Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Tüm İlgili Arkadaşlara

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Konu Araçları
Eski20-11-07, 21:51  #1
sesli

sesli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Tüm İlgili Arkadaşlara

Sayın yazıyaz.com İdareci ve Üyeleri,

Sevgili yazıyazcom sitemizin hemen her konuda bir yeri var olmasına karşın, en önemli olan ve yaşamsal değer taşıyan sağlık konusunda bir yeri olmayışı beni derinden düşündürmektedir.

Öyle ya, SAĞLIK konusu hepimiz için yaşamsal bir değer taşımaktadır. Sağlığımız biraz olsun değerinden kaybedince, hastane ve hekim kapılarında
nöbet tutmaya başlarız, sağlık sorunlarımız bizler için baş köşeyi alınca, hemen derdimize deva bulmanın yollarını aramaktayız.

Ama sağlıklı iken, bu değerine paha biçilemeyen hazinemizin nasıl yerli yerinde tutulacağını öğrenmek isteyenler eminim ki içimizde sayısal açıdan büyük bir çoğunluğa sahiptir.

Sağlık sorunlarımızın gerek koruyucu bir şekilde, gerekse, sorunlarımıza çareler ararken hepimiz için çok büyük bir değer taşıdığını kuşkusuz, buradaki tüm arkadaşlar takdir etmektedirler.

O bakımdan buradaki konular içinde en kısa zamanda bir sağlık bölümü açılmasını olanaklı kılarsak, ilk yazının da benden geleceğine sizlere söz verebilirim...

Sevgi ve saygılarımla,

Sesli
sesli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-11-07, 21:58  #2
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Sn Sesli,çok haklı bir talepte bulunmuşsunuz aslında bunu bende yetkililere bildirecektim bende önce davrandınız teşekkür ederim.Bencede sitede sağlık konusunun olması gerekiyor.

Bende elimden geldiği kadar sizi desteklerim nede olsa sağlıkçıyım.
Eski21-11-07, 11:59  #3
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
O bakımdan buradaki konular içinde en kısa zamanda bir sağlık bölümü açılmasını olanaklı kılarsak, ilk yazının da benden geleceğine sizlere söz verebilirim...
Konu dışı bölümünde konunuzu açabilir ve tartışabiliriz, Sayın Sesli.
Eski21-11-07, 13:38  #4
Dilara
Ayrıldı

Dilara'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Bence de sağlık ile ilgiyi ayrı bir bölüm olması gerekliydi. Umarım en yakın zamanda açılır.
Eski21-11-07, 14:04  #5
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Tabiki bir sağlık sitesinden farklı olmalı.Ama eğer ilgili uzmanları varsa ortopediden dahiliyeye,genel cerrahiden nörolojiye,çocuk hastalıklarından göğüs hastalıklarına kadar her konu paylaşılabilir.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-11-07, 14:10  #6
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Jerusalem

Güzel fikir.

Bence sabit bir başlık altında, konusunda uzman bir arkadaşımız soruları olan diğer kullanıcılara bilgi verebilir.

Hani şey gibi. Neydi o posta gazetesindeki köşe yazarının adı ?
Eski21-11-07, 14:12  #7
Salvador

Salvador'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Sayın sesli'ye katılıyorum...
Tıp kategorisi altında çeşitli bölümler açılabilir fakat bu bölümü yönetebilecek uzman kişiler buluna bilir mi bilemiyorum.
Çünkü sağlık konusunda herhangi bir yanlış yönlendirme çok tehlikeli olabilir.
Mesela Psikiyatri bölümü açılırsa benim için çok iyi olur.
Eski21-11-07, 15:16  #8
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Bu bölümün de bilim bölümü gibi isteneeni vereceğini sanmıyorum.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-11-07, 15:26  #9
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

İyi de, maalesef kimse kendine şu soruyu sormuyor: Şu ana kadar kaç tane sağlıkla ilgili konu açıldı ki bu konunun bir bölümü hak ettiğini söylüyoruz. Bir bölümün açılmayı hak etmesi için öncelikle konu dışında hakkında birçok konu açılması lazım. Açılması lazım ki ayrı bir bölüme ihtiyaç duyulduğu anlaşılsın. Yoksa her kategori için bölüm açmak mümkün ve çok kolay. Ama bu ilgi görmeyince bir anlam taşımıyor. Ha diyeceksiniz, "Bir deneyin yine"

Denedik. Foruma çok eskiden üye olanlar bilir. Eskiden Sağlık bölümümüz de vardı, Nokia Telefon bölümümüz de, Fıkralar bölümümüz de, Elektronik kataloglar bölümü de ayrı bir Kimya bölümümüz de, vs. vardı. Bir sürü bölüm vardı. Her aklımıza gelen şey için "Bu da bölümü hak ediyor" deyip bölüm açmıştık. Sonuç ne oldu? Forum hantallaştı. Bir sürü bölüm olduğu için başlık takibi ve okuması zorlaştı. Sonunda radikal bir değişiklik yaparak tüm bu gereksiz bölümleri belirli ana başlıklar altında topladık. Çoğunu da kapatıp Konu dışı bölümüne taşıdık.

Aynı zamanda şöyle de bir şey var. Bir forumun "duruşu" olmalı, ne olduğu belli olmalıdır. Her konu için bölüm açmak ve "Genel" bir forum olmak Yazıyaz'ı diğer Genel forumlar çöplüğüne taşıyacaktır. Yazıyaz Türkiye'deki çoğu Forumun aksine Tematik bir forumdur. Siyaset, Bilim ve Sanat temellidir. Tematik bir forum olduğundan ötürü değerlidir.

Sevgiler...
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-11-07, 19:12  #10
sesli

sesli'nın Avatarı

ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK

Alıntı:
Sayın Salvador şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın sesli'ye katılıyorum...
Tıp kategorisi altında çeşitli bölümler açılabilir fakat bu bölümü yönetebilecek uzman kişiler buluna bilir mi bilemiyorum.
Çünkü sağlık konusunda herhangi bir yanlış yönlendirme çok tehlikeli olabilir.
Mesela Psikiyatri bölümü açılırsa benim için çok iyi olur.
Sayın Salvador,

Açılan her konu hakkında yazı yazanların, konunun uzmanı olmasını bekleyemeyiz. Bu aslında mümkün olsaydı doğaldır ki çok faydalı olabilirdi. Ama burada değişik konularda yazanları hepimiz görmekteyiz... Bana öyle geliyor ki, bizler daha çok tartışmayı öğrenmeye çalışan öğrencilere benziyoruz.

Madem ki siz psikiyatri konusunu önemli görmektesiniz, size bugün oldukça yeni bir psikiyatrik teoriden söz etmek istiyorum.

ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK (Learned Helplesness)

Bir insan veya bir hayvanın belirli bir durumda çaresiz kaldığını öğrenmesi olarak betimlenebilir bu teori.

Canlı öyle bir duruma gelmektedir ki, ne yaparsa yapsın, içinde bulunduğu durumdan bir türlü sıyrılamamaktadır. Ve sonuçta, söz konusu insan veya hayvan, içinde bulunduğu zarar verici ve hoş olmayan bu durumda daima pasif kalmayı yeğlemekte,bu durumdan kurtulma ihtimali varsa dahi onu kullanmamaktadır.

Öğrenilmiş Çaresizlik depresyonun da bazı türlerinde açıklayıcı bir nitelik taşıyan bir teori olarak kabul görmektedir. Burada kişinin yaşamındaki olaylar üzerinde denetim eksikliğinden kaynaklanan bir olgu söz konusudur.

Konu ilginizi çekerse daha geniş olarak yapılan deneyler hakkında da bilgi vermek isterim.

Sevecenlikle,
sesli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı