Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

124 bin peygamber ne zaman geldi?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik

Konu Araçları
Eski11-11-07, 19:49  #1
meyci
İnançlar & Dinler

Giriş Tarihi: May 2007
124 bin peygamber ne zaman geldi?

Hadislerde 124 bin peygamber gönderildiğinden bahsedilir fakat Homosapiensin 200 bin yıldır varolduğuna dikkat edersek, yaklaşık 2 yılda 1 peygamber gelmiş olması gerekiyor ve bir insanın ortalama 70 yıllık ömründe 35 defa din değiştirmesi gerekiyor. Bunun bir açıklaması var mı?
meyci is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-11-07, 20:00  #2
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

sayın meyci:

Allah cc her köye bir peygamber göndermisse , hesap dogru olabilir.
Eski insanlar kücük topluluklar halinde yasıyordu. Her topluluga bir peygamber. peygamberden bol ne var? Eger hadis ve mitolojik söylentilere bakacak olursak yapacagımız tek sey sacmalamak olabilir.

Tıpkı 124 bin peygamber meselesinde oldugu gibi. Bakalım inanırlar nasıl cevaplar verecek bekliyoruz.
Eski11-11-07, 22:08  #3
RASKOLNİKOV
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Nov 2007

Alıntı:
Sayın meyci şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hadislerde 124 bin peygamber gönderildiğinden bahsedilir fakat Homosapiensin 200 bin yıldır varolduğuna dikkat edersek, yaklaşık 2 yılda 1 peygamber gelmiş olması gerekiyor ve bir insanın ortalama 70 yıllık ömründe 35 defa din değiştirmesi gerekiyor. Bunun bir açıklaması var mı?
Sayın meyci,
Siz hesaplarınızı varsayımlar üzerine yapıyorsunuz.Verdiginiz rakamların ve oranların doğruluk payı hangi boyutlardadır acaba?Ayrıca gönderilen peygamberlerin hangi kavime,ne zaman,hangi şartlarda gönderildiği hakkında bir malümatınız varmı?O günkü toplumsal yapıları,coğrafi koşulları,ulaşım araçlarını,haberleşme koşullarınıda göz önünde bulundurunuz
RASKOLNİKOV is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-11-07, 22:15  #4
RASKOLNİKOV
Kayıtlı Okur

Alıntı:
Sayın süpheci şöyle demiş:

Mesajı Göster
sayın meyci:

Allah cc her köye bir peygamber göndermisse , hesap dogru olabilir.
Eski insanlar kücük topluluklar halinde yasıyordu. Her topluluga bir peygamber. peygamberden bol ne var? Eger hadis ve mitolojik söylentilere bakacak olursak yapacagımız tek sey sacmalamak olabilir.

Tıpkı 124 bin peygamber meselesinde oldugu gibi. Bakalım inanırlar nasıl cevaplar verecek bekliyoruz.
Sayın süpheci,
Geçmişte yaşayan küçük topluluklar hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz acaba merak ediyorum.Biz inanırlara birkaç tane küçük topluluk ismi yazabilir misiniz acaba...?
Eski11-11-07, 22:33  #5
meyci
İnançlar & Dinler

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın SSOKRATESS şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın meyci,
Siz hesaplarınızı varsayımlar üzerine yapıyorsunuz.Verdiginiz rakamların ve oranların doğruluk payı hangi boyutlardadır acaba?Ayrıca gönderilen peygamberlerin hangi kavime,ne zaman,hangi şartlarda gönderildiği hakkında bir malümatınız varmı?O günkü toplumsal yapıları,coğrafi koşulları,ulaşım araçlarını,haberleşme koşullarınıda göz önünde bulundurunuz
Bilimin söylediklerine göre yorumlar yapıyorum. Yanlış mı yapıyorum. Neyi referans almam lazım. Gidip bir imama mı sorayım, tarihle ilgili ne kadar aydınlatıcı bilgi verebilir bir imam yada Zekeriya Beyaz? Yoksa sorgulamamamız mı gerekiyor?
meyci is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-11-07, 23:16  #6
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Alıntı:
Sayın SSOKRATESS şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın süpheci,
Geçmişte yaşayan küçük topluluklar hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz acaba merak ediyorum.Biz inanırlara birkaç tane küçük topluluk ismi yazabilir misiniz acaba...?
Sayın Ssokratess:

124 bin peygamberi baska nasıl paylastırabilirdim? 124 bin peygamber ile ilgili bilgileri nerden bulacaz?

Peygamberinizin 124 bin peygamberden söz eden sahih bir hadisi var.
124,000 * = ....... Siz bir hesap yapsanız diyorum.
Eski11-11-07, 23:16  #7
RASKOLNİKOV
Kayıtlı Okur

[quote=meyci;304874]Hadislerde 124 bin peygamber gönderildiğinden bahsedilir fakat Homosapiensin 200 bin yıldır varolduğuna dikkat edersek, yaklaşık 2 yılda 1 peygamber gelmiş olması gerekiyor ve bir insanın ortalama 70 yıllık ömründe 35 defa din değiştirmesi gerekiyor. Bunun bir açıklaması var mı?[/quote]

Sayın meyci,
Bu ifadenizde bilimin ışığındamı vuku buldu.Bence siz hala varsayımlarla düşünüyorsunuz.Hiçbir geçerliliği yok bilim adına...Sadece ortaokul matemetiği düzeyinde bir hesaplama...Varsayım,varsayım yine varsayım!
Eski11-11-07, 23:29  #8
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Her peygamber yeni bir din mi getiriyor?,ilk defa sizden duyuyorum
Eski11-11-07, 23:30  #9
Salvador

Salvador'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Ben şu sahih hadis meselesine takılıyorum...
Nedir Sahih Hadis?
Eski11-11-07, 23:36  #10
RASKOLNİKOV
Kayıtlı Okur

Alıntı:
Sayın süpheci şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Ssokratess:

124 bin peygamberi baska nasıl paylastırabilirdim? 124 bin peygamber ile ilgili bilgileri nerden bulacaz?

Peygamberinizin 124 bin peygamberden söz eden sahih bir hadisi var.
124,000 * = ....... Siz bir hesap yapsanız diyorum.
Sayın şüpheci,
Bu soruyu asıl ben size soruyorum:124bin peygamber ile ilgili bilgileri nerden bulacaz?
Hem niye paylaştırıyorsunuz ki?
Hesaba gelince...
124bin=insanlık...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı