| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Türban baskısı okul bıraktırdı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Eğitim gördükleri Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni tarafından dini baskı gördüklerini iddia eden 4 kız öğrenci düz liseye kaydoldu Amasya'da öğrenim gördükleri ve pansiyonunda kaldıkları Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde dini baskı gördüklerini iddia eden 4 öğrenci, bu okulu bırakıp Aydınca beldesindeki düz liseye kayıt yaptırdı. 9'uncu ve 10'uncu sınıf öğrencileri olan ve yaşları 16 ile 17 arasında değişen H.D., G.D., Ş.Ç. ve Ş.D., Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Ahmet A. ve kaldıkları pansiyonun müdür vekili Özlem Y. tarafından, namaz kılmaları ve kapanmaları yönünde baskı gördüklerini ileri sürdü. 'Şikâyette bulunduk' Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikâyette bulunduklarını söyleyen öğrencilerden Ş.Ç.'nin annesi Zekiye Ç., kızının okulda baskı gördüğü için kaydını düz liseye aldırdıklarını söyledi. Zekiye Ç. şöyle dedi: "Okusun diyerek Anadolu Kız Meslek Lisesi'ne gönderdiğimiz kızımız baskılar yüzünden bunalıma girdi. Bir meslek sahibi olmak için sınavla girip kazandığı Meslek Lisesi'nden ayrılıp Aydınca Lisesi'ne kayıt yaptırdık. Baskılar nedeniyle bazı öğrenciler de okuldan ayrılmışlar. Biz konuyu şikâyet dilekçesiye İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdik." Bilgisayar öğretmeni olmayı istediğini söyleyen Ş.Ç., Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet A.'nın kendilerine sürekli olarak, "Kapanın, oruç tutun, namaz kılın, dini kitaplar okuyun, bu kitapları okula getirin" diyerek baskı yaptığını ileri sürdü. 'Toplu namaz kılalım' Okulu bırakan öğrencilerden H.D.'nin annesi Badegül D. okulda çocuklara "Namaz kılacaksınız, kapanacaksınız" diyerek baskı yapıldığını belirtti. Yurtta etüt saatlerinde kendilerine 'Arkadaşlar haydi toplu namaz kılalım. Niçin oruç tutmuyorsunuz?' denildiğini iddia eden Ş.D. ise okuldan bu nedenle ayrıldığı için çok üzgün olduğunu söyledi. Amasya Eğitim-Sen Başkanı Kamil Terzi ise kendilerine şikâyet geldiğini belirtti. Terzi bu konuyu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiklerini kaydetti. Devamı linkte@ http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=305509 __________________
Yok! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| "mahalle baskısı" diyenlerle alay edilmişti, acaba siz de onlardan biri miydiniz değerli arkadaşlar? "münferit bir olay canım" diyorsanız , iran halkı da yıllar önce öyle demişti ama geldikleri durum ortada... __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Alıntı:
oysa bizdeki baskı başörtüsünün açılması değil, örtülmesi, özendirilmesi şeklindedir. BERİ tarafta ab ye üye olunmak istenmektedir. Hiç bir şey iran devriminde olduğu biçimiyle örtüşmüyor. Nasreddin hoca gibi ya tutarsa mı diyorsunuz sayın ivanov. Bu tip haberlerin de hakikaten suyu çıktı. Olayla ilgili öğrenciler medya kuruluşlarına öncelikle koşuyorlar ama her ne hikmetse il milli eğitim kurumlarına başvuru ya da şikayette bulunmuyorlar. İl milli eğitim müdürü olayı ihbar kabul edip ile müfettiş göndermiş. Bekleyin diğer olay gibi kokusu çıkar. İlgili medya kuruluşları, chp ve benzeri kuruluşların hükümeti yıpratma senaryosu olduğu ortaya çıkarılır. Bu haberlerde ,bu haberi çıkaranların yıprandığını göremiyorlar mı acaba? Göremediklerinden yıllardır % 20 lik kemikleşmiş burjuva oylarına fit oluyorlar. __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. ReMaT Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-11-07 11:39 .Sebep: nezaketsiz üslup | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| soner yalçın İRAN A ŞERİAT NASIL GELDİ? İran’a şeriat; demokrasi’ ve ’özgürlük’ vaatleriyle geldi. AKP’nin Anayasa tasarısı hazırlıkları, Türkiye’nin bir saklı gündeminin doğmasına neden oldu: "Darbe mi? Şeriat mı?" İşte Türkiye’nin gizli gündemi bu soru. Herkes bunu tartışıyor. Ne rastlantı; yıllar önce, İslam devriminden önce benzer soru İran’ın da gündemindeydi. İranlı solcular, demokratlar, liberaller ve milliyetçiler bu soruyu tartışıyordu, darbeye karşı çıkıyorlardı. Gelin İran’ın İslam devrimi öncesi ve sonrası günlerine gidelim. Bir de, "mahalle baskısı" var mıymış görelim. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...sp?yazarid=218 __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala ReMaT Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-11-07 11:40 .Sebep: kişisel polemik |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Amasya'da türban takmaya ve namaz kılmaya zorlanan 4 kız öğrencinin okulu bıraktığı yönündeki haberlerin asılsız olduğu ortaya çıktı. ![]() Anadolu kız meslek lisesine bağlı pansiyonda baskıya maruz kaldıkları ileri sürülen çocuklardan 3'ünün pansiyonda hiç kalmadığı belirlendi. Diğer öğrenci de, dinî faaliyetle suçlanan müdür yardımcısı göreve başlamadan önce pansiyondan ayrılmış. "Dinci baskıya karşı çıkan öğretmenlere nöbet tutturulmuyor." dediği ileri sürülen Türk Eğitim-Sen şube başkanı, böyle bir ifade kullanmadığını açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt'un dün yaptığı yazılı açıklama da çarpıtma olayının vahametini gözler önüne serdi. Öğrenciler H.D., G.D., Ş.Ç. ve Ş.D.'ye, din kültürü dersi öğretmeni Ahmet A. ile kaldıkları pansiyonun müdür vekili Özlem Y. tarafından baskı yapıldığı iddiası üzerine inceleme başlattıklarını anlatan Akkurt, elde ettikleri sonucu şöyle özetledi: "4 öğrenciden H.D., G.D. ve Ş.Ç., okulun pansiyonunda hiç kalmadı. Bu öğrencilerin aileleri Tokat'ın Turhal ilçesinde iş bulduğu için çocuklarının naklini o bölgeye yakın olan Aydınca Lisesi'ne aldılar. Diğer öğrenci Ş.D., 20-27 Eylül tarihleri arasında okulumuz pansiyonunda bir hafta kaldı. Haberde ismi zikredilen okulumuzun pansiyonundan sorumlu müdür yardımcısı Özlem Y. ise 1 Ekim'de göreve başlamıştır. Bu nedenle kız öğrencilere herhangi bir dinî baskı yapmış olması mümkün değildir. Zorlama veya baskı iddiasıyla ilgili olarak bize herhangi bir şikâyet gelmedi. Öğrenciler, veliler veya sendika temsilcisi dilekçe vermedi." http://www.turktime.com/default.asp?page=haber&id=10742 |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
"Söz konusu habere bir yalanlama da Türk Eğitim-Sen'den geldi. Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, haberde yer alan açıklamanın kesinlikle kendisine ve sendikaya ait olmadığını söyledi." http://www.samanyoluhaber.com/haber-80273.html Sendika Şube Başkanı Kamil Terzi'nin konuşmasını görüntülü olarak, kendi sesinden izleyebilirsiniz. BU YALAN, BU DÜZMECE, BU ALÇAKCA HABERİ GERÇEKMİŞ GİBİ GAZETELERİNDE YAYINLAYAN, MANŞETE ÇEKEN MİLLİYET, CUMHURİYET GİBİ GAZETELERİ ŞİDDETLE KINIYORUM, LANETLİYORUM! | |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Alıntı:
Bu çalışmlarınızdan dolayı sizi kutluyor,herkesin huzurunda size teşekkür ediyorum.Saygı duyuyorum. Bu ukadar islamiyet düşmanlaırının,her cepheden uydurma haberlerle saldırıya geçtikleri,haberin yalan olduğunu açıklığa kavuşturulması,Bu çalışmayı yapan bir yazar için,en mutlu gerçek görevdir. Bu saldırılar yıllardır devam ediyor.Birşey koparamıyorlar.Hiç indırıcı olamıyorlar.Belkide bu yüzden olacak ki,! hangi taraftan saldıacağı bilemiyecek kadar şaşkınlar. Bu durum onları kahredilyordur. Yalanları meydana çıkıncada,bu durum onların üzüntülerini bir kaç kat daha artırıyor. Saygılarımla. | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Bütün bunlar maksatlı ve ülke gündemini germek amacıyla çıkarılan yalan ve asısız haberlerdir. bu ülke öyle büyük bir ülke ki; Namaz kılanada, kılmayanada kimse karışamaz. Namaz Allah rızası için kılınır. zorla kıldırılan namaz kabul değildir. Ama sansasyonel haber peşinde olanlar şunu iyi bilsinler ki, bu ülke inanan ve inanmayanla birlikte hedefine emin adımlarla ilerlemektedir. bunu kimse engelleyemez. __________________
Mutluluk varacağımız bir istasyon değil, bir yolculuk şeklidir. Montesquieu |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| - Böyle bir haber duyduğumda dediğim söz şu oluyor ' bu seferkinin uydurma olduğu acaba kaç gün sonra belli olacak'. Fanatik din düşmanları dışında kimse bu haberlere inanmıyor artık. __________________
Kürt'ün Türk'den Başka Dostu Yoktur... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Adamların böyle bir baskıyı, tüm halkın devrimci ve müslüman duyguları olduğu bir zamanda kabul etmelerini beklemek mantıksız. Zamanla alıştırılacak... Toplum hele bir iyice alıştırılsın, okullarda Müslüman değil misin sen, niye namaz kılmıyorsun? mail kutularımızda sözde hadisler, namaz kıl oruç tut, ateş seni çağırıyo tarzı yazılar...vs Bunlar bugünden yapılan şeyler... __________________
Yaşasın Milli Mücadele! Yaşasın Mustafa Kemal! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|