"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Anket Sonuçlarını Göster: Bebek Tecavüzcülerine Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasını Destekliyor musunuz?
Evet15 88.24%
Hayır2 11.76%
Oy Verenler: 17. Bu ankete oy veremezsiniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski23-11-07, 09:02  #1
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Bebek tecavüzcülerinin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması

http://www.tbmm.info/cananaritman

Anketİzmir Milletvekili Dr. Canan Arıtman'ın, Bebek tecavüzcülerinin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını öngören yasa teklifinin bir an önce Meclis gündemine alınarak yasalaştırılmasını talep ediyoruz. Destekliyor musunuz?
Evet. Hayır.

Araştırma Önergeleri ÇOCUKLARA YÖNELİK HER TÜRLÜ İHMAL VE İSTİSMARIN, KÖTÜ MUAMELENİN, ÇOCUK MAĞDURİYETLERİNİN ÖNLENMESİ, AİLE İLE İLGİLİ ACİL TEDBİRLERİN ALINMASI, MEVCUT DURUMUN SAPTANMASI, NEDENLERİNİN ARAŞTIRILARAK GEREKLİ ÖNLEMLERİN ALINMASI AMACIYLA ARAŞTIRMA KOMİSYONU13 Kasım 2006 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Ülkemizde son yıllarda giderek
Eski23-11-07, 10:31  #2
Abat

Abat'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: izmir

Diyoruzya, ölüm cezasının yeniden getirilmesi. İşte en çok bu caniler için. Ağırlaştırılarak ölüm cezası. İşte bu insansılar için uygulanacak yegane ceza. Tanrım neden yarattığın sorgulanamaz belki ama bu insanları gördükçe ve duydukça insanlığımdan utanıyorum.
Eski23-11-07, 10:36  #3
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Bir insan bebekten ne zevk alabilir,ağzı dili olmayan masumdan yararlanmak ve kendini tatmin etmek(!) bu insanlara ne ad verilir bilemiyorum çünkü bu insanlara kullanacağım her isim (hayvanlara) haksızlık olacaktır.Bu insanların kesinlikle psikolojik vaka olarak uzun süre tedavi edilmesi gerekir.Aslında bu toplumun cinsel bir eğitimden geçmesi gerekir.
Eski23-11-07, 10:45  #4
Engin ol

Giriş Tarihi: Oct 2005

Bebekle ilişki ben insanım diyenlere,yakışacak bir durum değil.Akıl hastası olsa diyeceğim ama onlarında yapmıyacağına inanmak istiyorum.
İnsanlardan başka yaratıklara bakacak olur isek,dünyada birçok hayvan türü var.Tabi hepsini araştırma imkanım yok ama,Hayvanlar'dada bu tür kendi bebekleri ile iliişkiye girdikleri duyuLmuş bir olay eğil.
Hürmetlerimle.

Engin ol Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-11-07 10:56 .Sebep: Yazımı bitirmeden kendiliğinden gönderildiğini göre göre iyice sbıkmış haldeyim.Kendiliğinden gönderildiğinden.
Engin ol is offline  
Eski23-11-07, 10:57  #5
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

>>> Hayvanlardada bu tür tendi bebekleri ile iliişkiye girdikleri duyumuş bir olay eğil.

Büyük konuşma derim..

Konuya bakarsak, müebbet hapis vs. olması gerekenden daha ağır bir durum. Bebeğe tecavüzün veya bir yaşlıya tecavüzün elbette cezası olmalı amma velakin, bu kadarıda, ancak (...)denecek bir şey olur.

esitlik Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-11-07 14:31 .Sebep: konumuz din olmadığından tanrı varlığıyla ilgili bölüm silinmiştir.
anibal is offline  
Eski23-11-07, 11:40  #6
Engin ol

Ayrıca bu konunun tanrı ile ne alakası var.Konu dışına çıkarak tanrı denilen allahı bu şekilde sorgulayarak,suçlanarak,yorum yapılmasıda,uygun bir davranış olmadığı gerçeği var.
Bebeğe tecavüzü aklı bşında olan hiç bir kimsenin onaylamıyacağını,ve onlara ne kadar ceza verilse bile,az olacağına inanıyorum.
Saygılarımla.

seha Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-11-07 10:26 .Sebep: Silinen mesaj alıntı yapılmış
Engin ol is offline  
Eski23-11-07, 12:40  #7
Salvador

Salvador'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Müebbet hapis cezası...
Bence bu bir ödül olur.

Asılmalı demek istiyorum ama bu bile çok hafif alıyor gibime geliyor. Bence insan neslinin yozlaşmasını ve varlığını tehlikeye atacak -bu gibi- her türlü eylem, en sert şekilde cezalandırılmalıdır.

Konunun ahlaki ve etik boyutu benim umrumda değil, çünkü herhangi bir ahlaki yargıyla sonuçlanacak bir durum değil bu.

Bezen şiddete karşı şiddet, sorunların çözümünde en etki yol olabiliyor.

Fazla detaya da girmek istemiyorum çünkü yine "şiddeti övmek" kuralını ihlal ettiğim için ceza almak istemiyorum.

Yani ağılarştırılmış müebbet hapis cezasına karşıyım. Çünkü çok eksik bir ceza yöntemidir. Hatta bu gibi suçlar için idam cezasının bile hafif kalacağını düşünüyorum.
Eski23-11-07, 12:46  #8
Engin ol

Müebbet de ne gerikirse verilsin.Bu ağır cezalarla,belki bu insanlık suçunu işlemekten vaz geçerek aklılları başlarına gelir.

Hürmetlerimle.

esitlik Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-11-07 14:41 .Sebep: silinen mesaja cevap verilen kısımın da silinmesi gerekiyordu.
Engin ol is offline  
Eski23-11-07, 12:47  #9
Paylaşım
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Oct 2007

Bu vakalar Idam gibi kucuk yaptirimlarla engellenemez. Olay'in kokune, yani bu isi yayanlara engel olunmali.

Issizlik kaldirilmali. Insani psikolojik bunalimlara surekleyebilecek her turlu tehlikeyi devletin imha etmesi gerekli.

Tabi aslinda boyle olaylar devletinde isine yariyor, cunku kendilerine itiraz edecek, karsi cikacak, muhalif olarak yuruyus duzenleyip halki galeyana getirecek olan belki 'biri' daha bu tuzakliga dusmus ve devlet o kisi'nin esaretinden kurtulmus olacak.

esitlik Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-11-07 14:42 .Sebep: tanrıyla ilgili olan kısım silinmiştir.
Paylaşım is offline  
Eski29-11-07, 01:06  #10
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın anibal şöyle demiş:

Mesajı Göster
>>> Hayvanlardada bu tür tendi bebekleri ile iliişkiye girdikleri duyumuş bir olay eğil.

Büyük konuşma derim..

Konuya bakarsak, müebbet hapis vs. olması gerekenden daha ağır bir durum. Bebeğe tecavüzün veya bir yaşlıya tecavüzün elbette cezası olmalı amma velakin, bu kadarıda, ancak (...)denecek bir şey olur.
Yerinde ve saglikli bir bakis acisi... Bu ceza oldukca agir bir cezadir. Keza inanirlar acisinda baktigimizda "kader" mevzusu devreye girer ki, bu fiili isleyen insanin kaderi böyle oldugu icin bu sonuc ortaya cikmis sayilir. Bu yüzden inanirlarin bu karsi cikislarinin cok havada kaldigini düsünüyorum.

Bebeklere tecavüz olgusu daha cok sosyal ve psikolojik acilardan incelenmelidir. Bunu doguran sosyal-psikolojik etmenler analiz edilebildiginde nispeten bu durumun önü alinabilecektir.

Mesela, birkac sene önce okudugum bir dergide "Afrika'nin X ülkesinde bebek yasta cocuklar aileleri tarafindan para karsiliginda satiliyor" diye bir yazi vardi. Aileler gecimlerini saglamak icin buna mecbur kalmislardir. Eger biz bu noktalari atlar isek zaten bir sonuc alamayiz.
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı