| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Yazıyaz Forum'unun dalgınlığı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Bu siteye ilk üyeliğimi anımsıyorum,her yazı en ince detayına varana deg incelenip yayımlanıyordu;yayımlanmayan yazılar için ise yazan kişiye enazından bir gerekçe göstererek durumdan haberdar ediliyordu. Yazıyaz Forum ekibinin sırtındaki yükün ağırlığının farkındayım,başlarken büyük hedeflere kilitlenerek bu işe giriştiklerini ve amaçladıklarının bir bölümünü elde etiklerini de görüyorum.Yalnız unutmamaları gereken bir durum var,lütfen yayımlanmayan yazılar için bir gerekçe sunun.Birkaç yazı hakkındaki yorumum ve yazdığım bir yazının yayımlanmadığını ve buna hiçbir cevap verilmediğini görüyorum.Bundan ciddi anlamda rahatsızlık duyduğumu belirterek bu yazılarımın akibetini öğrenmek istiyorum.Aksi durumda üyeliğimin bir hafta içinde silinmesini taleb ediyorum.Eğer bu yazımı diğer yazılarımdan farklı okuma zahmetinde bulunursanız tabi! |
|
| #2 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| ilk bakışta haklı olabilmekle birlikte ben yazdığın bölümlerdeki moderatör ya da admin arkadaşların senin yazılarına onların dşüncelerine ters geldikleri için sildiklerini düşünmüyorum. Bu çok seviyesiz bir davranıştır ve kimse böyle bir şeyi kolay kolay yapamaz kanımca. Ama sen de silinen yazılarının hangi nedenlerle silinmiş olabileceğini tahmin etmiyor musun? Silinme sebebini bulmak çok zor olmasa gerek; ya bariz imla hataları vardır, ya aşağılama türünden söylemler vardır karşıt görüşten olduğun kişilere, ya hep alıntı yapıyorundur belli sitelerden vb. nedenler olabilir. Silen yetkililer de bazen çok sıkışık oluyorlar, kısıtlı bir zamanda birsürü rapora bakmak zorunda olabiliyorlar, mesajları hızlıca kontrol etmek zorunda kalabiliyorlar vb. geçerli nedenler olabilir açıklama yazılmaması için. Yine de yazını silen arkadaşlardan bir açıklama beklemek daha doğru olacaktır sanırım, fakat kasten silinme gibi bir durumun olabileceğini düşünmeni istemem. Saygılar. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Moderatörler, onay bekleyen yazar adaylarına özel mesaj gönderememekte; bu yüzden de sizlerin onaylanmayan mesajlarınızı sildikten sonra size ''şu nedenden dolayı mesajınızı sildik''diyemeyiz. Ayrıca yazar adayı bir arkadaşımıza da bu tür özel mesajlar gönderirsek ''onay bekleyen yazar adayı'' uygulamamızın bir nedeni olmayacaktır. Son olarak da üyeliğinizin silinmesini elbette isteyebilirsiniz ama daha yazar adayıyken bu söylediğimi yapın ya da üyeliğimi silin demeniz bana biraz garip geldi. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #4 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Bir günde sayfalar dolusu "Onay bekleyen yazı" gelmektedir moderasyon paneline. Bütün bunları okumak ve onaylamak gerçekten zor iş, üstelik bu nesajların çoğu kural hatası dolu. Onları düzenleyip yayına vermek de bir o kadar zor. Eğer yazar olmak isteyen adaylar "Forum kurallarını" okuyarak ve ona uyarak mesaj gönderirlerse mesajları yayınlanır. Eğer yayınlanmıyorsa kurallara uygun olmadığı içindir. Silinen her mesaj için yönetimden bilgilendirme mesajı gönderilmesi bana pek de doğru olacak bir uygulama gibi gelmiyor. Forum kuralları zaten kullanıcıların nasıl yazı yollaması gerektğini belirtiyor, tekrar bu konuda kuralları hatırlatmak tamamen bir "Zaman kaybı" olacaktır. Şahsi fikrimdir bu. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #5 | |||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Alıntı:
Ancak;Bu görüşe inanmak çok zor malesef,malesef,malesef. Alıntı:
Yazı sahibinin delileri yok ediliyor.Silen kişi kesinlikle % yüz haklı çıkar. Bu forum'da bu tip uygulamalar. "özgür"kelimesi ile zıtlaşıyor.Onu tesirsiz hale getiriyor. Saygılarımla. | ||
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Siz ne kadar kabul etmek istemeseniz de yazıyaz olabileceğine tarafsız ve en iyisi olmaya çalışıyor. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel | |
|
| #7 | |
Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: KaoS
| Benimde bir cok yazim silindi edebiyat bolumunde arkadaslar.Ben o bolumun mod.um, ben kimi suclim ben o zaman.Sanal ortam burasi hersey mumkun maalesef...Gayet dogal hareketlilikler bunlar. __________________
"Ben nehir kıyısındaki parmaklığım; tutunabilen tutunsun bana ama koltuk değneği değilim kimse yaslanmasın bana…" Ve unutmayın; "Sanatçılar gerçekleri söylemek için yalanları kullanırken, politikacılar yalanlarla gerçekleri örter." LiberterKedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-11-07 15:04 . |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Sayın Yöneticiler, Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." demişsiniz. Eğer bu seviyeli ortam özgür düşünceyi engelliyorsa ve anti-demokratik uygulamalar devreye giriyorsa o seviyeli ortamın da bir anlamı kalmayacaktır. Ben yeni bir yazar adayıyım. Elbette sitenin kurallarından haberim vardır. Yazılarımı yazarken de bu kurallar doğrultusunda yazdım. Ama üzülerek gördüm ki bazı iletilerim yayınlanmadı. Niçin yayınlanmadığını da anlamış değilim.Saygılarımla... __________________
Benim Manevi Mirasım Bilim Ve Akıldır... ATATÜRK |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Alıntı:
Yazı sahibi nederse desin hiç önemi kalmıyor. Görevliler arasındada,çeşitli fikirlerde kişiler olmadıkca, ne değişirki.Birisi ne derse hepside aynı şeyi söyler. Böyle bir uygulama ile,tarafsızlıkdan bahsetmek,hayel ürünü olur. Şu yönden haklısınız.Forum kuruluş kuralları,tarafsız ve özgürlük üzerine kurulu.Burası doğru. Burada bir ancak var.Forum'un suçu yok.Bazı görevliler,Forum'un ana fikrine uymamaktadırlar. Sorun buradan kaynaklanıyor. Tam tarafsız ve özgür forum'a değilde,görevlilerin tarafsız olduğuna,görevliler yerine,normal üyeler karar vermelidir. Saygılarımla. | |
|
| #10 | |
| Sizler tek taraflı düşünüyorsunuz, moderatörler silinen her mesaj için yazarlarla tartışma içine giremez. Yazar adaylarının okadar mesajları gözden geçiriliyor. Saçma sapan insanlar üye oluyor ve forum mantığı dışında mesajlar yazıyorlar. Bunların önüne zaman kaybetmeden ancak bu şekilde geçilebilir. Moderatör görüşleri konusunda ütopyalar yaratmamızın anlamsız olacağına inanıyorum. Hepimizin inançları değerleri var ve bunları korumaya çalışıyoruz; ama kesinlikle düşüncelerimize uymuyor diye bir mesajı silmeyiz; bunun böyle düşünülmesi de çok saçma olacaktır. 2 kere üst üste aynı moderatörden uyarı alan bir yazar bu moderatör bana taktı ben ne yazsam uyarıyor; ceza veriyor diye liseli öğrenci mantığıyla foruma bakacaktır ama buradaki her arkadaşımızın okadar çok işi var ki bu tür şeylerle uğraşacak zamanımızın olması düşünülemez. Forum kuralları forumda mevcut. Bizler de bunlara uyarak mesajlara bakıyoruz, bunun dışında bir hareket etmemiz söz konusu değildir. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|