| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Kopya koyunumuz vatana millete hayırlı olsun/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| İlk kopyalanan hayvan olan İskoç Dollyden sonra bilim dünyasına bir koyun da biz kazandırdık.Koyunumuzun adı da OYALI.Bu ülke seninle gurur duyuyor ey OYALI... ![]() __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #2 | |
| __________________
|
| #3 | |
| __________________
|
| #4 | |
| ![]() Sezaryenle dün dünyaya gelen ''Oyalı'', fakültede düzenlenen basın toplantısının ardından ilk kez basının ve kamuoyunun karşısına çıkarıldı. İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Ural, kopya koyunun üniversitenin akademik araştırmaya olan eğitim ve katkısının bir sonucu olduğunu söyledi. Proje sorumlusu Prof. Dr. Sema Birler ve ekibine teşekkür eden Ural, ''Oyalı''nın dün hafif ateş yükselmesi sorunu yaşadığını kaydetti. Devlet Planlama Teşkilatı ve TÜBİTAK destekli projeler kapsamında yer alan ''Kopya Koyun Projesi''nin sorumlusu Prof. Dr. Sema Birler de kopya koyuna ''Oyalı'' adını Prof. Dr. Ural'ın koyduğunu söyledi. Birler, klonlamanın bir canlının genetik olarak aynı kopyalarının üretilmesi anlamına geldiğini ifade ederek, bir hayvandan yumurta hücreleri elde edildiğini, diğer klonlanacak olan canlıdan da bir vücut hücresinin alındığını anlattı. Yumurta hücresinin tüm genetik materyali dışarı alındıktan sonra yumurta hücresine bir vücut hücresi ilave edildiğini ve bu iki hücrenin kaynaştırılmasıyla bir embriyonun üretiminin başlatıldığını dile getiren Prof. Dr. Birler, oluşan embriyonunun taşıyıcı anneye transfer edilmesiyle klon yavruların dünyaya getirildiğini kaydetti. http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=616692 __________________
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Yazıyorum işte ))Bu kuzuyu kesinlikle bana vermelerini istiyorum.Çok sevdim.Yazı yaz ekibi ne yapmam gerektiğini söylersiniz umarım... Keje Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-12-07 21:24 .Sebep: Yazım Kuralı İhlali.. |
|
| #6 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| inşallah kurban edeceğiz bunu ! |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| Hayırlı olsun ![]() __________________
"Dünyada sınırların kalkmasını isteyen üç ideoloji vardır; faşizm,emperyalizm,komünizm.Komünistleri diğerlerinden farklı kılansa komünistlerin farklı milletlerden de dostları olmasıdır." |
|
| #8 | |
| kopya koyun kurban etmek dinen caiz mi merak ettim şimdi.... __________________
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Geçenlerde Zekeriya Beyaz bu konuyla ilgili konuşuyordu galiba. Sormak lazım. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #10 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alıntı:
acaba Sn Zekeriya Beyaz hangi kadın programında konuşuyordu bu sefer ![]() __________________
Hâsılım yoh ser-i kûyunda belâdan gayrı Garazım yoh reh-i aşkında fenâdan gayrı fuzuli | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|