyutlardadır.

Eşler arasında ise kıskançlık kadınlarda gibi görünebilirse de oldukça kıskanç erkeklerde var.Eşini kendinden habersiz ve kendiyle bielikte olmadan sokağa çıkarmayan pek çok erkek var.

Saygılarımla.
Tşk ederim görüşleriniz için ama ben hala diyorumki kadınlar daha kıskanç her konuda erkeklere göre :61 :cool: saygılar.
meltem78 is offline  
Eski17-03-06, 22:05  #6
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Sayın Meltem 78 !

Ülkemizde kadınların iş yaşamına girişleri yabancı ülkelere göre oldukça yeni.Ev kadınlarının oranı oldukça yüksek ve erkeğin gelirine muhtaç durumda,erkeğini sahiplenmek ve başkasına kaptırmamak için daha kıskanç olmak zorundalar.Tek neden bu değilsede önemli nedenlerden bir tanesi.

Kadınlar işhayatına atılıp meslek sahibi olup kendi ayakları üzerinde erkeğe muhtaç olmaktan kurtuldukça düşünce,değer ve davranışlarında da büyük değişimler olmaktadır diye düşünüyorum.

Saygılarımla.
Türesin is offline  
Eski17-03-06, 22:27  #7
meltem78
Yazar Adayı

Yanlış anlaşılmış galiba ben kadın erkek ilişkilerinde kıskançlığı ele almadım genel anlamda tşk saygılar.
meltem78 is offline  
Eski17-03-06, 23:12  #8
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Sayın Meltem 78 !

Yanlış anlaşılmadınız,genel anlamdaki kıskançlığın kadınlar boyutundaki nedenlerinden sadece birine ışık tutmaya çalıştım.Daha önce de kıskançlığının kişilere göre değişen farklılıklarını bir nebze anlatmaya gayret etmiştim.Şimdide kadınlar boyutundan kıskançlığın başka bir nedenine temas edilmiştir.

Saygılarımla.
Türesin is offline  
Eski18-03-06, 15:04  #9
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Kiskanclik; boyutu ne olursa olsun, tedevi edilmesi gereken bir hastaliktir.

Ilk safhalarda birey, eger kendini yetistirmisse, bunu önleyebilir.
Ama is isten gectiyse, yasam her iki taraf icin de zehir olacaktir.
saygilar
Eski19-03-06, 03:45  #10
meltem78
Yazar Adayı

Görüşleriniz için tşk.
meltem78 is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı