"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Ş.Perez ve M.Abbas

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski13-11-07, 23:52  #1
sesli

sesli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ş.Perez ve M.Abbas

Dostlar,

Bugün TBMM'de sayın Şimon Prez'in konuşmasını dinledim. Konuşma tek sözcükle, olağanüstü bir güzelliğe sahipti. II.Beyazıt'tan tutun da, ünlü şairimiz C.S.Tarancı'ya kadar pek çok hoşumuza giden motifle süslenmişti.

Sayın Mahmud Abbas'ın konuşması da oldukça etkileyiciydi. Her iki devlet başkanının barışı öne alan çalışmaları daha bakanlık düzeyinde oldukları zamanlarda da başlatılmış ama pek bir sonuç vermemişti...

Bütün bu AKP yaklaşımı daha doğrusu Odalar Birliğimizin öncülüğündeki ekonomik-siyasi çözümleme gerçekten her türlü takdire değerdi.

Amma, ben bunları düşünürken birden aklıma Güney doğumuz ve Doğudaki
bakımsız iller ve işsiz insanlarımız geldi...

Odalar birliği önce kendi insanlarımızın karnını doyuracak ve onların dağa çıkışlarının önünü kesecek atılımlarda bulunmuş olsaydı, bugün küreselleşme denilen olgunun esiri olan bu bölgelerde vaktiyle gelişmiş olan hayvancılık, tarım, şeker fabrikaları, et ve balık kurumu tesislerimiz, bu defa da özel sektörümüzün değerli iş adamlarınca yenilenmiş olsa, bugün içinde olduğumuz
bu üzücü ve korkunç durumlar da bir yerde kesintiye uğramaz mıydı?

Şimdi devletin bu bölgelere yatırımda bulunması IMF denilen diktaya göre
imkansız olmaktadır. O zaman özel sektöre bu konuda büyük görevler düşmez mi?

Bu görevi Odalar birliği Filistin ve İsrail'den önce kendi ülkesinde deneyerek, örnek olmak zorunda değil miydi? Acaba Odalar Birliği salt kendi menfaatlerini mi düşünerek bu eko-siyasi girişimde bulunmuştu! Akla gelen bu . Zira önce kendi insanlarımızı düşünmemiz gerektiği kesin değil mi?

Önce can sonra canan... Diye boşuna dememiş bizim atalarımız...Ama dinleyen kim?
sesli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-11-07, 08:38  #2
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Binlerce masum filistinin katili Şimon Perez denen kişiyi Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşturan tüm ilgilileri şiddetle kınıyorum.
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-11-07, 08:44  #3
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Sayın Redyellow

Tüm herşeye rağmen diyaloğun olmasından yanayım.Bugün şaron kadar hamas üyeleri de masum musevi kadın ve çocuklarının katili durumundadırlar.Savaşta bunlara dokunmazlık olduğu halde intihar bombaları ile bunu yapıyor olmaların asla destekleyemeyiz.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-11-07, 09:06  #4
redyellow

Sayın özedönüş;

Hamas acaba durup dururken mi intihar saldırıları düzenliyor acaba?

Yoksa İsrail denen terorist devletin asla devlet sıfatına yakışmayacak şekilde hamas üyelerini, liderlerini, tekerlekli sandalyede yaşayan Şeyh Ahmet Yasin'i cami çıkışında füze ile vurmaları neticesinde mi yapıyor?

Hangi diyaloğdan bahsediyorsunuz Allah aşkına?

Filistin halkının oylarıyla seçilmiş Başbakan İsmail Haniye'yi uzaklaştırmak için her türlü dalavereyi çeviren ABD ve İsrail Uşağı Abbas'la mı diyaloğ olacak?

Militan dediği kişileri rahatlıkla gidip gözaltına alabilecek kuvvete sahip olduu halde militan var dediği evi füzelerle vuran çoluk çocuk herkesin ölümüne sebep olan İsraille mi diyaloğ olacak?

Filistin halkının oylarıyla milletvekili seçilen kişileri tutuklayanlarla mı diyaloğ olacak?

Şunu unutmayınız ki İsrail ve ABD asla kendi emellerine uşaklık etmeyecek kişilerle diyaloğ kurmazlar.

Türkiye'de bu terorist devletin başını meclisinde konuşturarak İsrail ve ABD'nin iyi bir yandaşı olduğunu ortaya koymuştur.

Bu zalimlikleri yapanlarla mı diyaloğ olacak?

Bu Şimon Perez denen katili Türkiye Büyük Mİllet Meclisinde konuşturanları da onu ayakta karşılayıp alkışlayanların tamamını da şiddetle kınıyorum!

Utanç içindeyim!
Eski14-11-07, 09:35  #5
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Öncellikle şunu ifade etmem gerekir ki Filistin savaşı Arap-İsrail savaşıdır.Bu kirli savaş yapılırken her iki taraftan da hukuksuzluklar ve zulümler yaşanmaktadır.

Sayın Redyellow

Elbette İsrail'in Filistin'de 1967'den beri süregiden haksız ve acımasız işgalini kınamakta yerden göğe kadar haklıyız. İsrailin her çeşit yüzünü burada göstermelisiniz. Ama her inanç ve ideoloji gibi İsrailin de Ilımlı ve sert unsurları vardır. Bazı Siyonistler, Araplarla barış içinde yaşamayı umuyor, her iki halkı da kucaklayacak eşitlikçi bir toplum hayal ediyorlar. Ancak bazıları çatışma, işgal ve "etnik temizlik"ten yanadır.Bugün İsrailin yaptıklarını kınayan Museviler az değildir.

Siz de diğer arkadaşlarımız da olayı iyice okusalar bilirler ki Ortadoğu'da yaşanan çatışma, bir Yahudilik-İslam savaşı değil. İsrail'in acımasızlığı, kökenleri 1920'lerin faşist ideolojilerine uzanan militarist bir zihniyetin ürünü. "Kaba kuvvetin yüceliğine inanmak" diye özetlenebilecek faşizm, sosyo-politik şartlara göre hemen her millette yeşerebildiği gibi İsrail'de de ortaya çıkıyor. Ve bu, İsrail'in, hele de Yahudi dünyasının, sadece bir yüzü...
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-11-07, 09:37  #6
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Hamas acaba durup dururken mi intihar saldırıları düzenliyor acaba?
İntihar eylemlerinin, sivilleri hedef alan saldırıların hiç bir haklı sebebi olamaz. İsrail'in piknik yapan Filistinlilere füze yağdırmasından ne farkı var bu eylemlerin?

Dünyanın çivisi çıkmış. Ne Filistin ve İsrail arasında barış sağlanabilecektir ne de biz başımızdaki terör belasını savabileceğiz. Tiyatro izliyoruz, oyuncularsa gerçekten bu işin hakkını veriyorlar.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-11-07, 09:43  #7
redyellow

Sayın Dağlı;

İntihar eylemlerini onaylamıyorum. Sadece bu insanlar niye bunu yapıyorlar diye düşünüyorum ve düşüncelerimi aktarıyorum.
Eski14-11-07, 11:30  #8
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

belki birileri çok kızacak ama filistin davasında haklı olan taraf israil'dir.

filistin halkı, topraklarını kendi elleriyle ingilizlere teslim ettiler, ingiliz mandasını seve sevekabul ettiler, ülke üzerinde ki her türlü tasarruf hakkını ingilizlere devrettiler, yine kendi istekleriyle topraklarını musevilere sattılar...sonra çıkıp da "bu topraklar bizimdir geri vermezseniz savaşırız" dediler...karşı taraf da "buyrun gelin" dedi...o karşılaşma da halen devam ediyor.

el fetih "ateşi durdurun, masaya gelin" çağrısına uyup, kem batı şeria'yı, hem kendisini, hem de halkını kurtardı.
ama HAMAS kabul etmeyerek, gazzeyi yıkıma sürükledi, gazze halkını perişan etti, halk nezdinde desteğini kaybetti...

peres , diğer irailli yöneticilere nazaran daha "ılımlı" birisi.şu anda görev yapıyor olması ortadoğu için büyük bir şanstır.

düşünebiliyor musunuz şu anda şaron'un görev başında olduğunu...

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-11-07, 11:51  #9
redyellow

Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster
peres , diğer irailli yöneticilere nazaran daha "ılımlı" birisi.

Alıntı:
"İsrail’in sekizinci başbakanı olan Şimon Peres, Ağustos 1923’de Beyaz Rusya’nın Vişneva kasabasında doğdu. Ailesi 1934’de Filistin’e göç etti, Tel-Aviv’de yerleştiler.

Şimon Peres, Ziraat eğitimi gördü. 1943’de işçi hareketinin gençlik kolları başkanı oldu.

Şimon Peres 1947 yılında, Siyonistlerin kurduğu Haganath adlı yer altı terörist örgütüne katıldı. İngilizlere ve Filistinli Müslüman Araplara karşı terörist eylemler düzenleyen bu örgütün, silah alımlarından ve yeni militanlar yetiştirilmesinden sorumlu yöneticisi oldu. Bu görevini İsrail Devletinin kurulduğu 1948 yılına kadar sürdürdü.

Siyonizm’in üç büyük liderinden biri ve İsrail devleti’nin ilk başbakanı olan David Ben-Gurion’un emrine giren Şimon Peres, 1948’de Savunma bakanlığı’nda İsrail Donanması’nın başına getirildi.

Şimon Peres, Siyonist önderi David Ben-Gurion’un emrinde, aşağıdaki kanlı katliamların tanığı, destekleyicisi ve ortağı oldu:

· King David Oteli Katliamı, 22.07.1946, 92 ölü, 58 yaralı
· Baldat Al-Şeyh Katliamı, 30-31.01.1947, 60 ölü, birçok yaralı
· Hisas Katliamı, 18.12.1947, 10 ölü, birçok yaralı
· Kazaza Katliamı, 19.12.1947, 5 ölü, çok yaralı
· Yehida Katliamı, 13.12.1947, 31 ölü, 63 yaralı
· Semiramis Oteli Katliamı, 05.01.1948, 20 ölü, 16 yaralı
· Naser Al-Din Katliamı, 13.04.1948, 40 ölü, 40 yaralı
· Tantura Katliamı, 15.05.1948, 200 ölü, birçok yaralı
· Beyt Daras Katliamı, 21.05. 1948, köyde yaşayanların tamamı katledildi
· Dahmaş Camisi Katliamı, 11.07.1948, 450 ölü, birçok yaralı
· Dawayma Katliamı, 29.10.1948, 100 ölü, birçok yaralı
· Houla Katliamı, 31.10.1948, 82 ölü, birçok yaralı
· İarafat Katliamı, 07.02.1951, 10 ölü, 8 yaralı"

Şimon Peres, 1953 yılında, Başbakan David Ben-Gurion tarafından, Savunma Bakanlığı Genel Müdürlüğü’ne getirildi, 1959 yılına kadar süren bu görevi sırasında aşağıdaki katliamların onaylayıcısı, destekleyicisi ve ortağı oldu:
· Kibya Katliamı, 14.10.1953, 67 ölü, birçok yaralı
· Kafr Kasım Katliamı, 29.10.1956, 43 ölü, birçok yaralı
· Gazze Kenti Katliamı, 05.04.1956, 60 ölü, 103 yaralı
· Al-Sammou Katliamı, 13.11.1956, 18 ölü, 54 yaralı

http://www.haberdem.com/haber/3577/PERESIN-SICILI.html

ve devamı......

Bu katil mi "ılımlı"? Binlerce insanın katili olan, ellerinde mazlumların kanı olan bu kişi mi "ılımlı"?

Eski14-11-07, 12:10  #10
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

sn redyellw,
bir de şaron'un marifetlerine bakarsanız demek istediğimi anlarsınız.
şu an içinde bulunduğumuz durumda şaron olsaydı , suriye belki de darmadağın edilmiş, irandaki nükleer tesisler vurulmuş, HAMAS yok olma aşamasına gelmiş olurdu.
peres bu yönden ılımlı, başka bir deyişle soğukkanlı.

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)