| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
İstanbul' u Anlatan 10 İlginç Fikir/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| İstanbul’un 2010’da Avrupa Kültür Başkenti olmasını bir afişle anlatmanız istense nasıl bir afiş hazırlardınız? Fikirist Yarışması’na katılan fikir sahibi sanatçılar İstanbul’u düşündü ve 10 fikir finale kaldı. İşte İstanbul’u anlatan 10 fikir... http://www.ntvmsnbc.com/news/426055.asp İlk 3 afiş : ![]() ![]() ![]() Diğer 7 çalışma için tıklayınız... __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
|
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Feb 2007
| Beşinci ve altıncı afişi beğendim. İkisi de iyi düşünülmüş ve bir kültür başkentine yakışacak kadar güzel. __________________
gündüzler sizin olsun, verin karanlıkları.. |
|
| #3 | |
Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| 9.yu beğendim... iste.. tanış.. buluş.. davet var.. __________________
Korkma ve Kaçma Öfke ve Dövüşme Şaşırtmaca Donup Kalma |
|
| #4 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| 7 ve 9 hoşuma gitti. Genel olarak da hoşuma gitmedi.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #5 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| avrupa kültür başkenti mi? İstanbul'un kenar mahalelelerinde kültürlü denemeyecek kaç insan yaşıyor, bunları hesaba katmıyorlar sn bu organizasyonu düzenleyenler galiba. Her şey palavra bu konuda. Ben şahsen hiç itibar etmedim kültür başkenti mevzusuna. Olsa olsa kültürsüzlük başkenti olabilir. __________________
"Gazi'nin yoksul kondularından aktık öfkeyle sokaklara Kurtuluşumuzun bayrakları dalgalandı barikatlarda..." |
|
| #6 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
| Kentsel dönüşüm projeleri ile şehrin ruhunun kaçırıldığı , dört bir köşeye kondurulan devasa alışveriş merkezleri ile topluma ''kültür'' pazarlandığı güzide şehrimizde İstanbul'un Kültür başkenti olma durumunu çok güzel niteleyen çalışmalar olmuş bana kalırsa. Bir afiş dışında hepsi ya resmi ve soğuk ya da İstanbul'u yansıtmayan çalışmalar. Sadece üç numaralı afişteki çay sıcak geldi bana. Onu beğendim. |
|
| #7 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| 6 ile 10 hoşuma gitti ama pek de finale kalacak gibi değiller hani..Yine de beğenilmişlerse diyecek bir şey yok.. __________________
"Kendinin alamadığını başkasının vermesine izin verme.""F.NIETZSCHE". |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| En çok beğendiğim aynı zamanda tek beğendiğim afiş 9.su çünkü espirisi var... 6 da fena değil gibi ama çok abartılı yok neymiş cumhuriyetin ilk yıllarında komşusuna giden zeynep hanımın düşürdüğü yüzük:D 10 numaranın İstanbul'la ne ilgisi olduğunu ise çözemedim şayet beton gökdelenleri kastediyorsa kafadan eledim zaten... ![]() |
|
| #9 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| 9 çok hoş olmuş diğerleri de fena değil __________________
Hâsılım yoh ser-i kûyunda belâdan gayrı Garazım yoh reh-i aşkında fenâdan gayrı fuzuli |
|
| #10 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| 1, 8, 9 ve 10 hosuma gitti. Ozellik birincisi bir harika. __________________
Hepimiz henüz algı ve kavram'ın öğrencisiyiz. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|