"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

CHP Kürtleri hatırladı

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski19-11-07, 10:01  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
CHP Kürtleri hatırladı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Kuzey Irak’la ilgili açılımları CHP yönetimini de harekete geçirdi.

Parti yönetimi, ilki 1989, ikincisi 1999 yılında hazırlanan ’Kürt Raporları’nın güncelleştirilerek yeniden hazırlanması kararı aldı. Raporun, 2008 Mart’ında yapılacak CHP kurultayına yetiştirilmesi hedefleniyor. Rapor, kurultaya yetiştiği takdirde, kurultayın onayına sunulacak. Raporun hazırlanması sırasında, Baykal’ın da katılacağı bölge toplantıları yapılacak. Bölge toplantılarında alınan kararlar da raporların hazırlanması sırasında değerlendirilecek. CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Yerlikaya, CHP’nin Kürt sorunu konusunda kapsamlı bir çalışma içine girdiğini söyledi. Baykal’ın açılımlarının yeni olmadığını hatırlatıp, daha önce bu yaklaşımlara ilgi duyulmamasından yakınan Yerlikaya, Doğu ve Güneydoğu halkıyla devlet arasındaki güven bağının yeniden kurulmaması için hiçbir neden bulunmadığına vurgu yaptı. Raporda, eğitimden sağlığa bir çok konuda yapılması gerekenlere yer verilecek.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/77...id=48&sz=99409

CHP' de ki bu değişimleri nasıl yorumlamak lazım?

Muhaliflere karşı sola açılma çabaları mı yoksa Kürtleri kazanma arzusu mu?
Eski19-11-07, 10:03  #2
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

SHP ve CHP' nin eski raporları@ http://www.hurriyet.com.tr/gundem/77...id=0&oid=0&l=1
Eski19-11-07, 10:22  #3
Yağız

Yağız'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: İstanbul

Siyasette en paranoyak kişilik sergileyen biri olarak bu işte de CİA'nın parmağı olduğunu düşünüyorum.
Tutuştu su da yandı
Yağız is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-11-07, 14:26  #4
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: istanbuL

Sayın Deniz Baykal hala çırpınmaya devam etmektedir. CHP'yi kendi elleri ile "merkez sol" konumundan çıkarmıştır. Sayın Deniz Baykal parti içerisinde de anti-demoktarik eylemlerle kendine muhalif olanları partiden uzaklaştırmıştır. Sayın Deniz Baykal CHP'yi küçük düşürmüştür.

Cumhuriyet Halk Partisi, bana göre bu tür çabalara girmeden önce Deniz Baykal'dan kurtulmalı ve vizyonunun ne olduğunu yeniden hatırlamalıdır.

Bu tür düzenlemeler CHP'yi kurtamaya yetmeyecektir. Deniz Baykal bazen söylediği gibi ülkesini, halkını ve CHP'yi çok seviyor olsaydı bu tür "komik" düzenlemeler yapmak yerine sağduyulu davranarak, bulunduğu makamın önemli olmadığını, ülkesini ve halkını sevdiğini kanıtlamak amacıyla kendisini çoktan emekliye ayırmalıydı...
Eski19-11-07, 15:20  #5
mİRsAd

mİRsAd'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: dünyada bir yerdeyim

Alıntı:
Sayın drm şöyle demiş:

Mesajı Göster
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Kuzey Irak’la ilgili açılımları CHP yönetimini de harekete geçirdi.

Parti yönetimi, ilki 1989, ikincisi 1999 yılında hazırlanan ’Kürt Raporları’nın güncelleştirilerek yeniden hazırlanması kararı aldı. Raporun, 2008 Mart’ında yapılacak CHP kurultayına yetiştirilmesi hedefleniyor. Rapor, kurultaya yetiştiği takdirde, kurultayın onayına sunulacak. Raporun hazırlanması sırasında, Baykal’ın da katılacağı bölge toplantıları yapılacak. Bölge toplantılarında alınan kararlar da raporların hazırlanması sırasında değerlendirilecek. CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Yerlikaya, CHP’nin Kürt sorunu konusunda kapsamlı bir çalışma içine girdiğini söyledi. Baykal’ın açılımlarının yeni olmadığını hatırlatıp, daha önce bu yaklaşımlara ilgi duyulmamasından yakınan Yerlikaya, Doğu ve Güneydoğu halkıyla devlet arasındaki güven bağının yeniden kurulmaması için hiçbir neden bulunmadığına vurgu yaptı. Raporda, eğitimden sağlığa bir çok konuda yapılması gerekenlere yer verilecek.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/77...id=48&sz=99409

CHP' de ki bu değişimleri nasıl yorumlamak lazım?

Muhaliflere karşı sola açılma çabaları mı yoksa Kürtleri kazanma arzusu mu?

ne derseniz deyin...ben deniz baykalın samimi olduğuna inanmıyorum..tahmin ettiğim olay ise şu; erdoğanın bush ile görüşmesi bize ne kadar doğru ve eksiksiz iletildi..deniz baykal bence zaten süregelecek ve hükümetin açıklamadığı politakalardan kendine pay çıkarıp bunu kendi lehine kullanma hesapları içerisinde, çok basit görünüyor olabilir ama deniz baykal da bundan fazlası değil...
saygılar..
Eski19-11-07, 20:49  #6
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

Alıntı:
Sayın tuqu şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Deniz Baykal hala çırpınmaya devam etmektedir. CHP'yi kendi elleri ile "merkez sol" konumundan çıkarmıştır. Sayın Deniz Baykal parti içerisinde de anti-demoktarik eylemlerle kendine muhalif olanları partiden uzaklaştırmıştır. Sayın Deniz Baykal CHP'yi küçük düşürmüştür.

Cumhuriyet Halk Partisi, bana göre bu tür çabalara girmeden önce Deniz Baykal'dan kurtulmalı ve vizyonunun ne olduğunu yeniden hatırlamalıdır.

Bu tür düzenlemeler CHP'yi kurtamaya yetmeyecektir. Deniz Baykal bazen söylediği gibi ülkesini, halkını ve CHP'yi çok seviyor olsaydı bu tür "komik" düzenlemeler yapmak yerine sağduyulu davranarak, bulunduğu makamın önemli olmadığını, ülkesini ve halkını sevdiğini kanıtlamak amacıyla kendisini çoktan emekliye ayırmalıydı...
sn tuqu,

Baykal , bu seçimde iktidar hedefi koymuştu fakat siz de biliyorsnunuz ki sadece sol kesimin oylarıyla iktidar olabilen bir parti yoktur.
Baykal, bunun farkındaydı, bu yüzden de söylemlerini biraz yuvarlaklaştırarak, kadolara sağ gelenekten gelenleri yerleştirerek diğer seçmen kitlesine de göz kırptı ama hesap tutmadı.
medya, sanal "istikrar" , tarikat yapılanmaları ve Baykal'ın şahsına yönelik önyargılar buna izin vermedi.

Baykal'ın şu anda atmaya çalıştığı adımlar, halefine enkaz değil, sosyaldemokrat geleneğe bağlı bir parti bırakmak ve delegeleri sindirerek muhalafeti yok etmek, olası bir "iki başlılığın" önüne geçmektir.

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-11-07, 22:44  #7
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: istanbuL

Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster
sn tuqu,
Baykal'ın şu anda atmaya çalıştığı adımlar, halefine enkaz değil, sosyaldemokrat geleneğe bağlı bir parti bırakmak ve delegeleri sindirerek muhalafeti yok etmek, olası bir "iki başlılığın" önüne geçmektir.
Bu şekilde düşünüldüğünde evet kulağa hoş geliyor, umuyorum öyledir ama şunları da unutmamak gerekir. Sn. Deniz Baykal son 15 yılda 2 dönem hariç CHP'nin başındaki isimdir. Yani bırakmayı hedeflediği kriterleri bir anlamda yitirten birinci adam konumundadır. İşte bu gerçeğe bakılırsa düşündüğünüz şeyin hiç de mantıklı geldiği söylenemez.
Eski19-11-07, 22:56  #8
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

Alıntı:
Sayın tuqu şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu şekilde düşünüldüğünde evet kulağa hoş geliyor, umuyorum öyledir ama şunları da unutmamak gerekir. Sn. Deniz Baykal son 15 yılda 2 dönem hariç CHP'nin başındaki isimdir. Yani bırakmayı hedeflediği kriterleri bir anlamda yitirten birinci adam konumundadır. İşte bu gerçeğe bakılırsa düşündüğünüz şeyin hiç de mantıklı geldiği söylenemez.
baykal'ın şimdiki tavrı tamamen yaşadığımız olağanüstü durumdan kaynaklanıyor.biliyorsunuz CHP kesimi bu seçimleri "ulusal kurtuluş mücadelsi" havasına sokmuştu.bunun nedeni , ani bir sıçrama yaratmak ve AKP yi iktidardan uzaklaştırmaktı...nasıl denir... ; devrim adımı değil de devrin adımı gibi.

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı