"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Emekli Paşanın büyük gafı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Dün Star Tv'de Ruhat Menginin konukları arasında emekli generallerden Necati Özgen vardı. Yeni anayasa taslağına verip veriştirirken özellikle Genel Kurmayın Milli Savunma Bakanlığına bağlanmasını eleştirirken aynen şunu söyledi: "Danimarkada silahlı kuvvetler cumhurbaşkanına bağlı, bunu niye görmezden geliyorsunuz" ... Danimarkanın anayasal monarşiyle yönetildiğini dolayısıyla CUMHURBAŞKANLIĞI GİBİ BİR MAKAM OLMADIĞINI, devletin başkanı sıfatının şu an kraliçe 2.margaret de olduğunu ancak tüm avrupa monarşilerinde olduğu gibi monarşinin sembolik olduğunu dolayısıyla ordunun kraliçeye bağlı oluşunun da sadece sembolik değer taşıdığını bilmiyor yada bilmezden geliyor ama her 2 koşulda da vatandaş karşısında silahlı kuvvetlerin güvenilirliğini zedelemiştir. şahsen izinsiz konuşan emekli paşalarla ilgili son genelgenin bu gibi durumlarda da yaptırıma dönüşüp dönüşmeyeceğini de merak ediyorum __________________
Allah halkı en çok onu kendisinden bile daha fazla düşünenlerden korusun1 |
|
| |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sayın Paşamızın bu konuşmasında "bizim istemediğimiz birisi cumhurbaşkanı olup ona bağlanacağımıza kral olsun, padişah olsun, biz onu cumhurbaşkanı gibi görürüz, yeterki bizim gibi düşünen birisi olsun" düşüncesi mi yatıyor acaba? |
|
| #3 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2007
| Vay be ne anlayış ama. "Emekli paşalar susturulsun" diyen birisi daha fikir özgürlüğünün "f"sini demokrainin "d" sini bile bilmiyordur. Bireysel düşüncelerini söylemiş, size kimsiniz de insanların fikirlerini söyleme hakkını elinden alıyorsunuz? AKP kendisine en büyük muhalefetin emekli paşalardan geldiğini anladı ya, fırsat buldukça "susturun şunları" yaygaralarını kopartıyor. Tabii kendisine bağlı tv'lerde ambargo uygulayarak bunu yapıyor zaten. Bence asıl konuşma yasağı "pkk meclise gelsin" diyen Recep Tayyip Erdoğan'a uygulanmalı Milletin fena halde kafasını bozuyor da... tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-11-07 14:30 . |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
bireysel düşüncesini sonuna kadar herkes söylemeli, ama bu kadar komik argümanları vatandaşın önüne koyarak içinden geldikleri kurumun itibarını zedelememeliler __________________
Allah halkı en çok onu kendisinden bile daha fazla düşünenlerden korusun1 | |
|
| |
| #5 | ||
| Alıntı:
Ben de siz esöylüyorum zaten. Ayrıca o genelge ile bu sözlerin ne ilgisi var. O genelge irticai eğilimlere sahip bir kaç emekli subayın eski komutanlarını eleştirerek astlık-üstlük ilişkissine zarar vermesini engellemek için çıkartılmış. İyi okuyun. Zaten konuyu çarpıtanlar için ek açıklama da yapıldı. Onu da ağaıya alıyorum ona da bakın: "Kendisine özel bir görev verilmediği halde görevi ve sıfatı icabı muvazzaflık yaptığı dönemde bulunduğu görev ve görev yerleri hakkında beyanat veren, yazı yazan veya sair surette açıklamada bulunan, astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye yönelik olarak açıkça aşağılayıcı söz ve davranışta bulundukları çeşitli komutanlık ve resmî kaynaklardan intikal eden bilgi ve belgelerden tespit edilenlerin orduevleri, askerî gazinolar ve diğer askerî sosyal tesislere girişleri, Genelkurmay Başkanlığınca geçici veya sürekli olarak yasaklanabilir" Konuyu çarpıtanlara karşı yapılan ek açıklama: ... ... Yapılan değişiklik, esas itibarıyla emekli askeri personele kesinlikle genel bir kısıtlama içermemektedir. Kaldı ki, emekli subay ve generaller ordu ile organik ilişkileri kalmamış kişiler olup, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu kişiler üzerinde bir tasarruf imkanı bulunmamaktadır. Ayrıca, Silahlı Kuvvetlerin kendisine yıllarca hizmet etmiş bu kişilere karşı saygıdan ve vefa duygusundan başka bir duygu beslemesi mümkün değildir. Ancak sayıları çok az olmakla birlikte, şahsi tatminsizlik ve bazen maalesef irticai görüşlerin etkisiyle, belli kişiler ve basın yayın kuruluşlarından Türk Silahlı Kuvvetlerine akıl almaz ve kabul edilemez bir şekilde kin ve nefretle saldıranlar da mevcuttur. Muvazzaflık döneminde alınan görevler ve sahip olunan bilgiler hakkında saptırılmış veya gerçek dışı beyanlarda bulunarak astlık-üstlük ilişkilerini zedeleyen, amir ve komutanlara karşı güven hissini yok etmeye yönelik aşağılayıcı söz ve davranıştaki bu kişilerin Türk Silahlı Kuvvetlerinden uzak tutulmaları, doğal bir kurumsal korunma tedbiridir. ... ... " Görüldüğü gibi AKP yandaşı irticacı emekli subaylar hedef alınmış. Peki ne diye konuyu çarpıtıyorsunuz? Siz alemi kör milleti de ahmak mı sanıyorsunuz? Pkk'yı meclise taşımak isteyenlerin emekli generallerimiiz susturma niyeti bu konuyla parelel olarak da deşifre olmuştur. Adeta bu genelge onların niyetini deşifre etmiştir. Bir an için sevindirik olmalarından anlaşıldı olay. | |
|
| #6 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: May 2007
| Generallik makamına kadar yükselmiş bir insan örnek verdiği devletin (danimarka) krallıkla yönetildiğini bilmiyor ve "Danimarka'da silahlı kuvvetler cumhurbaşkanına bağlıdır" derse bu paşamız için ne yazılabilir ki? En iyisi yorum yapmamak. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
elbette kasdedilenin bu olduğu aşikar ama diyorum ben de fikirlerinden ötürü bir takım emekli subaylara orduevi yasağı koymadan önce "bu askeri okullarda hele hele kurmay subay olacak personele hiç mi dünya öğretilmiyor" şeklinde düşündürtecek türden işkembe kaynaklı lafları tüm türkiyeden izlenebilen bir kanalda dillendiren bir emekli orgenerale de "paşam tvye çıkmadan önce biraz araştırma yapıver itibarımızı zedeleme" denebilir . hata denmelidir. bana iyi okuyun diyorsunuz ama öncelikle siz benim mesajıma cevap yazmadan önce kendiniz okumuyorsunuz. ben bu genelgenin içeriğini de açıklamasını da biliyorum ve bunu bildiğimi de yazmışım zaten. ayrıca bu genelge içine girecek şekilde tvde versaire konuşma yapanları beyanat verenleri üstlerine hakaret edenleri şahsen görmedim ama bir avrupa devletinin cumhurbaşkanı olmadığı halde silahlı kuvvetlerinin cumhurbaşkanına bağlı olduğunu söyleyerek bilgisizlik gösteren yada halkı salak yerine koyarak fikir savunan emekli paşa gördüm.. ![]() __________________
|
| |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Hedef Osman PAMUKOĞLU idi... Onun özellikle dağlıca baskını sonrası "herkes yargılanmalıdır, en üst noktaya kadar hesap vermelidir" sözleri oldu... Tabii çok ciddi bir tepki gelince konu rayından saptırıldı ve "biz öyle demek istememiştik" vs söylemine dönüştü... Emekli olan generaller her zaman tsk nın başını ağrıtmıştır... bir dönem ard arda hortumlanan bankaların yönetimindede ne hikmetse ekonominin "e" sini bile bilmeyen emekli generaller vardı... O dönemlerdede emekli olan generallerin holdinglerde çalışmasını engelleme çalışmaları olmuştu.. |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Onun söylediği saçma sözleri alt alta yazsam buradan Çin'e yol olur. Sizin derdiniz paşaları bir şekilde gözden düşürmek. Elinize bir "cümlecik" geçivermiş ya hemen saldırıya geçiyorsunuz. Sizin derdiniz başka. TSK sizin din devleti özleminize engel oluyor diye düşmansınız biliriz. Ama nafile. FG'ye de Apo'ya da geçit yok. Emperyalist ideolojisi olan Kürtçülük-İrtica-Soros liboşçuluğu işbirliğini tarihe gömeceğiz. Kuzum Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-11-07 00:57 .Sebep: slogan | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
tayyip siyasetçidir, siyasetçiler demokrasilerde biraz bilgisiz olur.. demokrasinin şanındandır desem yeridir... ama açıkça şunu da söyleyim tayyipe atfedilen her lafın da üzerine atlamayın bizim basının cımbızlama yöntemiyle alakası olmayan lafları alakası olmayan yerlere çekişleriyle ilgili verebileceğim örnekleri ben uc uca eklesem dünya turu olur asıl... ama sizin özgen paşayı savunmanız da gayet normal çünkü maalesef siz de önyargı atomu kırılamayacak türden birisiniz, siz benim ideallerimi yazdığım yazılara sırf tarafındaymışım gibi göründüğüm pozisyonlara bakarak değerlendiriyorsunuz... ben din devleti özlemi içinde felan değilim asıl sizin gibi olaylara bakanların yarattığı gerginliğin laikliğe darbe vurduğunu düşünüyorum. __________________
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|