| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Forum Yönetimine..../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Din, insanlık tarihi boyunca bütün kültürleri, medeniyetleri şekillendiren, hayatın içinde hep belirleyici olmuş SOSYAL bir gerçektir. Her şeyden önce dinin değerlerine inansanız da inanmasanız da bu gerçekliği yok sayamaz, yadsıyamazsınız. Bilimin, teknolojinin, baş döndürücü bir hızla geliştiği yaşadığımız çağda da, milyarlarca insanın bir yaratıcıya inandığını biliyoruz hepimiz. Bu milyarların içinde, binlerce devlet adamının, siyaset adamının, bilim insanının, sanatçının, yazarın, çizerin binlerce iyi yetişmiş aydının, her sosyal sınıftan ve her statüden yüzbinlerce insanın olduğunu biliyoruz. Böylesi bir gerçekliğe rağmen, saygıya, düzeye, ve bilimin yol göstericiliğine değer verdiğini iddia eden bu forumda, inanan insanların manevi değerlerine en bayağı üsluplarla hakareret edilmesini esefle karşılıyorum. Forum yönetiminin, bu hakaretlere gösterilen tepkilerin de (doğal olarak) çoğunlukla aynı bayağılıkla ifade edilldiğini gördüğü halde gerekli önlemleri almıyarak yönetim acziyeti göstermesi üzücüdür. Her hangi bir konuda görüş bildirmekle, bir konuyu TARTIŞMAK, birbirinden tamamen farklı iki ayrı eylemdir. Önce bunun farkında olmak gerekir. Örneğin hukuki bir konu tartışılırken, Anayasa hükmünün karşısına, bir yönetmelik maddesini karine olarak ortaya koymak, cehaletin izharından öte bir anlam ifade etmez! Görüş bildirmek için gerekmeyen birikim ve donanım TARTIŞMAK için gereklidir! Her konuya aynı "klişeleri" tekrarlamak için katılanların "tartıştıklarını" iddia etmek çok inandırıcı değildir. Tartışmak; farklı düşüncelerin ifade edildiği, bilgi paylaşımıdır. Size göre eksik ise tamamlarsınız. Yanlışsa düzeltirsiniz. Katılıyorsanız, katkı sunarsınız. Kabul etmiyorsanız, kendi fikrinizi ifade edersiniz. Dayatmak, amiyane tabirle "racon kesmek" Öncelikle 'DÜŞÜNCE'ye saygısızlıktır. Düşünce ahlakı olmayanın, TARTIŞMA ahlakı olmaz. Sosyal gerçekleri bilim dışı ilan eden anlayışları hoş görerek sorun çözülemez! Sansür ve yasaklamanın, aciz yönetimlerin başvurdukları bir yöntem olduğu da bilinen bir gerçektir. Bu düşüncelerle, forum yönetiminin konuyu özenle değerlendireceğini umarak saygılar sunuyorum. . |
|
| #2 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Sayin mnzv; Forum'da gecerli yegane akce kurallardir. Dolayisi ile ben dahil bütün yönetici arkadaslarimizin tabii oldugu yegane sey forum kurallaridir. Bu baglamda kurallara uygun oldugu halde islem gören bir mesajiniz varsa, bu duruma itiraz yöntemide bellidir. Din olgusunun sosyal bir gerceklik olmasi, örnegin bilim bölümünde dinsel aciklamalarin olmasini gerektirmez. Din ile bilim siz kabul etmesenizde birbirlerinden tamamen farkli, birbirine karsit iki alandir. Birisinin yer aldigi bir yerde, digeri barinamaz. Bu baglamda forum kurallari icerisinde 'inanclar" bölümünde dinsel tartismalara katilmanizda herhangi bir sinirlama oldugunu sanmiyorum. Lakin, bilim bölümünde ya da felsefe bölümünde yazmayi arzu ediyorsaniz, ilgili cerceve bellidir. Inanan insanlara hakaret edilmesinden bahsetmissiniz. Bu iddia mesnetsizdir. Biz moderatörler raporlanan mesajlarin kurallara uygunlugunu denetliyoruz. Bir mesajda "hakaret" edildigini düsünüyorsaniz bunu raporlayabilirsiniz. Raporlar degerlendirilir ve en kisa sürede neticelendirilir. Zaten forum alaninda uzun süre kalmis her kullanici raporlarin degerlendirilmeye tabii tutuldugunu cok iyi bilmektedir. Bu iddialarinizla yönetimi zan altinda birakmaniz tarafimdan kabul edilemez. Sansür'e ugradiginiz herhangi bir örnek olayi bize aktarirsaniz gerekeni yapacagimiza emin olabilirsiniz. __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #3 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Sayın ABCD, mesajımı doğru algılıyamadınız! Ben kişisel bir sorundan söz etmiyorum. Forumla ilgili bir eleştiri yaptım. Değerlendirecek olan forum yönetimidir. Yapılan eşleştiriyi, "forumu zan altında bırakmak" olarak nitelendiren yaklaşımınız, eleştirilerimde ki haklılığı vurgulamak açısından önemlidir. Söylediğim gibi kişisel sorundan söz etmiyorum. Hazır sizi bulmuşken, izninizle sorumlu olduğunuz felsefe bölümü ile ilgili bir hatırlatmada bulunayım. Zabıta yönetmeliği gibi hazırlanmış talimatlarla FELSEFE yapılmaz! Ancak, oradan buradan alıntılanan "malumatlar" yarıştırılır. Yapılan da budur! Umarım sizin sorumluluğunuzda ki felsefe bölümü ile ilgili bu eleştirimi dikkate alırsınız. Saygıyla. . |
|
| #4 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Sayin mnzv; Ben burada düsüncelerimi acikladim, yönetimden birisi olarak. Yoksa sizin yönetimden kastiniz farkli bir kurum mu? Felsefe bölümü ile ilgili olarak hazirlanan kurallar ortak bir inisiyatifin sonucudur. Yine de degistirilmesini arzu ettiginiz kurallari ve neden degistirilmesi gerektigini bildirirseniz yeniden bir degerlendirmeye tabii tutariz kurallarimizi. Bilmiyorum belki farkinda degilsiniz ama halihazirda mevcut kurallar özellikle inancli kesimi korumaya yöneliktir. Bu kurallara en son itiraz etmesi gereken kesim yine inananlar olmalidir diye düsünmekteyim. __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| "Ahlaksizlik", "hakaret" gibi suclamalarin, inanir kesimden gelmesi ilk rastlaninan bir sey degildir. Susturma politikalari hep bu düzeyde olmustur. 1500 yilin sorgulamasi var burada. Insanlari cok daha vahim eylemlerle susturduklarida bilinen bir seydir. Bu zihniyet, bunu cok güzel becermistir. Onlara kalirsa, bu yazdiklarim da bir hakaret icermektedir su an. Her nekadar su yazilanlar inkar edilemez gercek dahi olsa!.. Sorun da buradan kaynaklaniyor zaten. Hakaretin ölcüsü nedir? Kimin ahlak ve terbiye anlayisini rehber edinecegiz? Sayin Mnzv'ninkini mi, yoksa, Hasan, Hüseyin, Ayse'ninkini mi? Din'in, insanlık tarihi boyunca bütün kültürleri, medeniyetleri şekillendiren, hayatın içinde hep belirleyici olmuş SOSYAL bir gerçek oldugunu inkar eden mi oldu? Tam tersine, sadece bu olguyu esefle karsilayip degistirmeye calisan bir takim insan var karsinizda. Isinize gelmesede ve bu tür hakaret vari uyarilarla susturmaya kalkissaniz da, bizler susmayacagiz artik. Cünkü, insan yasantisini tümüyle yönlendirmeye kendine hedef edinmis bir din var karsimizda. Kendisine inanmayanlara hayvan, yalanci, sapik gibi hakaretlerle sövüp saymayi kendisine hak gören bir din. Ama, kendisini ahlak zabitasi sanan bazi kendini bilmezlerin bunlari görmeyip, karsi tarafa saldirma girisimleri devam sürdügü sürece, bu tartisma bitmeyecektir de. Dikkat edin; saldiran biz degiliz, biz olani tüm ciplakligi ile objektiv olarak ortaya koymaktayiz ve kendimizi, haklarimizi ve en önemlisi insanligimizi bu dine karsi savunmaktayiz. Hakaretin, ahlakin, terbiyenin kistasi nedir? Eger su islam denen dinin öngördükleri ise, o zaman gereken zaten fazlasiyla icra edilmektedir. Ve sunu da ekleyim , bu tür gerceklerin söylenmesi sizin tarafinizdan sürekli hakaret olarak algilaniyor olmasi, bu tartismalarin hep devam edecegini de göstermektedir. biraz daha objektiv olabilmeniz ümidiyle... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Yeni yapılanmadan sonra forumun din bölümünde büyük sakinlik görülmüştür.Bundan dolayı direk küfür sayabileceğimiz sözler söylenmemiştir.Anibal ve şüpheci isimli arkadaşlar uslub olarak kırıcı yazsalar da diğerlerinin uygun dille yazdıklarını söyleyebilirim. Ancak burada hakaretten çok beni tedirgin eden ve çoğu zaman yazma hevesimi kursağımda bırakarak girdiğim gişbi tekrar forumdan çıkmama sebep olan yazılar da var.Bunlar ''İslam''ı olmadığı şeylerle itham etmek..Nitekim yukarıda yazılarından dökülen ifadeler de buna dahildir. Bugünlerde işlerim yoğun.Onun için fazla çevrimiçi olamıyorum.Ama zaten bu türden asılsız iddialara verilen cevaplarımız var.Onu okudukları halde aynı telden vuranlara ikinci defa tekrarlanacak sözümüz de yok. Eleştirilerin ve tartışılan konuların kalitesiz bir seviyede olduğunu söyleyebilirim.Yani diğer zamanlara göre bölüm sakin olsa da yazıların kalitesi aynıdır.İnsanın ufkunu açacak ve öğrenmediğini öğretecek eleştiri veya entellektüel itiraz hala yok.Olacağını sanmıyorum.Çünkü her iki taraf da yeni birşeyler öğrenmekten çok bildiğini diğer tarafa dikte etmektedir. |
|
| #7 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| Sayın _mnzv_ ve konu hakkında merak eden tüm katılımcılarımıza; İnançlar bölümü yeniden açılırken bazı ek kurallarla açıldı. Bölümle ilgili yeni kuralları aşağıdaki linkten hatırlayalım. http://www.yaziyaz.com/forum/thread22806.html Bu ve genel kurallarıma uygun olmayan tüm mesajları bizlere raporlayarak yardım edebilir, böylelikle bizler de bölümün daha iyi yerlere gelmesini sağlayabiliriz. Yazıyaz'da hiç bir inanca hakaret edilmesine, alaya alınmasına ve aşağılanmasına izin verilmemeye çalışılmaktadır. Saygıyla duyrulur. __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
Sayin özedönüs Elestirilen ve tartisilan konularin kalitesiz olmasi ve ögretecek bir seyler vermemesi, ortaya atilan konularin birazda havada kalmasindan ve cevaplarin ertelenmesinden kaynaklanmaktadir. Mesela benim bir konumu " baska bir baslik altinda inceleriz" diye gecistirmistiniz, sonra onu acmis olabilirsiniz, pek hatirlamiyorum ama, konu resmen havada kalmisti, tartisamamistik ve insanliga dise kovuga dokunur bir seyler verememistik. Nitekim son yazilarimizdan birinde de ayni uslübu kullandiniz. Konu verimli bir düzeyde tartisilirken, yetersiz kaldiginizdan olsa gerek, "baska bir baslik altinda acilir" teziyle gecistirip, hala acmadiginiz da bir gercektir. Elestiri getirken birazda bu yönünüzü göz önünde bulundurun lütfen. Ayrica sayin anibalin ve süphecinin üslübü gayet güzel. Entellektüel elestiri yapabilen, ögretici tartisma olanagi sunan bir tarzdadir. Bakis acisidir, sizin düsünceniz tabii ki farkli olabilir. Son olarak; yukaridaki yazimda, islami olmadigi seylerle itham ettigime iliskin sitemde bulunmussunuz. Sayin Özedönüs, Yukarida ki yazimi, Allahin, ayetlerinde bize ya da inanmayanlara, insanlarin onurunu kirici her türlü hakareti yaptigini ortaya cikarip, objektiv bir bakisla insanlara sunmami ve buna her ne olursa olsun hakki olmadigini söylememi entellektuel bir bakis acisi olarak görmeyip, egitici -ögretici degildir diye kesip atmaniz, sizin de olaya ne kadar entellektüel yaklasabildiginizin göstergesidir. saygilarla. | |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
Ama madem beni bu katagoriye kattınız, uslubumu tekrar gözden gecirecem. Tartısılan konu dinler, inanclar nasıl oluyorda inanırlar üzerlerine alınırlar? Daha önce kapatılan bölümdeki bazı inanırların bizlere nasıl saldırdıgını bilmiyor degilsiniz ama genede sesimiz cıkmadı. Biz istiyoruzki getirdigimiz gerekcelere adam akıllı cevaplar verilsin. Bize hakaret ediliyor deyip sindirmekmi istiyorlar? Biz kimseye hakaret etmiyoruz. Bir ayet vb vb getirip iste buyrun demekten baska bir sey yaptıgımız yok. Bir insanın davranıslarını sorgulamaktan baska bir sey yaptıgımız yok. İnsanlara özgürlük asılamaktan baska bir sey yaptıgımız yok. Bir insanın düsünebilmesinin önündeki en büyük engel korkudur, biz bu korkuları bertaraf etme cabası dısında baska bir sey yaptıgımız yok. İnsanın, özgür birey olarak neler basardıgını gözlemlemis bir arkadasınız olarak bir seyler anlatmaya calısıyorum. sn Anibal: sn Sesli: sn Katrin: sn Yezit kızı: sn Gizemnur: sn Melnur: sn Meyci: sn Esitlik: sn Abcde'nin hic bir mesajında hakaret iceren bir seye rastlamadım. Bu arkadaslar aynı cizgide oldugumuz degerli arkadaslar . Bizim görmedigimizi siz nasıl görüyorsunuz? Sn anibalin kullandıgı en kötü kelime ''zırvalama'' Sacmalama gibi bir sey herhalde. sn özedönüs İnanırlar icinde diyaloga acık olan bir arkadasımsınız. Cok acık gercekleri bile reddeden bazı inanırlara kızmıyor degiliz ama genede uslubumuza yansıtmıyoruz. Bize degerlerimize hakaret ediliyor demek kacmaktır. İnsan kendi kendisinin tanrısıdır. Yasak koyanda özgür bırakanda düsüncesidir. Herseyin insan düsüncesinde belirlendigi apacık bir gercektir. Özgürce düsünebilmek kadar insanı mutlu eden bir sey varmı? Düsüncemizi bile esir eden kavramlarla savastıgımız icin bizi kınamayın. saygılar! __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı: Sayın özedönüş şöyle demiş: ![]() Yeni yapılanmadan sonra forumun din bölümünde büyük sakinlik görülmüştür.Bundan dolayı direk küfür sayabileceğimiz sözler söylenmemiştir.Anibal ve şüpheci isimli arkadaşlar uslub olarak kırıcı yazsalar da diğerlerinin uygun dille yazdıklarını söyleyebilirim. . Sayın Şüpheci demişki; Sn özedönüs: İnsanları kırmak kadar beni üzen bir sey olamaz. Ama madem beni bu katagoriye kattınız, uslubumu tekrar gözden gecirecem. Tartısılan konu dinler, inanclar nasıl oluyorda inanırlar üzerlerine alınırlar? Daha önce kapatılan bölümdeki bazı inanırların bizlere nasıl saldırdıgını bilmiyor degilsiniz ama genede sesimiz cıkmadı. Biz istiyoruzki getirdigimiz gerekcelere adam akıllı cevaplar verilsin. Bize hakaret ediliyor deyip sindirmekmi istiyorlar? Biz kimseye hakaret etmiyoruz. Bir ayet vb vb getirip iste buyrun demekten baska bir sey yaptıgımız yok. Bir insanın davranıslarını sorgulamaktan baska bir sey yaptıgımız yok. İnsanlara özgürlük asılamaktan baska bir sey yaptıgımız yok. Bir insanın düsünebilmesinin önündeki en büyük engel korkudur, biz bu korkuları bertaraf etme cabası dısında baska bir sey yaptıgımız yok. İnsanın, özgür birey olarak neler basardıgını gözlemlemis bir arkadasınız olarak bir seyler anlatmaya calısıyorum. sn Anibal: sn Sesli: sn Katrin: sn Yezit kızı: sn Gizemnur: sn Melnur: sn Meyci: sn Esitlik: sn Abcde'nin hic bir mesajında hakaret iceren bir seye rastlamadım. Bu arkadaslar aynı cizgide oldugumuz degerli arkadaslar . Bizim görmedigimizi siz nasıl görüyorsunuz? Sn anibalin kullandıgı en kötü kelime ''zırvalama'' Sacmalama gibi bir sey herhalde. sn özedönüs İnanırlar icinde diyaloga acık olan bir arkadasımsınız. Cok acık gercekleri bile reddeden bazı inanırlara kızmıyor degiliz ama genede uslubumuza yansıtmıyoruz. Bize degerlerimize hakaret ediliyor demek kacmaktır. İnsan kendi kendisinin tanrısıdır. Yasak koyanda özgür bırakanda düsüncesidir. Herseyin insan düsüncesinde belirlendigi apacık bir gercektir. Özgürce düsünebilmek kadar insanı mutlu eden bir sey varmı? Düsüncemizi bile esir eden kavramlarla savastıgımız icin bizi kınamayın. saygılar! ................. Yazdıklarınızı okuyunca hala kendi Dünya görüşünüzü tek gerçekmiş gibi daha naif sözlerle dillendirmeye çalıştığınızı görmekteyim. Sayın Özedönüş sizlerle ilgili değiştiremeyeceği(ki değiştirmek zorunda da değil!)dogmalarınızı artık bildiğinden bu konuda ki mücadelesinden vaz geçmiş durumda. Sürekli saldırılarsan savunma durumunda kalmaktan bıkmış olmalı. Çünkü kabak tadı verdi.Soğutucuya koyulmayan kabağın yenecek hali de kalmadı. Bulunduğu yönetim sorumluluğuna çok güzel bir örnek vererek savunmayı da bırakarak daha nötr olmayı tercih etmiş.Kendi tercihidir elbette. Ne yazıkki durum Sayın Özedönüş'ün iyi niyetle kabuk bağlamış dogmaları görmemeye çalışmasını onunaçısından hoşgörü ile karşılıyorum. Sayın ABCDE forum yönetimine katıldığından beri bu iyi dilekleri görece haketmeye çalışıyor. Yönetsel sorumluluğu bulunmayan Sayın Anibal ise tavrına ve tarzına devam ediyor.Sayın Yezitkızı da bu tarz tavırlara izleyebildiğim kadarıyla ara vermiş belki de vaz geçmiş durumda. Siz ise kalemi görece güçlü bir katılımcımız olduğunuzdan bu konuda pek fazla açık vermiyorsunuz. Yİne de sizin görece daha saygılı tavrınızı tercih ederim bu konuda mimli diğer katılımcılara göre.. Yine de diğer katılımcıları savunma gereksinimi ile Sayın Özedönüş'ün aldığı sorumluluğu kimileri gibi kişiselleştirmemeye çalışarak ve/veya taviz vererek sevgi ve barış mesajına bile eleştiri getirmeye çalışmanızı anlamak pek de olası değil! Kendi adıma inançlar bölümünde ki hakaret sınırlarını aşan süreğen kırıcı yazılardan dolayı zaman zaman sizlerin görüşlerini de paylaşmama karşın yazmaktan ve/veya okumaktan soğuduğumu söyleyebilirim. Siyeset bölümünde de terör örgütünü neredeyse resmi devlet statüsünde sanki yegane Nobel Barış Sahibi oluşummuş,TSK'nın ise üzülerek kaleme alarak ''Katiller Sürüsü(!) yakıştırması ile propaganda arenası haline getirilmeye çalışılması da soğuttu. Bu görüşlerin tek temsilcisi değilim. İnançlar ve Siyaset bölümünde kişileri yıldırıp-uzaklaştırmak gibi üstü örtülü siyasi propanda savaşını görece azandıklarını da düşünüyorum. Kişi inanmayabilir,nefret bile edebilir inançlardan.. Bu yüz milyonları aşan inanç sahiplerine saldırıyı düşünce özgürlüğü kalkanının arkasına sığınarak yaşam biimi haline getirmeyi gerektirmez. Sizlere inançsızlık haçlı zihniyeti ile yazmalarınıza devam diliyorum. Bu uğurda kolay gelsin! doğançay __________________
Ezberciliğin raconu Batı'ya öykünmektir! doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-11-07 08:58 . |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|