Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kuvvacı iki "peygamber" türedi!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski12-11-07, 10:17  #1
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006
Kuvvacı iki "peygamber" türedi!

Alıntı:
"Kuvvacı iki peygamber türedi.

Kuvvacı başkan Hz. İsa ve Musa'yı tanıttı. Böyle basın toplantısı görülmedi.

Üyelerine silah ve Kuran üzerine ölme, öldürme yemini ettirmesiyle gündeme gelen Kuvayı Milliye Derneği dün tuhaf bir basın toplantısına daha sahne oldu.

Cennetten kendisine bir yaprak geldiğini iddia eden, derneğin Teşkilat Başkanı Hüseyin Görüm, toplantıya katılan iki kişiyi de Hz. İsa ve Hz. Musa olarak tanıttı.

Çevresinde 'İmam Hüseyin' adıyla tanınan derneğin Teşkilat Başkanı Görüm, basının karşısına bordo bere ve kafasına taktığı kuş tüyüyle çıktı.

Üzerinde tespih bulunan Kuran-ı Kerim'i masanın üzerine koyarak basın açıklamasına başlayan Görüm, Kuran'ın içinden çıkardığı yaprağı basın mensuplarına göstererek, bu yaprağın cennetten geldiğini iddia etti.
../.."
http://www.internethaber.com/news_de..._id=1195454832

redyellow Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-11-07 10:46 .
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-11-07, 14:21  #2
Yağız

Yağız'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: İstanbul

Biz bir de Kur'an da söz edilen 124.000 küsur peygamberin varlığı doğru mu diye kafa patlatıyoruz.

Bu ikisinin eklenmesiye dünyaya 124.002 peygamber gelmiş oldu..

Cennetten kendisine inen yaprağı da görseydik.
Tutuştu su da yandı
Yağız is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-11-07, 14:48  #3
Abat

Abat'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: izmir

Valla neyin peşindeler, böyle yaparak neyi ifade ediyorlar anlayabilmiş değilim. İşin trajik yanı kendilerini kuvvacı görmeleri. Tanrı biliyor ya gerçek kuvvacıları bu toplum gördü. Bunlara pek tenezül etmezler.
Eski12-11-07, 15:37  #4
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın Yağız şöyle demiş:

Mesajı Göster
Biz bir de Kur'an da söz edilen 124.000 küsur peygamberin varlığı doğru mu diye kafa patlatıyoruz.

Bu ikisinin eklenmesiye dünyaya 124.002 peygamber gelmiş oldu..

Cennetten kendisine inen yaprağı da görseydik.
Sayın Yağız

Mesajınızın içinde'' kuranda sözü edilen'' bölümünü düzenlemeniz gerekebilir.Çünkü Kuranda peygamber sayısı hakkında malumat yoktur.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-11-07, 20:18  #5
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.

Bu forum başlığı biraz da gülelim niyetine açıldı sanırım.
Okumaya çalıştığım bir kitap var. Deliliğin tarihi üzerine. Kitapta yazılanların hayatta karşılıklarını görmek ,kitabın inanırlılığını kuvvetlendiriyor. Tanrıya ne kadar yaklaşırsan o kadar kendinden uzaklaşırsın. Tanrıya ne kadar verirsen o kadar yoksullaşırsın diyordu. Canlı örneklerini görmüş oldum.
Bu ülkede böylesine tescilli deliler bir de kalkıp silah ve şiddet üzere yeminler etmekteler. Resmen suçtur bu. Bu adamların akıl sağlığı yerinde değil. Yapabilecekleri delice işler kesin. Neden tedbir almak yerine bir de kendilerini davalarına????? daha inanmış olmalarına sebep olunuyor? Ki işlenen bir takım cinayetlerle gündeme oturan o saftirik çocukların da akıl sağlığı yerinde değildi. Toplum ülke kurtarmayı delilere görev olarak yüklüyor. Görüyor musunuz. Harbiden çok ilginç bir ülkeyiz.
Eski12-11-07, 20:51  #6
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Dünyadan

Süper ya bunların daha öncede bir nikahını izlemiştim komik adamlar...Soreş güzel demiş bunlara en güzel yanıt bu olurdu..Yaprağı kim getirmiş bu arada?
Eski13-11-07, 00:51  #7
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın Serda şöyle demiş:

Mesajı Göster
Süper ya bunların daha öncede bir nikahını izlemiştim komik adamlar...Soreş güzel demiş bunlara en güzel yanıt bu olurdu..Yaprağı kim getirmiş bu arada?
Sahte peygamber vakaları bu yüzyılda sıkıcı olmaya başladı sn Serda.

Bence nikah ve yemin daha eğlenceliydi. Adam Türk ana ve babadan doğma diyordu. Benim bildiğim babadan olunur, anadan doğulur
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-11-07, 09:19  #8
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Hukuki bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak.

Acaba bu tür olaylar için yasalarımız ne diyor? Bu kişler nasıl böyle ellerini kollarını sallayarak, rahat bir şekilde dolaşıyorlar? Yasalarımızda bunları engelleyecek maddeler yok mu?
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-11-07, 09:45  #9
Yağız

Yağız'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Sayın özedönüş şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Yağız

Mesajınızın içinde'' kuranda sözü edilen'' bölümünü düzenlemeniz gerekebilir.Çünkü Kuranda peygamber sayısı hakkında malumat yoktur.
Sn.özedönüş,

Ben düzeltirim bunda problem yok ancak ben de bu bilginin hadislerde olduğunu sanıyorum. Kuranda hadisler de yer almıyor mu? Bu bilgi Sn.meyci'ce de doğrulanmış durumda..

Alıntı:
Sayın meyci şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hadislerde 124 bin peygamber gönderildiğinden bahsedilir fakat Homosapiensin 200 bin yıldır varolduğuna dikkat edersek, yaklaşık 2 yılda 1 peygamber gelmiş olması gerekiyor ve bir insanın ortalama 70 yıllık ömründe 35 defa din değiştirmesi gerekiyor. Bunun bir açıklaması var mı?
Tutuştu su da yandı
Yağız is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-11-07, 09:55  #10
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın Yağız şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn.özedönüş,

Ben düzeltirim bunda problem yok ancak ben de bu bilginin hadislerde olduğunu sanıyorum. Kuranda hadisler de yer almıyor mu? Bu bilgi Sn.meyci'ce de doğrulanmış durumda..
Müslümanlara göre Kuran Allahtan gelen sözlerdir ve kuranın bize gelişi kesin bir habere dayanmaktadır.Hadis ise hz.Muhammedin sözlerinden oluşup kendisinden 200 yıl sonra derlenmiştir.Ele aldığımız peygamber sayısı bir gayb konusudur.Gayb konularında ise kesinlik aranır.Haidis mütevatir dediğimiz kesin yolla değil de ahad dediğimiz bir yolla gelmiş olduğu için inançta ölçü olamaz.

Bizler kuranda hadis (hz.Muhammedin sözleri) olmadığını bildiğimizden hadisleri gayb alanı(deney alanının dışı) konularında kullanamıyoruz.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)