| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
124 bin peygamber ne zaman geldi?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
İnançlar & Dinler ![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Hadislerde 124 bin peygamber gönderildiğinden bahsedilir fakat Homosapiensin 200 bin yıldır varolduğuna dikkat edersek, yaklaşık 2 yılda 1 peygamber gelmiş olması gerekiyor ve bir insanın ortalama 70 yıllık ömründe 35 defa din değiştirmesi gerekiyor. Bunun bir açıklaması var mı? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| sayın meyci: Allah cc her köye bir peygamber göndermisse , hesap dogru olabilir. Eski insanlar kücük topluluklar halinde yasıyordu. Her topluluga bir peygamber. peygamberden bol ne var? Eger hadis ve mitolojik söylentilere bakacak olursak yapacagımız tek sey sacmalamak olabilir. Tıpkı 124 bin peygamber meselesinde oldugu gibi. Bakalım inanırlar nasıl cevaplar verecek bekliyoruz. __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| #3 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Nov 2007
| Alıntı:
Siz hesaplarınızı varsayımlar üzerine yapıyorsunuz.Verdiginiz rakamların ve oranların doğruluk payı hangi boyutlardadır acaba?Ayrıca gönderilen peygamberlerin hangi kavime,ne zaman,hangi şartlarda gönderildiği hakkında bir malümatınız varmı?O günkü toplumsal yapıları,coğrafi koşulları,ulaşım araçlarını,haberleşme koşullarınıda göz önünde bulundurunuz | |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Geçmişte yaşayan küçük topluluklar hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz acaba merak ediyorum.Biz inanırlara birkaç tane küçük topluluk ismi yazabilir misiniz acaba...? | |
|
| #5 | ||
İnançlar & Dinler ![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
| |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
124 bin peygamberi baska nasıl paylastırabilirdim? 124 bin peygamber ile ilgili bilgileri nerden bulacaz? Peygamberinizin 124 bin peygamberden söz eden sahih bir hadisi var. 124,000 * = ....... Siz bir hesap yapsanız diyorum. __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
|
| #7 | |
| [quote=meyci;304874]Hadislerde 124 bin peygamber gönderildiğinden bahsedilir fakat Homosapiensin 200 bin yıldır varolduğuna dikkat edersek, yaklaşık 2 yılda 1 peygamber gelmiş olması gerekiyor ve bir insanın ortalama 70 yıllık ömründe 35 defa din değiştirmesi gerekiyor. Bunun bir açıklaması var mı?[/quote] Sayın meyci, Bu ifadenizde bilimin ışığındamı vuku buldu.Bence siz hala varsayımlarla düşünüyorsunuz.Hiçbir geçerliliği yok bilim adına...Sadece ortaokul matemetiği düzeyinde bir hesaplama...Varsayım,varsayım yine varsayım! |
|
| #8 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Her peygamber yeni bir din mi getiriyor? ,ilk defa sizden duyuyorum__________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Ben şu sahih hadis meselesine takılıyorum... Nedir Sahih Hadis? __________________
Görmezden gelirsen yok olur muyum? [Uzunca bir süre yokum...] |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Bu soruyu asıl ben size soruyorum:124bin peygamber ile ilgili bilgileri nerden bulacaz? Hem niye paylaştırıyorsunuz ki? Hesaba gelince... 124bin=insanlık... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|