"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006
| Ateistin biri Ateistin biri,doğa ,tabiata hayran kalarak ormanın içinde dolaşıyormuş. "Tabiat ne güzel ağaçlar, renkler yaratmış." diye düşünerek dolaşırken aniden karşısına kocaman , vahşi bir ayı çıkar , ateist adam korkar ve kaçmaya başlar .Ateist önde ayı arkada koşarken ayı sonunda adamı yakalar altına alır.Ayı tam pençesini kaldırıp adama vurmak üzere iken ateist adam can havli ile ''Allahım yardım eyle'' diye bağırır. Bir anda herşey donar ; nehir akmaz , rüzgar esmez , yapraklar kımıldamaz olur.Ayıda pençesi havada öylece donakalır. Hemen yanıbaşlarında bir ışık belirir, ışığın içinden birses şöyle der ''Hani sen tanrı tanımazdın, şimdi ne oldu?'' Ateist utanarak başını öne eğer. Işıktaki ses devam eder. " Hadi dile ne dilersen, kabul edilecektir." Ateist adam ''ben şimdi iman ettim desem buna yüzüm yok,bunu istemeye hakkım da yok, ama bu ayı iman ederse belki benim kurtulma şansım olur , ben ayının iman etmesini istiyorum " der. Işıktaki ses "dileğin kabul olacaktır "diye cevap verir ve kaybolur. O anda yeniden rüzgar esmeye, nehir akmaya,yapraklar kımıldamaya başlar. Ayının ateiste inmek üzere kalkan pençesi yere iner ve sonra ayı iki pençesini göğe doğru kaldırarak şöyle dua eder " Ey Allahım senin rızan için oruç tuttum , sana inandım , senin rızkınla orucumu açıyorum." :-) :-) :62 |
| #2 | |
| Ahiret Hava Yolları Hareket yeri -> Dünya Varış yeri -> Ahiret Uçuş saati -> Heran kalkabilir Evraklar -> Kimlik kartı yeterli İsim -> Ademoğlu Cinsiyet -> Toprak Adres -> Dünya Müsade Edilen Eşyalar 9 metre bez Salih amel Salih bir çocuğun duası Faydalı bir ilim Kesinlikle yolcuya başka bir eşya musade edilmez. Mutlu ve rahatbir yolculuk için, saygın yolcularımızın -> Kur'an-ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerdeki talimatlara uymaları önemle rica olunur. NOT: Görevlilere verilecek formaları doğru ve noksansız doldurunuz. FORM Ömrünü nerede tükettin? Vaktini nasıl harcadın? Paranı nasıl kazandın? ALLAH için ne yaptın? Ahiret Hava Yolları - Gener Müdür: Azrail(A.S) |
| #3 | |
| Dede lafı Temel ve arkadaşı balık tutmaya gitmişler. Denizin ortasında bir adamın "imdat" sesini duyup adamı kurtarmışlar. Sonra Temel adamı tekrar denize atmış. Arkadaşı "neden attın uşağı?" diye sorunca Temel "dedemin lafidur; iyilik yap denize at!" demiş? Alt Çizgi Birgün Karadeniz'e gelen turist bir kadın Temel'e rastlamış ve Temel'e "Buradaki insanların neden hepsi bıyıklı?" diye sormuş. Temel de "Çünkü biz önemli şeylerin altunu çizeruz" demiş. Uçak Temel'le Dursun bir gün uçaktan paraşütle atlayıp aşağıdaki ciplere bineceklermiş. Atlamışlar ama paraşütlerü açılmamış. Temel bunun üzerine Dursun'a "Aksilik pu ya bide aşağıda cipler bizi peklemiyorsa"demiş. Vizyonçamaşır Temel çamaşırlarının daha iyi renk vermesi için çamaşır makinasına anten takmış. :-) :-) :68 :69 ![]() |
| #4 | |
| NASIL YAPTIN? Adamın biri bir gün berbere gitmiş. Belli bir süre bekledikten sonra sıra kendisine gelince berber koltuğuna oturmuş. Berber adama: - "Tıraşınız nasıl olsun?" deyince adam başlamış söylemeye: - "Soldan kahkül bırak, sağı kazı, arkayı sıfıra vur, ortadan bir merdiven şekli yap." Berber şaşkın bir şekilde: - "Ama beyefendi bunu ben nasıl yapayım. Bu ne biçim tarif?" Adam berbere sinirlenir: - "Geçen geldiğimde bunu tarifi olmadan nasıl yapmıştın?" |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| bir tane de benden olsun.. gerçi çoğu kişi biliyordur bunu ama bilmeyenler de vardır mutlaka.. ahiret günü geliyor.. merhumlar bir araya toplanlıyor, aralarında lenin de var tabii.. herkes cennete cehenneme gönderiliyor.. lenin de cehenneme gidiyor.. tabii lenin rahat durmuyor, cehennemdekilere diyor ki: ''bakın yoldaşlar, onlar cennette günlerini gün ederken bizler burada cayır cayır yanıyoruz.. hakkımızı savunalım!!'' bunun üzerine ayaklanma çıkıyor cehennemde.. melekler çaresiz, sonunda tanrı da bu ayaklananları cennete göndermeye karar veriyor.. lenin cennette de rahat durmuyor.. diyor ki: ''bakın yoldaşlar biz burda keyif çatarken insanlar cehennemde acı çekiyorlar.. herkes eşit olmalı!!'' derken bir isyan daha.. melekler hemen tanrıya gidip yakarıyorlar şimdi ne yapacağız diye.. tanrı da sinirleniyor tabii.. ''getirin lenin'i buraya'' diyor.. lenin'i getiriyorlar.. bir odada lenin ile tanrı uzun uzun konuşuyorlar.. sonra melekler heyecanla içeri girip soruyorlar: ''ne oldu tanrım??'' tanrının cevabı ilginç: ''tanrı yok!! yoldaş var..'' __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
| #6 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| 2 gün önce okudum. Anlatıkça, hatırladıkça gülüyorum. Muhasebeci arkadaşlardan af mı dilesem bilemedim, buyrun okuyun. Şirket sahibi gazete ilanı ile muhasebeci arar. 3 kişi işe başvurur. ilk muhasebeci içeri girer, şirket sahibi: -2 kere 2 kaç eder, ? Muhasebeci hiç düşünmeden : - 4 eder efendim, Şirket sahibi, bir süre durur: -Geldiğiniz için teşekkürler ama siz aradığımız kişi değilsiniz, der. Muhasebeci dışarı çıkar. Diğer ikisi ne oldu diyince olayı anlatır. Diğer muhasbecilerden birisi: -Arkadaş yanlış yapmışsın, hesap yapıyor gibi yapsaydın ya der, Sıra yukarıdaki cevabı veren muhasebeciyi alırlar görüşmeye şirket sahibi: -2 kere 2 kaç eder, ? Muhasebeci: -1 saniye efendim, der kağıt çıkarıp hesap yapar ve söyler, -4 efendim. Şirket sahibi, bir süre durur: -Geldiğiniz için teşekkürler ama siz aradığımız kişi değilsiniz, der. sıra son muhasebeciye gelir. şirket sahibi: -2 kere 2 kaç eder, ? Muhasebeci yerinden kalkar, açık pencereleri kapatır, perdeleri çeker, kapıyı kitler, etfaı dinler, sessiz olduğuan kanaay getirince şirket sahibinmin yanına sokulur, fısıltı ile; -efendim siz kaç olmasını istersiniz, söylemeniz yeterli, gerisini ben hallederim. Muhasebeci yüksek bir maaşla işe başlar. BF... __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| Alıntı:
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Alıntı:
| |
| #9 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| orkhun'un fıkrasının Özal versiyonudur... Özal ölür. Arafta herkes yerinin nereye olacağını beklerken, Özal meleklere yanaşıp, -Beni Tanrı ile görüştürün, der, Melekler birbirlerine bakıp sonra Özal'a -Dalga mı geçiyorsun sen, git sıranda bekle, böyle birşey mümkün değil, derler. Özal melekleri bıktıracak şekilde konuşurda konuşur, En sonda bir melek Tanrı katına çıkıp, -Yüca rabbib, affet aam şu Özal kulun seninle görüşmek için başımızıın etini yedi, der. Tanrıda meleklere Özal'ı getirmelerini buyurur. Özal tanrı katına çıkar 1 , 2, 3, 4 saat geçer, 5. saate yaklaşırken tanrı katının kapısı büyük gürültü ile açılır. Özal sırıtmaktadır. Melekler Özal'a doğru bakıp kzıgınca , -tanrım ne yapalım, emriniz nedir , diye sorarlar Tanrı, -Cehennemi satın, sırat köprüsünü de ihaleye verin, der. BF... __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|