| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Tüm İlgili Arkadaşlara/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Sayın yazıyaz.com İdareci ve Üyeleri, Sevgili yazıyazcom sitemizin hemen her konuda bir yeri var olmasına karşın, en önemli olan ve yaşamsal değer taşıyan sağlık konusunda bir yeri olmayışı beni derinden düşündürmektedir. Öyle ya, SAĞLIK konusu hepimiz için yaşamsal bir değer taşımaktadır. Sağlığımız biraz olsun değerinden kaybedince, hastane ve hekim kapılarında nöbet tutmaya başlarız, sağlık sorunlarımız bizler için baş köşeyi alınca, hemen derdimize deva bulmanın yollarını aramaktayız. Ama sağlıklı iken, bu değerine paha biçilemeyen hazinemizin nasıl yerli yerinde tutulacağını öğrenmek isteyenler eminim ki içimizde sayısal açıdan büyük bir çoğunluğa sahiptir. Sağlık sorunlarımızın gerek koruyucu bir şekilde, gerekse, sorunlarımıza çareler ararken hepimiz için çok büyük bir değer taşıdığını kuşkusuz, buradaki tüm arkadaşlar takdir etmektedirler. O bakımdan buradaki konular içinde en kısa zamanda bir sağlık bölümü açılmasını olanaklı kılarsak, ilk yazının da benden geleceğine sizlere söz verebilirim... Sevgi ve saygılarımla, Sesli |
|
| #2 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Sn Sesli,çok haklı bir talepte bulunmuşsunuz aslında bunu bende yetkililere bildirecektim bende önce davrandınız teşekkür ederim.Bencede sitede sağlık konusunun olması gerekiyor. Bende elimden geldiği kadar sizi desteklerim nede olsa sağlıkçıyım. ![]() __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
| #4 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bence de sağlık ile ilgiyi ayrı bir bölüm olması gerekliydi. Umarım en yakın zamanda açılır. __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Tabiki bir sağlık sitesinden farklı olmalı.Ama eğer ilgili uzmanları varsa ortopediden dahiliyeye,genel cerrahiden nörolojiye,çocuk hastalıklarından göğüs hastalıklarına kadar her konu paylaşılabilir. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Jerusalem
| Güzel fikir. Bence sabit bir başlık altında, konusunda uzman bir arkadaşımız soruları olan diğer kullanıcılara bilgi verebilir. Hani şey gibi. Neydi o posta gazetesindeki köşe yazarının adı ? __________________
Biz Kaybetmeyi İstemediğimiz Sürece, Siz Asla Kazanamazsınız ! |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Sayın sesli'ye katılıyorum... Tıp kategorisi altında çeşitli bölümler açılabilir fakat bu bölümü yönetebilecek uzman kişiler buluna bilir mi bilemiyorum. Çünkü sağlık konusunda herhangi bir yanlış yönlendirme çok tehlikeli olabilir. Mesela Psikiyatri bölümü açılırsa benim için çok iyi olur. __________________
Görmezden gelirsen yok olur muyum? [Uzunca bir süre yokum...] |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bu bölümün de bilim bölümü gibi isteneeni vereceğini sanmıyorum. |
|
| #9 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| İyi de, maalesef kimse kendine şu soruyu sormuyor: Şu ana kadar kaç tane sağlıkla ilgili konu açıldı ki bu konunun bir bölümü hak ettiğini söylüyoruz. Bir bölümün açılmayı hak etmesi için öncelikle konu dışında hakkında birçok konu açılması lazım. Açılması lazım ki ayrı bir bölüme ihtiyaç duyulduğu anlaşılsın. Yoksa her kategori için bölüm açmak mümkün ve çok kolay. Ama bu ilgi görmeyince bir anlam taşımıyor. Ha diyeceksiniz, "Bir deneyin yine" Denedik. Foruma çok eskiden üye olanlar bilir. Eskiden Sağlık bölümümüz de vardı, Nokia Telefon bölümümüz de, Fıkralar bölümümüz de, Elektronik kataloglar bölümü de ayrı bir Kimya bölümümüz de, vs. vardı. Bir sürü bölüm vardı. Her aklımıza gelen şey için "Bu da bölümü hak ediyor" deyip bölüm açmıştık. Sonuç ne oldu? Forum hantallaştı. Bir sürü bölüm olduğu için başlık takibi ve okuması zorlaştı. Sonunda radikal bir değişiklik yaparak tüm bu gereksiz bölümleri belirli ana başlıklar altında topladık. Çoğunu da kapatıp Konu dışı bölümüne taşıdık. Aynı zamanda şöyle de bir şey var. Bir forumun "duruşu" olmalı, ne olduğu belli olmalıdır. Her konu için bölüm açmak ve "Genel" bir forum olmak Yazıyaz'ı diğer Genel forumlar çöplüğüne taşıyacaktır. Yazıyaz Türkiye'deki çoğu Forumun aksine Tematik bir forumdur. Siyaset, Bilim ve Sanat temellidir. Tematik bir forum olduğundan ötürü değerlidir. Sevgiler... |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
Açılan her konu hakkında yazı yazanların, konunun uzmanı olmasını bekleyemeyiz. Bu aslında mümkün olsaydı doğaldır ki çok faydalı olabilirdi. Ama burada değişik konularda yazanları hepimiz görmekteyiz... Bana öyle geliyor ki, bizler daha çok tartışmayı öğrenmeye çalışan öğrencilere benziyoruz. Madem ki siz psikiyatri konusunu önemli görmektesiniz, size bugün oldukça yeni bir psikiyatrik teoriden söz etmek istiyorum. ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK (Learned Helplesness) ___________________________________________ Bir insan veya bir hayvanın belirli bir durumda çaresiz kaldığını öğrenmesi olarak betimlenebilir bu teori. Canlı öyle bir duruma gelmektedir ki, ne yaparsa yapsın, içinde bulunduğu durumdan bir türlü sıyrılamamaktadır. Ve sonuçta, söz konusu insan veya hayvan, içinde bulunduğu zarar verici ve hoş olmayan bu durumda daima pasif kalmayı yeğlemekte,bu durumdan kurtulma ihtimali varsa dahi onu kullanmamaktadır. Öğrenilmiş Çaresizlik depresyonun da bazı türlerinde açıklayıcı bir nitelik taşıyan bir teori olarak kabul görmektedir. Burada kişinin yaşamındaki olaylar üzerinde denetim eksikliğinden kaynaklanan bir olgu söz konusudur. Konu ilginizi çekerse daha geniş olarak yapılan deneyler hakkında da bilgi vermek isterim. Sevecenlikle, | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|