"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kadına Karşı Şiddette Hayır..

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski25-11-07, 15:38  #1
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan
Kadına Karşı Şiddette Hayır..

Gün olarak varlığının bile çok şey ifade ettiği "25 Kasım Uluslararası Kadına Karşı Şiddette Hayır Günü", kadın-erkek eşitliği, kadının insan haklarının korunması ve geliştirilmesi, toplumsal yaşamın her alanında kadının konumunun güçlendirilmesi talepleriyle ve bir sonraki 25 Kasım'da bu tarz ihlallerden bahsetmeme umuduyla kutlanıyor.
Aile içi şiddet azalacağına artıyor. Töre cinayetleri, erken ve zorla evlilikler devam ediyor. Şiddetin ağırlıklı uygulayıcısı erkekler bu günle pek ilgilenmiyor.
CİNSİYETLERİNDEN DOLAYI ŞİDDET
25 Kasım tüm dünya kadınlarının, cinsel şiddete, aile içi şiddete, seks turizmine, kadın tutuklu ve mültecilere yönelik şiddete karşı tavır aldığı ve mücadeleye devam ettiklerini gösterme fırsatı yakaladıkları bir gün. Ancak ne yazık ki kadınlar hâlâ cinsiyetlerinden dolayı şiddet görüyorlar. Bu şiddet bazen aşağılanma, hor görülme, bazen de koca dayağı, tecavüz, sarkıntılık olarak karşımıza çıkıyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin 2006 Kadınlara Karşı Şiddet Raporuna göre dünyada her üç kadından biri, yaşamının bir noktasında şiddetle tanışıyor. Şanssız olanlar için, bu şiddet varolmaya devam da ediyor.
Kadına yönelik şiddet, 21. yüzyılda da eğitim, sosyo-ekonomik durum, sınır, milliyet, din, dil, sınıf farkı gözetmeksizin tüm insanlığın en önemli sorunlarından biri olma sıfatını kaybetmiş değil. Kadınlara karşı şiddetin küresel olarak süregelme-sinde, hatta artmasında önemli bir faktör de şiddeti gerekçelendirmede 'kültür'ün hatalı olarak kullanılması gösteriliyor. BM raporuna da girdiği haliyle, Kültürel geleneklerin savunulduğu iddiası ile kültürel gerekçelendirme bazı devletler ve birçok ülkedede toplumsal gruplar tarafından kadınların insan haklarını kısıtlamak için kullanılıyor.

http://www.birgun.net/bolum-56-haber...tml#haber_basi
Eski25-11-07, 15:40  #2
Serda

Serda'nın Avatarı

'Şiddeti durdurabilmek ellerimizde'
Kadına Şiddete Hayır Günü'nde, dünyada olduğu gibi Türkiye'nin çeşitli yerlerinde de birçok eylem ve etkinlik yapıldı. Uludağ Üniversitesi Genç Kadın Topluluğu Üyeleri de "Kadına Yönelik Şiddeti Durdurabilmek Ellerimizde" sloganıyla bir kampanya düzenledi. Basın açıklamasının ardından öğrenciler ellerini plastik boyaya batırdıktan sonra bir bez brandaya izlerini bıraktı.

http://www.birgun.net/
Eski25-11-07, 15:44  #3
Serda

Serda'nın Avatarı

Toplumda halen cinsiyetinden dolayı aşağılanan,cinsel tema olarak görülen,töre adı altında öldürülen,şiddete maruz kalan kadınların artık örgütlenip bütün bu uygulamalara karşı durması gerekir.Erkek egemen sistemin yıkılmasının tek yolu budur.
Eski25-11-07, 16:26  #4
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Kadinlarin siddete maruz kalmasinin önüne gecebilmenin bircok yolu vardir. Lakin, bu politikalari erkek politikacilarin ortaya koyacagini düsünmek biraz fazla saflik olacaktir. Ilk yapilmasi gereken kadinlarin egitim seviyesini yükseltmek ve kadini calisma yasamina koymak olmalidir. Bunun yaninda kadin siginma evlerinin sayilari arttirilmasi ve islevsel hale getirilmesi gerekmektedir. Evlilik kurumu icinde dahi olsa her türlü siddet en agir sekilde cezalandirilacak sekilde kanunsal tedbirlerin alinmasi gerekmektedir.

ABCDE Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-11-07 16:37 .
ABCDE is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-11-07, 16:35  #5
Serda

Serda'nın Avatarı

Alıntı:
Lakin, bu politikalari erkek politikacilarin ortaya koyacagini düsünmek biraz fazla saflik olacaktir.

Meclisteki kadın milletvekili sayısının artırılması gerekir,bizim adımıza kanunları erkekler yaparsa olacağı budur.Siyasi Partiler ne yazık ki kadın vekil adaylarını asgari düzeyde tutuyor.
Eski25-11-07, 17:27  #6
beysim
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: istanbul

Ben bir erkek olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduğumu belirtmek isterim.Şiddet gören kadınların örgütlenmesini de sonuna kadar desteklemekteyim.
beysim is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-11-07, 20:14  #7
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Emekçi Kadının Basın Açıklaması

25 Kasım Kadına Karşı Şiddetin Uluslarası Mücadele Günü olarak kutlandığı bu günde duyarlı kadın platformları basın açıklaması yapmıştır. Kadın haklarının dile getirildiği bu gün kapsamında ücret eşitliği kadının sosyalliği üzerinde durulmuştur
Eski25-11-07, 20:54  #8
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.

Evet. Kadına yönelik şiddete hayır.
Eski25-11-07, 21:27  #9
geronimo21
Yazar Adayı

geronimo21'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2007

TBMM de kaç bayan milletvekili var acaba erkek egomanyası olan bizim gibi toplumlarda kadına şiddete hayır söylemleri ütopyadan öteye gitmez öncelikle bayanları siyasetçilerimiz "insan"dan saymalı.....
Eski25-11-07, 22:42  #10
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Bizlerin bir hastalığı vardır. Dilimizin ucu her hangi bir bilgiye dokunduğu vakit o bilgi(doğru veya yanlış) ile insanları ihya etmeye kalkarız. Eğitimle ilgili yanlış argumanlarla bile olsa bir parça düşünmüş olsak Milli Eğitim bakanı olabilsek yapacaklarımızı ballandıra ballandıra anlatırız mesela.

Hepimiz kadına şiddeti kınarız da asla hayatımıza yansıtmayız bunu. Yeri geldiğinde afili cümleler kurarız, çıkış yolları gösteririz ama kendimizi dahi engelleyemeyiz.

Kadınlarsa eşlerinden, çocuklarından, kardeşlerinden gerekli desteği göremezler ve ekonomik özgürlüklerini sağladıklarında kapitalist odakların güdümünde feministçilik oynarlar. Sonuçta kadına şiddet devam eder, eğitimli erkek döver, saygı duymaz, cahili süründürür, hastaneye götürmez.

Canlılara acı çektirmekten hoşlansaydım sanırım her sinirli anımda karımı döverdim. Ee patron bana patlıyor, amir bana patlıyor, kadeh arkadaşım kafa buluyor ve gücüm yetmiyor. Hıncımı öğretmensem öğrencimden, değilsem karımdan alırdım elbette. Ancak insanlara, hayata ve doğaya saygı duyuyorum. Karıma kadın olduğu için değil insan olduğu için şiddet uygulamam.

Kadına şiddetin önlenmesi ilkokuldan belki daha öncesinden başlanacak psikolojik eğitimlerle engellenebilir.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı