| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Dağlıcadaki minibüs.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Dağlıcadaki askerlerimizin şehit olduğu gün bölgede düğün konvoyundan bir minibüs pkk nın yola döşediği ve uzaktan kumandayla patlattığı bir mayın sonucu yaralanmıştı... Devletin açıklaması bu şekilde idi... Böylesine dehşet bir olayın tanıkları neredeler? Neden pkk nın sivilleri alenen hedef aldığı minibüsün yolcuları ile röportajlar vs izleyemiyoruz... dahası tek kelime duyamıyoruz olayın nasıl olduğu ile alakalı olarak. Böyle bir terörist saldırı neden haber olmazda Bülent Ersoy'un boşanabileceği anahaberlerde geçebiliyor? PKK nın mayınlı saldırısı sonucu birkaçı ağır olmak üzere yaralanan bu insanların ifadeleri ve açıklamaları neden ATV KANAL D vs hiçbir kanalda yok...? |
|
| #2 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Bülent Ersoy reyting yapıyor. Diğer haberde RTÜK bib diyor. Nelere takılıyorsunuz? Bildiğiniz şeylere soruyorsunuz çamur karıştırmakla kimsenin eline birşey geçmez. O çamurdan heykel yapabiliyon mu? İşte bütün mesele bu... __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
böylesine bir dehşet olayı sormamak sorgulamamak olur mu? Bumu çok önemli yoksa halkın haber alma hürriyetimi? Ben soruyorum. Benim cevabını bilip bilmememden daha önemli olanı milletimizin hiç dikkatini çekiyor mu? Aynı gün olayı en ince detayına kadar anlatan devletten başka kimse yok mu? Hamza Savaşan, Cihan Metin, Metin Temelli, Abdulselim Kamalı, İsmet Tire, Emin Temelli, Musa Güney, Tülay Kamalı, Savaş Kamalı, Gülten Kameri, Nizam Kameri, Çiğdem Kameri, Halit Onma Bu kişiler ülkemizin insanları değiller mi? sizin düğün gününüzü böylesine "şeb-i aruz" gibi ölüm-düğün gününe çevirenlere karşı siz nasıl "sorma" diyebilmektesiniz... Sormayalımmı? sizin başınıza gelmeyeceği için mi? Bu olayda araç bulamayıp düğün konvoyu ile köyüne dönmekte olan bir köy öğretmenide yaralandı... İki gözünü kaybetti iki gözünü kaybetti iki gözünü kaybetti... sizce bu ne anlama geliyor? Kendinizi hiç o öğretmenin yerine koydunuz mu? Yada o yaralıların. Bu kişilerin ifadeleri nerde? | |
|
| #4 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Sn phidas,ilk olarak bu haber verildi ama hemen sümen altı edildi.Artık kendileride hangi haberi doğru verdi,hangi haberi yalan verdi bilmedikleri için şaşırdılar onun içindir ki bu haberler es geçildi. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Yozgat
| OHAL'de bulaşmadığı kirlilik kalmayan JITEM ve ayakçı takımı yıllardır yaptıkları bütün pislikleri örtbas edebildiler. Nasıl olsa yaratılan bir günah keçisi vardı ortada.. Suç işleyerek, çeteleşerek, ihale, soygun, fidyecilik ve cinayete kadar her türlü pisliğin içinden çıkar sağlayanların suçlarını örtbas etmekte çok işe yarayan bir örgütün bunca yıldır neden bitirilemediğine şaşırmamak gerek.. Kirlilikten ve çetecilikten vazgeçmeyenler ranttan vazgeçtimi ki terör bitsin bu ülkede... Milliyetçilik hırsızlarımızı ve katillerimizi bile baş tacı ettiriyor bizlere... Milliyetçilikte ısrar bu nedenle sürdürülüyor. Hem suçluları kahramanlaştırıyor hem de suçları da yıkacak günah keçilerini de yaratıyor.. Bir taşla iki kuş vurmak....İşte bütün mesele bu, ölmek ya da ölmemek, bölmek ya da bölünmemek.. http://www.haberlink.com/news.php?a=...4%B0TEM_var%22 http://bingolunsesi.de/modules/news/...hp?storyid=614 Savaşın bütün kirlileri, ne genel af ister ne de savaşın bitmesini.. Demokratik, şeffaf toplum mu? Bütün bunlar onların sonunu getirir.. Kirlilikten rantını çıkaran bu katilleri kirlilikten vazgeçirecek ne var? Savaş, nefret ve düşmanlık tırmanıyor, ülke bölünecek öylemi? Daha iyi ne var? Bütün bunlar zaten kirlililerin işlerini rahatça yapmasının temeli değil mi? __________________
Hiçbir şeyin değişmeyeceğini düşünüyorsam, ben bir safım. Eğer düşünmek istemiyorsam bir korkak.. Ve eğer hiçbir şeyin değişmemesinin benim çıkarıma olacağını düşünüyorsam bir alçak Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-11-07 23:19 . |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bence her yurtsever,böylesine kapatılmaya çalışılan konuları elinden geldiğince gündeme taşımalıdır.Eğer hala görmezden geliniyorsa(bazı kesimler tarafından),çıkıp eylemselleştirilmelidir de... __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
Sn. phidas Beşağaç katliamından bahsetmiyor. İki olay farklı. | |
|
| #8 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
İşin bir yönü daha var. Aşağıda Sn brusk, yazdığınız olayı Beşağaç katliamı sanmış, bazı linkler vermiş. Milletvekilleri bölgeye gidiyor. Herkesle konuşuyorlar. Çoğu bölge milletvekili üstelik. Heyette her partiden MV var. Daha sonra başkaları da gitti, Baykal da gitti mesela. Meclis'te komisyon kurulduğu için, kesin başkaları da dinlenmiş, güvenlik güçlerinin raporları da okunmuştur. Verilen linklerde de açıkça yazıyor. Hiç kimse konuşmuyor. Milletvekillerine konuşmayan insanlar medyaya konuşur mu? Yani bu iş tatlı su medyasının yapabileceği iş midir? İnsanlar medyaya güvenip konuşur mu? | ||
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| olurmu efendim brujuva medyası bunu yayınlarmı bbg evinde ne dolaplar dönüyor onlar için bu daha önemli... __________________
imzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristler yarattınız! [ Uzun Bir Süre için Yok ] |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Yozgat
| Elbette benim bahsettiğim olayla sizin yazdığınız olayın farklı olduğunu ben de biliyorum. Ancak ortak noktaları nedir? Kürt coğrafyasında geçmişten günümüze tekrarlanan bu tür sivillere zarar veren minübüs tarama, mayın(? Ya da roket), kayıp, öldürme olaylarının hemen hepsinden PKK sorumlu gösterildi. Oysa JITEM ve ilişkide olduğu bütün bölgedeki suç çetelerinin böyle çok vukuatı var. Bunların hiçbirisi aydınlatılmadı. Nasıl olsa ortada her şeyin suçlusu olan bir günah keçisi vardı.. Kişisel husumetten rant kavgasına kadar her türlü suç sırtını devlete dayayan kirli güçler tarafından pervasızca işlendi.. Hiçbirisi de açığa çıkarılmadı. Çünkü savaşın kirlilik boyutuna taşınmasına neden olan bütün suç örgütleri, kurumlşar ve kirli kişilikler korunmak zorundaydı. Bu kirli bir savaşı PKK terörüne, bir avuç eşkıya söylemine indirgeyen, Kürt sorununu da böyle tanımlayan devletin politikasına da uygundu.. Ben bu tür olaylara yaklaşıma örnek teşkil ettiği için bu olayı da burada belirttim.. Mantığı ve temelinde farklılıklar yok.. Aynı kirli kişilikler aynı koşullar, farklı yer ve zamanda sistematik bir şekilde sürdürülmekte.. Sonuçta bu tür katliamlar hiç bitmez. Çünkü yasallığı savunduğunun iddia edenin yasadışı tyerörürdür bu.. Güçlükonak katliamı da böyleydi ve o da karanlıkta kaldı. Şemdinli gibi açık ve net bir olayın bile sonuçlarına bakılınca tablo aslında çok net ortada.. her türlü suçlu, kirli kişilik vatana hizmet tertibinden suç işlemekte. JITEM'in bu tür olaylarla ilişkisi vardır. Sırtını JITEM'e ve kirli savaş yürütenlere dayayanlar bulundukları her yerde adeta yasal terörist gibi davranıyorlar. Teröristliğin en kolay yürütüleni, yasal kılıf altında olanıdır.. Boşaltılan köylerin mera ve otlaklarına korucu başları el koyar. Bölgede hayvancılık olduğundan otun bir bağı 12 milyondur. Otlaklardan büyük bir rant sağlanıyor. Köye dönüş projeleri engelleniyor, dönmekte ısrar edenler JITEM'in örtülü tehditleri ve korucuların saldırılarına marruz kalıyorlar. Askeri ihaleler, köye içme suyu götürme projeleri ve benzeri ihaleler ancak JITEM ile ilişkili olanlar tarafından alınıyor. Bölgeye yatırım diye gönderilen kaynaklar bu şekide, doğru dürüst yatırıma bile dönüşmeden yağmalanıyor. Daha düşük fiyata ihale almak isteyenler, PKK yanlısı vs. diye karalanarak ya da tehdide saldırıya uğrayarak etkisizleştiriliyorlar. PKK'nin 90'lı yıllardaki çıkışı bu tür büyük ihalelerden vergi adı altında belirli bir miktarının örgüte kazandırılmasını sağlıyor iken şimdi işler değişti. Vatana hizmet tertibinden PKK'ye yardım ve destekçilk yaptıkları iddiasıyla sindirilenlerden sonra meydan işte bu kirlilere kaldı... Benim katilim, benim tecavüzcüm yesin PKK yiyeceğine mantığı üçüncü ve demokreatik, adil bir altyernatif ortaya çıkaramıyorsa eğer, ya kirli savaş suçluları kazanacak ya da PKK... Bölge halkı bu ikileme zorlanıyor. Anlıyacağın JITEM'in eli bütün suça bulaşmış adamlarla güçlendikçe, yasal terör yasadışı terörün yerini alıyor. BU daha korkunç ve daha sürekli bir durum. mağduriyetinizin karşılığında da yapabileceğiniz birşey yok. Çünkü size terör uygulayanlar, devleti temsil ediyor ve de vatansever olanlar... Bu tür örtbas edilmiş minübüs yakmalar, taramaların gerçek yüzü batıda bilinmiyor.. Sadece Van-başkale'de sınır ticaretinden, akaryakıt kaçakçılığından küpünü dolduran korucubaşı, ağa ve sivil askeri bürokratlar çoktan köşeyi döndüler. Mazot kaçakçılarının önü kesilince İsuzi kamyonet yükü başına pazarlıklar bazen 1 milyon YTL rüşvete kadar uzanıyor. Zaman zaman pazarlık kavgaya dönüşünce, kaçakçılar, şoförler bizzat askerler tarafından taranarak öldürülüyor. Aileler de bu rant ve yoksulluk kıskacında olduğundan olay bir şekilde kaza kurşunun vs. örtbas ediliyor.... Bu tür olaylar için size isterseniz isim, yer, tarih verebilirim.. Elbette bölücü olmayan medyadan olmayacak örnekler.. Çünkü zaten kirli rejimin kirliliğinden beslenenler bu tür olayları hiç yazmadı ve yazmayacaklar.. Eğer örnekler konusunda ciddi kuşkularınız olursa bir vatansever olarak o bölgeler gidin o aileler ile ve komşuları ile görüşün... Kürt coğrafyasında bu şekilde infaz edilen kirli ranta kurban edilen çok sivil terörist var.. Yüzlerce değil, binlerle ifade edilen.. Ayrıca diri diri yakılan, katledilen, binlerce at da var Gözü kapalı savaşın kirli adamlarını savunanlar halkın -kurban edilen evlatlarını masumiyetleri, şehitlikleri arkasına sığınmadan gidip Başkale'nin sınır köylerinde dolaşsınlar.. Onuru olan; Mahmudabat (Mahmudan), Güleçler (Embi), Aşağı ve Yukarı Durak gibi onlarca sınır köylerine gidip oradaki köylülerle atlar ve öldürülen kaçakçılar, çobanlar üzerine konuşsun.. Umudumuzu yitirmedik bu ülkeden, bir gün demokratik bir cumhuriyete dönüşürse faşizan rejim gözükapalı kirli adamları vatansever diye savunanların içinde onurlu kalanlar çok utanacaklar biliyorum.. Onurunu çoktan kaybetmiş olanlar için ise söyleyeceğim pek birşey yok... Saygıyla __________________
Hiçbir şeyin değişmeyeceğini düşünüyorsam, ben bir safım. Eğer düşünmek istemiyorsam bir korkak.. Ve eğer hiçbir şeyin değişmemesinin benim çıkarıma olacağını düşünüyorsam bir alçak brusk Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-11-07 18:59 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|