| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Öcalan'dan İddialar ( Nazlı Ilıcak'ın Bir Yazısı )/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
Benim en çok dikkatimi çeken Apo'nun şu beyanı oldu : "Talabani, çatışmaya dayalı kan tüccarlığı yapar. Londra'ya bağlıdır. Talabani 25 yıldır benden kurtulmak istiyor. Ala Rizgari'yi ve Kawa'yı oluşturdu; tutmadı. Fırsat bulursa güçlerini bizim alanımıza sokmak ister. Biz Misak-ı Milli'yi anlarız. Talabani, Misakı Milli'ye karşıdır, İngiltere'nin 1925 çizgisini sürdürmektedir. Biz güneyi bırakırsak, Kürt sorunu çözülmez. Her zaman savaşın zemini olur." Misak-ı Milli'yi anlarız demekle neyi ifade etmek istemiş.. Çok ilginç geldi bana. Ülke bütünlüğünü tehdit eden ve bölmeyi amaçlayan silahlı terorist örgütü kuran kişi neden böyle bir açıklama yapıyor.. __________________
Saygılarımla Abat Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-11-07 09:31 .Sebep: Link güncelleştirilmesi | |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Çünkü PKK eskiden de açıkça ayrı devleti propaganda etmiyordu, şimdiyse açıkça ve Apo'nun ağzından ayrı devlet projesinden vaz geçtiğini "demokratik cumhuriyet", "konfederalizm" vb sözleriyle ilan etti. Yani, misak-ı milli çizgisine yönelik bir itirazı bulunmuyor. Peki ayrı devleti savunmuyorsa, bu aşırı kan ve terör neden diye sorulabilir ve soruluyor da. Cevabı da durumun tam bir saçmalık olduğu şeklinde. Tabii dış güçlerin müdahalesini, yönlendirmesini eklemek kaydıyla. Bu müdahale ile elde edilmek istenen ve artık elde edilmek üzere olansa, güneydeki Abd-İsrail yakını barzanici ayrı devlet oluşumu. Yani, Türkiye, artık ayrı devlet amacı ve talebi olmadığını açıkça ilan etmiş bir PKK'ye dış güçlerce yaptırılan terörist eylemler yoluyla, şimdilik güneyde, gelecekte ise bizim topraklarda ayrı devleti dayatacak olan bir oluşumu desteklemeye zorlanıyor. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| Apor her zaman ayrı bir devlet kurma peşindeydi. Muhtemelen yakalandıktan sonra, devlete yaranma anlamında veya kafaları karıştırma anlamında söylediği sözlerdir gibi geliyor bana.Veya yönettiği örgüt ve kendisinin fikirlerinin olgunlaşmadığı anlamına gör gelir. Şartlara göre renk ve şekil alan propagandaya ve hedefe sahip bir örgüt ve lideri. __________________
Saygılarımla |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Emperyalizm tarafından oluşturulan Kürt kimliğinin çizgisi bellidir. Apo yakalandığında ne dedi? "Ben Türküm, benim annem Türk aslında, bırakın size hizmet edeyim." __________________
Yaşasın Milli Mücadele! Yaşasın Mustafa Kemal! |
|
| #5 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Nov 2007
| Alıntı:
abdullah öcalan türk olduğunu hiç bir zaman idaaa etmedi annesinin türk olduğunu 20 yıldır söylüyor... | |
|
| #6 | |
| Apo yakalanınca annesinin değil de anneannesinin Türk olduğunu söylemişti, sanırım. Ama bunu 20 yıldır değil, yakalanınca ve karşısında çekim yapan kamerayı görünce söyledi. Annesi ya da anneannesi Türkse, kendisi de biraz Türk'tür, demektir. |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Yanılmak diyemem buna. Uyutulmak. Apo bu söleri aynen arkadaşın dediği gibi 20 yıldır diyor... siz apo ne diyor diye ne zaman birşeyler duyabildiniz ki...? Aponun gazete ve televizyonlar dışından neyini bilmektesiniz. | |
|
| #8 | |
| Yalçın Küçük'ün Apo röportajlarını ve Kürt kitaplarını okumuş birisi olarak yazabiliyorum ki, Apo Türk kanı olduğunu daha önce belirtmemiştir. Belirtmiş olsa bile ben dikkat etmemişim. ![]() Şaka bir yana, Apo bunu o zamanlar geçerken söylemiş olsa bile, asıl vurguyu tam da yakalanıp tam da kamerayı çekim yaparken gördüğünde yapmış. Önemli olan zaten Apo'nun etnik kökeni değil, Apo'nun kamerayı görünce uygun sözleri söylemesi de değil. Önemli olan, halk için yola koyulan bir siyasi figürün ve hareketin, gelip vardığı şu anki halk nefretiyle dolu konumu. |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Alıntı:
Ne mutlu apo ya demek o da türk müş ha. Bu demektir ki onun da damarlarında asil kan dolaşıyor ![]() __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: Muhacerette
| Halktan kopuk olarak dayatılan modernleşme-uluslaşma doktrinleri, ömrünü tamamlıyor artık. 'Eğer kültürel ve demokratik haklar konusunda tutucu olursak, bunun bölünmeyi hızlandıracağı düşüncesinden kurtulamazsak Türkiye daha hızla bölünmeye ve iç savaşa gider herkes aklını başına alsın bence'... __________________
Mevsimsiz Ölür Yalnızlar...!!! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|