Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Edebiyat > Ustalardan Seçkiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Akgün Akova / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri

Konu Araçları
Eski12-11-07, 17:39  #1
Leonardo

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: Hollanda
Akgün Akova

Akgün Akova 1962 yılında, adı ve soyadı ile uyaklı olsun diye, Akyazı'da doğdu. Çocukluk devrinde, ayı oynatıcısı olmak istedi. Tefin işkence aleti olarak kullanıldığını sonradan öğrendi. Haritalarda günlerce göçmen kuşların gittiği yerleri aradı. Onlara yazdığı mektupları göndereceği adresleri bulamadı. Einstein'la Frankestein 'ın kardeş olmadıklarını anladıkları gün, çocukluk devri sona erdi. Einstein'ın 'Düşlemek, bilgiden daha önemlidir' dediğini kulaklarıyla duydu. Oysa Albert amca, bir ışının sırtına binip yeryüzünden çoktan gitmişti.

Akgün Akova canı sıkılınca Gebze Lisesi'ni, Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü ve İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nü bitirdi. Diplomalarını duvara astı. İlk şiiri, 1984 yılında Milliyet Sanat Dergisi'nde yayınlandı. Çok cinayet işledi, elini şiire buladı. Okuyup da etkilendiği tüm şairleri ve sevdiği dizeleri bir bir öldürdü. Kendi oldu. Bir şiir okuduğu zaman kendine hep "Şair, bu şiirde ne demek istememektedir?" diye sordu.

Yapıtları birçok dile çevrildi, ama o kendine çevrilemedi. Kendini başkalarına çevirme çabası olarak 1998'te yollara düştü. Aynı yıl, 'Yıkık Bir Çocuk Bahçesi Gibiydi Yüzü' adlı kitabıyla Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü'nü aldı. 1993'te Truva; 2003'te Dionysos Şiir Ödülleri'ni kazandı. Seyahat editörlüğü, doğa fotoğrafçılığı ve gezi yazarlığı yaptı. Üniversite ve özel eğitim kurumlarında 'Yaratıcılık' dersleri verdi. Türkiye'yi tanıttığı beş bini aşkın fotoğrafı ve dört yüzü aşkın gezi yazısı dergi, kitap ve broşürlerde yayınlandı. Bu arada 19 kitap yazdı ya da fotoğrafladı!

Bildiğimiz kadarıyla, bugüne kadar böyle şeyler oldu!

Kaynak: Akgün Akova
Eski12-11-07, 17:59  #2
Dilara
Ayrıldı

Dilara'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

ikimiz de biliyoruz
bir çözsem saçlarını
bir daha söz etmeyeceğiz ayrılıktan
saatlerin saçları olsaydı sevgilim
bu kadar hızlı geçip gider miydi zaman
ah sevgilim ne diyecektim ben sana
aç pencereyi ve dışarıya bak
son gecemizde kar altında kuğular
Eski28-12-07, 19:39  #3
LiberterKedi
Edebiyat

LiberterKedi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007
Ülke / Şehir: KaoS

Kendisini Sunay Akının kitaplarından ilk duymuştum maalesef. Ama sonra gerçekten neden bu kadar üstünde duruduğunu anladım Sunay Akın'ın.Kesinlikle tavsiye ederim Akgün Akova'yı..

[İçimde Bir Sıkıntı]

...işin doğrusu
önce sarıyı gördüm, sonra hepsini birden
düşe dalmış bebekti gök oyuncağıyla

ilerde adamla çocuk
yürüyorlardı ikisi de tavşan uykusunda
uzaktan yakından ilgileri yoktu gökkuşağıyla

yemin ederim
içimde bir sıkıntı o günden beri
çocuğa yedi rengi
bir arada işaret edemediğimden
...

Ve unutmayın;

"Sanatçılar gerçekleri söylemek için yalanları kullanırken, politikacılar yalanlarla gerçekleri örter."
LiberterKedi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı