"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Gündemin gözden kaçan noktaları

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski21-11-07, 17:06  #1
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir
Gündemin gözden kaçan noktaları

Terör olaylarının ön plana çıkması ve sınır ötesi harekatla yatıp kalkmamız yüzünden bazı önemli değişiklerin farkında değiliz.

Bu gözden kaçan konular neydi
1-Kamu İhale Yasası değişiyor
2-Sosyal Güvenlik Kanunu geliyor
3-Nükleer Enerji Yasası geçti.

Bunların kokusu sonradan çıkacak ama ben şimdilik bir kamu ihale yasasına değiniyim.
Kamu İhale yasası 2001 krizinden sonra IMF nin direktifiyle değişti.Sebep Türkiyenin yolsuzluğa batmış bir ekonomisi vardı.Bu durum ekonominin genel ritmini bozuyordu.işte milyar dolarlık ihalelerde dahil olmak üzere devletin her harcamasına şeffaflık getirmek için Kamu ihale yasasını çıkarttı.

AKP iktidara gelir gelmez ilk yaptığı iş bazı ihaleleri kamu ihale yasasının dışına çıkartmak oldu.Zira iktidar aygıtının gücünü kullanarak yandaşlarını zengin etmek için serbest hareket etmesi gerekiyordu.Yeni iktidar döneminde anlaşılan daha büyük hedefleri olduğu için "en uzuca yapanı değil bitirici olanlara ihaleyi vereceğiz" sloganıyla hareket ediyor.Tabii biz bunu bana en iyi kim yağcılık yaparsa ona ihale var diye çevirebiliriz.Hortumun boyu anlaşılan kısa geldi AKP ye

Sosyal Güvenlik Kanunu ise emekçilere şöyle okkalı bir kazık yerleştirecek ama kimsenin farkında değil.Bugün Fransa grevlerle benzer nedenlerden çalkalanırken biz de tık yok.Çünkü biz bu hakları mücedele ederek elde etmek.Anlaşılan bir 50 yıl sömürülmeden biz akıllanmayacağız.
Eski21-11-07, 17:07  #2
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Bu arada Tersaneler bir can daha aldı.tabii bir işçinin Orhan Pamuk kadar değeri olmadığı için bizim cici basık görmezden geldi.

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-11-07 17:54 .
bozkır is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-11-07, 17:16  #3
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

ihalelerden bir umudum yok zaten, babalarının çiftliği gibi kullanıyorlar devleti.
bazı belli başlı grupları zengin ediyorlar (mesela albayraklar...benim oturduğum ilçenin tüm otoyollarını onlar yapıyor)

sosyal güvelik yasası ise en büyük rezalet ve felaket.ortalama yaşamın 66 yıl olduğu ülkemizde , emeklilik yaşı 65'e çıkartılıyor
trajikomik bir durum...

nükleer meselesine bir itirazımız yok, sadece teknoloji taransferi konusunda ne olacak onu merak ediyoruz.

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)