"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski21-03-06, 17:28  #1
didasemplo

Giriş Tarihi: Mar 2006
Var olan her sey sürekli yaratilirmi yoksa bir kez yaratilmis ve kendi hallerinemi

birakilmislardir. fikirlerinizi bekliyorum tartismak icin
didasemplo is offline  
Eski21-03-06, 17:33  #2
yam_yam
Bilim

yam_yam'nın Avatarı

"yaradılış" dışında başka bir alternatif yok mu?

YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN
ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN

yam_yam Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-03-06 17:35 .
yam_yam is offline  
Eski21-03-06, 18:22  #3
didasemplo

hayir yok

cevap yoruma acik ben yorum bekiyorum tesekkürler ilgine
didasemplo is offline  
Eski22-03-06, 13:24  #4
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın didasemplo şöyle demiş:

birakilmislardir. fikirlerinizi bekliyorum tartismak icin
Süreklilikten, evrim kavramini söylemeye calistiginizi anliyorum sayin dida.
Ama sürekli yaratilis adina; evrime, yaratilisa yakin yeni isimler takilmak isteniyorsa, orasini bilemem.
saygilar
Eski22-03-06, 14:20  #5
didasemplo

Aslinda Hayir Sorumun Evrimle Iliskisi Yo

:74 söyleki; evrimde sürekli yaratilis degil sürekli degisim ve bu degisim sonucunda ortaya c1kan yeni yaratiklar konu edilir sayin ugur.
benimse bahsettigim cok farkli bir konu. soyle söyliyim olus yok olus felsefesinini düsünerek konuya bakabilirsiniz.

Allah insanlarda dahil olmak üzere birdefa herseyi yaratarak kendi halinemi birakti. yoksa her an yarattigi hercanliyi yaratiyormu. yani bir canliyi yada cansizi yaratip onunla olan varedis bagini kopararak varligin kendi varligini sürdürmesi için onun uzerindeki süreklilik bagini kopariyormu, varliklar Allahin etkisi olmadan varedildikten sonra kendi kendilerine yasayabiliyorlarmi :73
didasemplo is offline  
Eski22-03-06, 14:45  #6
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Konunun adı öncelikle bir yaratılış olduğunu varsayıyor ve buradan yola çıkıyor.
yani varsayımsal bir yorum beklentisi var anladığım kadarıyla.

1-Yaratılış yoktur. Genişleyen evren yine içine çökecek, sonra yeniden patlayacak ve bu döngü sonsuza değin sürecek. Her "patlama" an'ı da -eğer varsa- zeka tarafından bir başlangıç sayılacak.

2-Yaratılış vardır.Yaratıcı bütün hünerini göstermiştir. Ve ilk enerji denizine olması gereken akıl ve iradeyi koymuştur. Ve her şey planlandığı gibi gitmektedir.

3-Yaratılış yoktur. Büzülen evren, sıfır öncesi bir enerji denizinin köpüğüdür. Büzülmeyle birlikte yeniden sıfır noktasına dönecek ve sonlanacaktır. Ama enerji denizindeki diğer kabarcıklar ( evrenler) var olmaya devam edeceklerdir.

4-Yaratılış vardır. Yaratıcı "ol" demiştir. Ve patlama olmuştur. Sonra ortaya çıkan madde öncesini maddeye çevirmiş. Ona evrim geçirtmiş. Bugünün genişleyen evrenini oluşturmuştur. Ama kendi yarattığı maddenin bir canlılığa dönüşmesini farklı kılmak istemiştir. Müdahale etmiştir. İlk hücre, ilk canlılık yaratılmıştır. Sonra daha karmaşık canlılığı yaratmıştır. Ve bu iş milyonlarca kez devam etmiştir. Hep müdahale etmiştir ve aklına ne geldiyse yaratmıştır. En son da insanı yaratmıştır.( Ama ya oluşum ve yaratım devam ediyorsa.) En son demiyelim o zaman...insanı yaratmıştır ve daha ne yaratıp yaratmayacağı bilinmemektedir.

( Bu böyle sürer gider. Spekülasyonun olduğu yerde her çeşidinden "bilgi" üretilebilir.)
melnur is offline  
Eski22-03-06, 14:54  #7
didasemplo

peki melnur

Allah seni su anda yaratiyormu yoksa sen kendi kendinimi yaratiyorsun.Allah seni yaratip kendi Halinemi birakti.

bu sorunun cevabini bulursaniz ikinci olarak sunu cevaplayin lütfen insan yaratanmidir yaratilanmi
didasemplo is offline  
Eski22-03-06, 15:07  #8
canugur

Alıntı:
Sayın didasemplo şöyle demiş:

bu sorunun cevabini bulursaniz ikinci olarak sunu cevaplayin lütfen insan yaratanmidir yaratilanmi
siz de iki kapi koydunuz ortaya sayin dida,

Ikisinin de ardinda elma var.
ama siz muz hangisinde diyorsunuz.???
Yani hangi kapiyi secsek, elmayla karsilasacagiz???

Insan, yaratilmamistir diyecegimizi bildiginiz icin, ikinci kapiyi sececegimizi bekliyorsunuz. Yani, insan yaratandir dememizi umuyor ve, yarattiginiza inaniyorsaniz, neden yaratildiginiza inanmiyorsunuz ki diyeceksiniz ve ikinci kapinin ardinda da elma ile karsilasacagiz.

Bunlar basit h.yahya oyunlari gibi geliyor bana.
sayagilar
Eski22-03-06, 15:07  #9
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Yaratım sözünden ne anladığın, ne demek istediğin belli değil.
Yaratım sözünüzü açmalısınız.

Bu işin nasıl olduğunu anlamadan, açıklamadan söylenen herşey havada kalıyor. Sadece Allah demek yeterli değil. Peki ama nasıl? yukarda örnekledim.Yarattı ve kenara mı çekildi. Yoksa sürekli müdahale mi ediyor. Bu nasıl oluyor?

Bunlara kafa yormadan sadece soyut konuşmalar anlaşılabilir olmuyor.

Önce bu konuları netleştirmeniz gerekmektedir.
melnur is offline  
Eski22-03-06, 16:40  #10
didasemplo

Ben Yanlis Anlasilacagimi Dusünmedim özür Dilerim Aslinda Amacim Bu Degildi Fikir Paylasimi Diyelim.ben Iki Kapi Ve Bu Kapinin Arkasinda Sizi Bekleyen Ayni Seyleri Sunmuyorum Aksine Tek Bir Kapi Ve Bu Kapinin Ardinda Sizin Yoneleceginiz Kapilarin Hangileri Oldugunu Merak Ediyorum. Isin Icine Bakis Acisini Katarsaniz O Zaman Gercek Dogu Goreceli Olur Hangi Taraftan Bakarsaniz Karsi Taraf Sizin Icin Hatali Olandir.mademki Mitoloji Formun Konusu Felsefede Bu Konunun Temeli Olmali. Ben Bu Konudaki Fikrimi Soylemek Istiyorum Ve Sizin Konuyla Ilgili Yorumunuzu Bekliyorum.

Ilk Olarak Benim Dusuncem Su Ki

Insan Yartan Degil Yaratilandir. Yaratan Olmanin Kaynagi Yoktan Varedeb0lmek Ve Varligi Kendinden Olmaktirki. Varligi Kimseye Bagli Olmasin. Bagli Oldugu Andaki Yaratan Degil Yaratanin Yaratigi Olur. Peki Bir Seyleri Vucuda Getirmesi Varolandan Yeni Seyler Ortaya Koymasi Onun Yaratan Oldugunun Delilimidir Bence Degil. Bir Cocugun Dunyaya Getirilmesini Dusunun Normal Sartlarda Cocuk Yoktu Fakat Anne Karninda Onun Hayat Bulmasi Icin Gerekli Butun Sartlar Saglandi Ve Dunyaya Geldi Bu Durum Onun Yaratilmasi Icin Insanin Yaratan Degil Sadece Bir Seyin Yaratilabilmesi Icin Ortam Hazirlayan Oldugunu Gosterir Simdilik Bu Kadar Surekli Yaratilis Konusuna Gelince O Konudaki Dusuncemude En Kisa Zamanda Forma Aktarmaya Calisacagim Yorumunuza Tesekkurler
didasemplo is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı