"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Din moda mıdır?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik

Konu Araçları
Eski15-11-07, 03:23  #1
Kuşadalı
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Nov 2007
Din moda mıdır?

Neden Libyalılar Müslüman? Neden Çinliler Budist? Neden Yunanlılar Ortodoks? Neden İtalyanlar Katolik? Neden İsrailliler Musevi? Neden İranlılar Şii? Neden Yakutlar Şaman?

Katoliklerin Tanrısı neden 2 miyar Budiste ulaşamıyor? Budistlerin Tanrısı nasıl oluyor da Asyadaki 2 milyar insanı inandırırken diğer kıtalarda kimseyi inandıramıyor? Nasıl oluyor da bütün dinler bölgesel?

(İstisnalar kaideyi bozmaz, filanca Musevi Şaman olmuştu gibisinden istisnaları delil olarak sunmayalım lütfen).
Eski15-11-07, 09:45  #2
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Çok önemli bir konu.Yerleşik etiket dinlerin durumunu gördüğümüzde bu soruyu sormadan edemiyoruz.Aslında sorular artırabilir?
Anne babası sosyalist olan da sosyalist olur.Anne babası veya çevresi arkadaşları ne ise kişi de o olur.

Her zaman 1.5 milyar müslümandan bahsedilir.Oysa müslüman olabilmek için müslümanlığı seçmek gerekiyor.Ama doğduğu an kimliğinde hemen yazılıyor.

Demek bu konu üzerinde önce tanrının görevini bilmek gerekir.Tanrı neden bu kadar fazla dine izin veriyor.Neden hak gördüğü din için özel yardımda bulunmuyor.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-11-07, 15:10  #3
RASKOLNİKOV
Kayıtlı Okur

Alıntı:
Sayın Kuşadalı şöyle demiş:

Mesajı Göster
Neden Libyalılar Müslüman? Neden Çinliler Budist? Neden Yunanlılar Ortodoks? Neden İtalyanlar Katolik? Neden İsrailliler Musevi? Neden İranlılar Şii? Neden Yakutlar Şaman?

Katoliklerin Tanrısı neden 2 miyar Budiste ulaşamıyor? Budistlerin Tanrısı nasıl oluyor da Asyadaki 2 milyar insanı inandırırken diğer kıtalarda kimseyi inandıramıyor? Nasıl oluyor da bütün dinler bölgesel?

(İstisnalar kaideyi bozmaz, filanca Musevi Şaman olmuştu gibisinden istisnaları delil olarak sunmayalım lütfen).
Sayın Kuşadalı,
'Üzüm üzüme baka baka kararır'diye bir atasözü vardır,bilirsiniz.İşte insanlarda bulundukları ortamdaki maddi ve manevi kavramlara uyum gösterirler.Nede olsa sosyal varlıklardır.
Bu ortamları bazı önderler gelip değiştirebilir.Hz.Muhammed(sav)'de böyle idi.Hemde son peygamberdi.O günkü Arap Yarımadasının moda dini putlara tapmaktı.Hz.Muhammed(sav)bu moda akımına hiç kapılmadı.Hatta okullarına,tapınaklarına da hiç uğramadı.Ve 40 yaşında(sizin tabirinizle moda)bir din ulaştırdı bize Allah(cc)izniyle...Ve bu İslamiyet(sizin tabirinizle moda)günümüze kadar ulaştı...Hem de modası hiç değişmeden,ilk günkü tasarımını koruyarak..Kendisini takip eden milyonlarla beraber...
Eğer dine moda diyorsan,biz ümmetin modası İslamiyettir.Başka moda akımları bizi ilgilendirmez.islamiyet(sizin tabirinizle moda)tasarımcısı Hz.Allah(cc),bize ulaştıranı Hz.Muhammad(sav)'dir.Biz bu modayı hem giyer,hem de yaşarız.Bu moda akımının(islamiyet) giysileri ya da fikirleri bedenimize tam oturdu.Rahat ettik.
Diğer dinler(sizin tabirinizle moda)bizi fazla ilgilendirmiyor.Sadece göz ucuyla denk gelirse temaşa ediyoruz...Bizim modamız bize,Çinlilerin ki kendilerine,diğer moda akımlarıda kendilerinin olsun...
Zaten dinler(sizin tabirinizle moda)hakettikleri eleştiri ve notu Mahşer Günü alacaklardır finalde...Şimdilik sergilesinler podyumda(dünya)tüm özelliklerini ve güzelliklerini...

RASKOLNİKOV Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-11-07 15:28 .
RASKOLNİKOV is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-11-07, 15:39  #4
özedönüş

Alıntı:
Sayın RASKOLNİKOV şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Kuşadalı,
'Üzüm üzüme baka baka kararır'diye bir atasözü vardır,bilirsiniz.İşte insanlarda bulundukları ortamdaki maddi ve manevi kavramlara uyum gösterirler.Nede olsa sosyal varlıklardır.
Bu ortamları bazı önderler gelip değiştirebilir.Hz.Muhammed(sav)'de böyle idi.Hemde son peygamberdi.O günkü Arap Yarımadasının moda dini putlara tapmaktı.Hz.Muhammed(sav)bu moda akımına hiç kapılmadı.Hatta okullarına,tapınaklarına da hiç uğramadı.Ve 40 yaşında(sizin tabirinizle moda)bir din ulaştırdı bize Allah(cc)izniyle...Ve bu İslamiyet(sizin tabirinizle moda)günümüze kadar ulaştı...Hem de modası hiç değişmeden,ilk günkü tasarımını koruyarak..Kendisini takip eden milyonlarla beraber...
Eğer dine moda diyorsan,biz ümmetin modası İslamiyettir.Başka moda akımları bizi ilgilendirmez.islamiyet(sizin tabirinizle moda)tasarımcısı Hz.Allah(cc),bize ulaştıranı Hz.Muhammad(sav)'dir.Biz bu modayı hem giyer,hem de yaşarız.Bu moda akımının(islamiyet) giysileri ya da fikirleri bedenimize tam oturdu.Rahat ettik.
Diğer dinler(sizin tabirinizle moda)bizi fazla ilgilendirmiyor.Sadece göz ucuyla denk gelirse temaşa ediyoruz...Bizim modamız bize,Çinlilerin ki kendilerine,diğer moda akımlarıda kendilerinin olsun...
Zaten dinler(sizin tabirinizle moda)hakettikleri eleştiri ve notu Mahşer Günü alacaklardır finalde...Şimdilik sergilesinler podyumda(dünya)tüm özelliklerini ve güzelliklerini...
Peygamberlerin davalarını önemli kılanda budr zaten sayın Raskolnikov

Kendileri içlerinde bulunduğu toplumun modalarına henüz peygamber de olmadığı zaman kapılmadıkları gibi bu modayı değiştirebilme gücünü gösterebilmişlerdir.Müslümanlık zaten bu şekilde kazanılır.Bu bileislamın dinlerden bir din olmadığını göstermesi bakımından önemlidir.

Yani islam modaya kapılarak elde edilen moda dini olmaktan çok, onları reforma uğratan, onların kimi formlarını kullanmakla birlikte aktıkları mecrayı esastan değiştiren ana insanlık yolu dur.

Moda dinleri halkların afyonudur.Ama fıtrat dini halkların vicdanıdır.
Eski15-11-07, 15:45  #5
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın özedönüş şöyle demiş:

Mesajı Göster
Çok önemli bir konu.Yerleşik etiket dinlerin durumunu gördüğümüzde bu soruyu sormadan edemiyoruz.Aslında sorular artırabilir?
Anne babası sosyalist olan da sosyalist olur.Anne babası veya çevresi arkadaşları ne ise kişi de o olur.

Her zaman 1.5 milyar müslümandan bahsedilir.Oysa müslüman olabilmek için müslümanlığı seçmek gerekiyor.Ama doğduğu an kimliğinde hemen yazılıyor.

Demek bu konu üzerinde önce tanrının görevini bilmek gerekir.Tanrı neden bu kadar fazla dine izin veriyor.Neden hak gördüğü din için özel yardımda bulunmuyor.
tanrı dinsel uygulamalardan çok insanların içine baktığı için yardım etmeyi reddediyor olmasın sakın sn özedönüş. Müslümanların çoğu tanrı'nın istediği kalıpta olmadığından islam'ın yayılmasına izin vermiyordur, hristiyan olup da başkalarına haksızlık yapan yine birçok kişi olduğu için de hriatiyanlık'ın yayılmasına yardım etmiyordur. Kısaca her dinden olan kişiler için din değil de davranışlar öne çıktığından dolayı tanrı dinler arasında taraf tutmuyordur.
Ayrıca son söylediğiniz cümleye katılmıyorum. Hak din müslümanlık değildir, o sizin kendi tercihinizdir. Bunu da belirteyim dedim. Saygılar.
Eski15-11-07, 15:59  #6
özedönüş

Alıntı:
Sayın esitlik şöyle demiş:

Mesajı Göster
tanrı dinsel uygulamalardan çok insanların içine baktığı için yardım etmeyi reddediyor olmasın sakın sn özedönüş. Müslümanların çoğu tanrı'nın istediği kalıpta olmadığından islam'ın yayılmasına izin vermiyordur, hristiyan olup da başkalarına haksızlık yapan yine birçok kişi olduğu için de hriatiyanlık'ın yayılmasına yardım etmiyordur. Kısaca her dinden olan kişiler için din değil de davranışlar öne çıktığından dolayı tanrı dinler arasında taraf tutmuyordur.
Ayrıca son söylediğiniz cümleye katılmıyorum. Hak din müslümanlık değildir, o sizin kendi tercihinizdir. Bunu da belirteyim dedim. Saygılar.
İlk peygamberden son peygambere kadar tüm peygamberlerin getirdiği öğretinin ortak adı islamdır.Bu benim iddiam değil.Hem Kuran, hem de tarihi gerçekler bunu gösteriyor.Şu an yaşamakta olan ve kendilerine kimlikte yazılı olduğu için müslümanım diyenlerin müslümanlığını kastetmediğimi artık bilmen lazım.

İslam, hz.Muhammede verilen öğretinin adı olabilir ama ondan önceki tüm peygamberlerin de öğretisinin ismi idi.Belki Arapça olmadığı için islam kavramı kullanılmamış ama öğreti aynıdır ve o öğretinin hakk olduğunu düşünüyorum.
Eski15-11-07, 16:00  #7
RASKOLNİKOV
Kayıtlı Okur

Alıntı:
Sayın esitlik şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hayır sayın eşitlik,Hak din Müslümanlıktır.Eğer öyle olmasaydı şu ana kadar bir Hak din daha gönderilirdi,Allah(cc)tarafından...hani nerde o din...14 asırdır beklediğiniz o din hala yok ki.O zaman Hak din Müslümanlıktır.Hak'ta zaten Allah(cc)değil mi?
RASKOLNİKOV is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-11-07, 16:45  #8
Kuşadalı
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Alıntı:
Sayın Kuşadalı şöyle demiş:

Mesajı Göster
Nasıl oluyor da bütün dinler bölgesel?
Hak dinin hangisi olduğu iddilarına rağmen hala hiç bir din evrensel olma niteliğine erişme başarısını gösterememiş. Bütün insanlığa gönderildiği iddia edilen İslam bile sadece Araplarla temasta bulunan toplumlarda kabul görüyor. 14 yüzyıl geçmiş gerçek müslümanların sayısı dünya nüfusunun 6 da biri bile değil. Diğer dinlerde de durum çok faklı değil.

Bütün dinler çok büyük iddialarda bulunuyor, ama bir moda olmaktan öteye geçemiyorlar. Bence bu durumda hak dinden bahsetmek kolay değil.

Hak dini neye bakarak anlayabiliriz? Herkes doğal olarak cenneti kendine hak görüyor. Ve de herkes kendi kaynağını gösterip 'bak iste fianca sayfada diyorki' der.
Eski15-11-07, 16:48  #9
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Alıntı:
Sayın RASKOLNİKOV şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hayır sayın eşitlik,Hak din Müslümanlıktır.Eğer öyle olmasaydı şu ana kadar bir Hak din daha gönderilirdi,Allah(cc)tarafından...hani nerde o din...14 asırdır beklediğiniz o din hala yok ki.O zaman Hak din Müslümanlıktır.Hak'ta zaten Allah(cc)değil mi?
Hak din islamdır diyenlerin india yada cihina'da dogmalarını ne kadar isterdim.
Hak din islam ön kabulü ile hangi fikir paylasımı yapılacak sizinle?

Acaba hiristiyan'ların islam icin ne söyledigini birebir duydunuzmu? Afrika'nın kabile dini bile islamdan daha mantıklıdır demelerini'' Peki onlar ne diyor kendi dinleri icin? Yusuf islam müslüman oldu demenizi bekliyorum!

Sayın Özedönüs diyorki İslamı secmek gerekiyor. Hımm dogru söylediniz. İslam cografyasında doganları, belirli bir yastan sonra bir salonda topluyorlar ve soruyorlar . sn özedönüs: sizin pencereler cokmu pembe?

İtalia eski baskanı ne demisti? Sizin dininiz cok yalnıs'' Sizde ona cevap verin. Yok Yok asıl sizin dininiz cok yalnıs deyin.
Eski15-11-07, 18:44  #10
Kuşadalı
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Alıntı:
Sayın süpheci şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hak din islamdır diyenlerin india yada cihina'da dogmalarını ne kadar isterdim.
O zaman hak din Budizm veya Hinduizm olacaktı. İsa'ya ve Muhammed'e de yalancı peygamber diyeceklerdi.

"Yok hayır ben güney kutbunda bile doğsam Müslüman olurdum" diyebilecek var mı?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı