| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Çakıcı'ya Öcalan İndirimi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 1995'te Uludağ'da işlenen Uğur Kılıç cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan Alaattin Çakıcı hakkında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği 19 yıl iki ay hapis cezasını oyçokluğu ile onadı. Öldürülen Uğur Kılıç’ın, öldürülmeden önce kamuoyuna yansıyan “Onunla evlenmem bir hataydı. Keşke Abdullah Öcalan ile evlenseydim. Şimdi benim gözümde Abdullah Öcalan bile ondan daha onurlu bir erkek” sözleri Çakıcı’nın daha az ceza almasına neden oldu. Mahkeme, Uğur Kılıç’ın bu sözlerinden dolayı Çakıyı’ya ‘tahrik’ indirimi uyguladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘bozma’ talepli tebliğnamesinde, Çakıcı’ya tahrik indirimi uygulanmasına karşı çıktı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Başsavcılığı’nın tebliğnamesinde belirtilen itirazları yerinde görmeyerek mahkemenin kararını oyçokluğuyla onadı. Karara muhalif kalan bir Yargıtay üyesi karşı oy yazısında, “Boşandıktan sonraki davranış tahrik oluşturmaz” dedi. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/77...d=180&sz=70725 Aslinda bana kalsa hemen serbest birakilmali. Zaten kendisi bir melektir. __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| bu adamlar bir şekilde kurtarılacak elbette. alattin çakıcı'ya müebbet çıkartacak hakimi, savcıyı ne kadar yaşatırlar ki? onlar da bunun farkında olduğu ve alattin çakıcı gayri resmi devlet görevlisi olduğu için mümkün olan en az ceza verilecektir. nasıl ki saddam asılmak üzere yargılandıysa, çakıcı da en az cezayla kurtulmak üzere yargılanacak. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Yozgat
| Eski reisler takımından en şanssız olanı Alaaddin Çakıcı bence. Reislerden; hiç yargılanmayan, zaman aşımıyla yırt(tırıl)an, arandığı halde devletin verdiği başka kimliklerle dolaşanlar, aranıp, bulun(a)mayanları gözönüne alırsak, A.Çakıcı bunların içinde en şanssız olan, 'hizmet'lerinin karşılığını alamayanı.. Oysa reislerin fikriyatlarına da uygun olan bir rejimin, kendi iplerini de elinde tutanların köşe başlarını tutmuş olmalarından dolayı hepsi şanslı.. Aslında şans demek bir ironi... Şans onlara yaratılmıştı zaten, efendileri tarafından. Amerikanın kanatları altında, devlet korumasında ülkeyi kurtaranların çoğu, sadece kendilerini kurtaran bir çeteci düzen yarattılar. Uyuşturucu, çek-senet ve bilumum mafya yöntemleriyle iştigal ettiler... Ve ülke (bir süreliğine) komünistlerden kurtuldu ama hala batakta... İşte bu batık ülke onların eseri. Batık olan halkın umutları, yaşam standartları.. Oysa bu çürümenin içinde mutlu olan bir avuç rantçı var.. Bir de onların tetikçileri.... Milliyetçi reislerin bir kısmı, idam cezasıyla aranırken, A.Çatlı, T.Ağansoy gibi bazıları T.C.'nin işlemeyen adaleti(!)nden değil de, Allahın adaleti(!)nden nasibini aldılar, ecelleriyle öldüler..Su testileri su yollarında kırıldı. En azından şanlarına yakışır bir şekilde, bayraklı, törenlerle gömüldüler. Diğerlerinin de çoğu artık ya zengin işadamı ya da mafya patronu.. Hepsi şan, şöhret, mal, mülk ve makam sahibidirler.. Onlar yer altı ve yer üstü para kaynaklarından beslenmeye hala devam etmekteler. Nasıl vatansever olmasınlar. Hem yiyecekler, hem de kahraman olacaklar, kim sevmez bu vatanı... Soğuk savaşın günleri artık gerilerde kaldı... Onlar o dönemlerde, hem soyguncuların hem de 'soyulan 'milletin kahramanıydılar. Şimdi siyasetten çoğu emekliye ayrıldı.. Köşelerinde paylarına düşeni kemirmekle meşgul hepsi.. Ve eski kanlı günler unutuldu.. Bütün suçların ve kirliliklerin üstüne, zaman aşımının cilası çektiler... Balık hafızalı olanlar için, hala kahramandır onlar. Fakat bir zamanlar tetikçiliğini yaptıkları düzen kendi çarkını, otomatiğe bağladı.. Çeteleştikçe, çürüyen, çürüdükçe çeteleşen bir düzen.. BU pislikten, bataklıktan çıkan rant onlarıın yaşam ülküsü.. İnsan bütün bu 'ırkçı-milliyetçi' reislerinin, savruldukları yerlere bakınca, bunların niçin 'millet'in dostu olamayacağının daha iyi anlıyor. zaten onlar için ülkeyi kurtarmak bahane idi, dertleri emperyalist soygundan kemik kapmaktı, kaptılar ve bazıları kaptığını kemiriyor şimdi. __________________
Hiçbir şeyin değişmeyeceğini düşünüyorsam, ben bir safım. Eğer düşünmek istemiyorsam bir korkak.. Ve eğer hiçbir şeyin değişmemesinin benim çıkarıma olacağını düşünüyorsam bir alçak brusk Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-11-07 01:36 . |
|
| #4 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Bir gün çıksalarda paşa paşa söyleseler artık,evet bunları koruyoruz, bunlar bizim adamımız,bunlar ceza almaz alamazlarda arkalarında biz varız.Nerdeee bu cesaret,bunların yaptığı resmen havanda su dövmek.Eeee karşılarında bu kadar aptalı bulmuşlar nasıl olsa kimsenin gıkı çıkmıyor.Bunlar devletin en namuslu,en vefakar,en cefakar çocukları nede olsa. Bunlar değişirmi bilmiyorum ama ben göremiyeceğim işte bunu biliyorum artık... __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alaattin Çakıcı'nın kökeni, diğer ülkücü mafya mensuplarından farklı olarak yeraltı dünyasıdır. Çakıcı başından beri yeraltı dünyasındaydı. Diğerleri ülkücülükten geçerek yeraltı dünyasına "terfi" ettiler. Çakıcı ise kendisine sistemin şemsiyesini sağlamak için devlete "yardımcı" olmuştur. Devlet de acz içinde olduğundan, bazı pis işleri, kendi kadroları yerine bunlara yaptırmıştır. Doğrusunu söylemek gerekirse, yeraltı dünyasının örgütlenme gücü ve silahlı operasyonları yüzüne gözüne bulaştırmadan ifa etme gücü devletten daha fazla. Çakıcı zaten devlet kadrosunda olsa, yargılanmazdı bile. Bunları gözden uzak tutmamak gerekli. Gelelim hafifletici sebebe. Şimdi bir insanla atışmak ve bu atışmada onun söylediği bir laf, onu öldürmek için hafifletici sebep olabilir mi? Öyleyse bütün cinayetlerde hafifletici sebep var demektir. Çünkü kazara adam öldürmek dışında tüm cinayetler, husumet nedeniyle işlenir. Burada bir de Çakıcı, "ağır" tahrik var demek için, mahsustan Öcalan'ı karıştırıyor. Öyle ya, bunun "ağır tahrik" olmadığını kim söyleyecek bu ülkede? Öyle babayiğit var mı? |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Abdullah Öcalan adı zikredilmemiş olsaydı sanki bu adamı adilane yargılayacaklardı. Ama mesaj verilmiş zaten bu dava ile; Abdullah Öcalanın adının oldugu yerde her türlü hiddet gostergesi mubahtır! Pes yani biliyoruz bagımsız bir yargımızın olmadıgınıda bari bu kadarını yapmayın eminim daha mantıklı kurtarma ifadeleri üretilebilirdi ve bizde belki bu ülke adaletinin ne ince kurtarma operasyonları düzenlediklerini tefekkür ederdik. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| iyi o zaman bir suç işlediğimizde abdullah öcalan ın ismini verelim ki indirimden biz de istifade edelim. __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Yozgat
| Bu ülkede neredeyse suyu bile çürüttüler, bu yüzden kirliler pek severler bataklığı.. Ülkede herşey çürüdükçe, bunların keyfi yerine gelmekte.... Uğur Kılıç; ölmeyip sakat kalsaydı, Alaattin Çakıcı kurtulmakla kalmaz, Öcalan tahriki yüzünden eminim bir de tazminat davası açardı ona.. Herşey beklenir bu kirlilerden.. __________________
Hiçbir şeyin değişmeyeceğini düşünüyorsam, ben bir safım. Eğer düşünmek istemiyorsam bir korkak.. Ve eğer hiçbir şeyin değişmemesinin benim çıkarıma olacağını düşünüyorsam bir alçak |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|