22 Temmuz
Selam yeni üyeyim 18 yaşında İzmitte yaşıyorum ve siyasi görüşüm açıkca bir CHP liyim.. yaşımdan ve yeni üye olmamdan ötürü zaaflarım ola bilir şimdiden özür dilerim...
Asıl paylaşmak istediğim konuya gelince dediğim gibi bir CHP li olarak 22 temmuz seçim sonuçları beni üzdü ve hayal kırıklığına uğradım mhp kazansaydı belki bukadar üzülmezdim... Seçimden kısa süre önce herkez tepkiliydi okadar Cumhuriyet mitingleri yapıldı kimse istemiyordu AKP hükümetini ama nasıl oluyorda her 2 kişiğden 1i akpye oy veriyor hala anlamış değilim İzmit te akp mitingi de chp mitingide yapıldı ve chp mitingi akp mitinginin 2 katı fazla kalabalıktı ve ben izmit te daha hiç bir mitingde öle bir kalabalık görmemiştim ki akp yalovadan bursadan istanbuldan arabalar kaldırmasına rağmen chp mitingi daha kalabalıktı mitingler ölçü değildir hiç bir zaman ama İzmitte %55 e %20 gibi açık bir fark vardı benm İzmit te yaşadığım mahallede her 10 evden 3ünde chp bayrağı asılıydı herkes akp den şikayetçiydi oylar sayılırkende bunun gerçek olduğunu sanmıştım çünkü benim görevli olduğum sandıkta ilk sayılan 30 oyun 18 i chp 8i mhp 3ü akp 1iside boştu tabi oyları saymaya devam ettiğimizde her yerde olduğu gibi akpnin açık bir üstünlüğü vardı herkesin şikayetçi olduğu bir ortamdan nasıl bukadar oy çıktı CHP liler son anda vaz geçip akpye mi oy verdi yoksa chpyi bölmek isteyen ama chpli olduğunu söleyen kişiler ve onun arkasındaki kişilerde akpyemi oy verdiler aklıma takıldı nasıl böyle açık bir fark oldu ve halada yapılan anketlerde akp nin oylarının gün geçtikçe arttığı görülüyor chp ise hala düşüşte Baykal her tv programında yaptığı açıklamalarda alkışlanıyor ayakta alkışlanıyor ama icraat yok geçenlerde Baykal bir tv programında bir üniv. de öğrencilerin sorularını cevapladı ve orda mail yoluyla bir soru soruldu SN. DENİZ BAYKAL her katıldığınız programda ayakta alkışlanıyor her söylediğiniz doğru peki bu oylar nereye gidiyor niye oy alamıyorsunuz diye bir soru soruldu ve Baykal ın verdiği cevap çok komik bir yanlışınız var biz iktidar partisinden sonra en fazla oy alan partiyiz demekki oy alıyormuşuz. Baykalı seven az CHP lilerden biriyim ama bu soruya verilcek bir cvp değildi bu şimdi bende size bir soru soruyorum 22 temmuz seçim sonuçlarından memnunmusunuz? Bugün oy kullansanız kime oy verirsiniz
benim cvbım hayır memnun değilim bugün oy kullansam yine Chp ye oy verirdim ama sanırım yine boşa giderdi...
SAYGILAR |