| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Büyük Amerika!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Büyük Amerika! Evet arkadaşlar ABD çuvallıyor Büyük Amerika küçüldükçe küçülüyor... Toplam dış borç 9 trilyon $ Bütün dünya Türk'ün tezlerini bekliyor, Milli Ekonomi Modeli bütün dünyanın beklediği çözüm modelidir. www.milliekonomimodeli.com |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| Bide bizim amerikancılar bunu görse. __________________
GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE ERNESTO CHE GUAVERA |
|
| #3 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Evet, yine bir popülizm örneğiyle karşı karşıyayız. Öncelikle dış borcun fazla olup olmadığını belirlemek için kriterimiz nedir? Sizin gelirinizdir öyle değil mi? Diyelim ki Ahmet Bey 1.000 YTL maaş alıyor ve her ay 500 YTL kira ödüyor. Bu çok büyük bir miktar değil mi Ahmet Bey için? Ama Mehmet Bey ise 5.000 YTL kazanıyor ayda ama o ise iki kat daha borçlu. Yani her ay 1000 YTL kira ödüyor. Bu durumda hangisi ekonomik darboğazın içine düşmeye daha müsaittir? Birleşik Devletler'in de durumu böyle. Kişi başı gelir 40.000 dolarlara yükselmiş. Borcun çevrilebilme kapasitesi var. Yani, kaba bir tabirle, 9 Trilyon Dolar ABD'ye koymaz. Bu oranlara bakacak olursak en çok borçlu ülkelerin başında da Japonya gelmektedir. Onun da Trilyonlarca borcu vardır. Ama sapasağlam ayakta. Neden? Çünkü o borcu çevirebilecek durumda. Ayrıca, bir bilgi daha, En az borçlu ülkeler listesinin ilk sıralarında Tanzanya, Oman, Libya gibi az gelişmiş ülkeler bulunmaktadır. Alıntı:
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-03-06 14:38 . | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Haklisiniz sayin türker, yalniz Berlin kentinin borcu, Türkiyenin dis borcunda denk neredeyse. Berlin batiyor desenize:-) saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Büyük Amerika silah sektörünü halâ elinde tutuyor ama. |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Kalem de kılıç da onların... Kabul etmek lazım... Ama her şeyin olduğu gibi bunun da bir sonu vardır... Osmanlı da duraklama ve gerileyişin temellerinin Kanuni döneminde atıldığı söyleniyor;yani o dönemde başlayan bozulmalar ilerleyerek Osmanlı ya son verdi deniliyor... ABD için de böyle bir şey söz konusu olabilir mi acaba;bazı olayların temeli atılıyor olabilir mi???(çivisi çıkmış özgürlük;sapık gençlik) |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| ABD 2030'a kadar dünyanın süpergücü olmaya devam eder. Sonra Çin liderliği alabilir, ama böyle olsa bile ABD gene de 2. ya da 3. sırada kalır. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Populistlik falan umrumda değil... Ahmet bey eğer ben niye 1000 kazanıyom da yarısını kiraya veriyorum diye kendi kendine sormazsa kıt kanaat geçinmeye devam eder, Mehmet bey de sefasını sürer. ABD (burda Mehmet bey oluyor) parayı yeşile boyuyor ve tüm dünyada parasına karşılık buluyor, az gelişmiş ülkeler ise (Ahmet bey) kendi parasının yerine piyasalarında yabancı paranın dolanmasıda bir sakınca görmüyor hatta teşvik ediyor... Fakat Ahmet Bey artık kendi kendine sormaya başladı bu düzen niye böyle? Az gelişmiş ülkeler; Neden ben kendi paramı ülkemde iktidar edemiyorum? Ben bunun artık böyle gitmeyeceğini belirtmek istiyorum Artık kapitalist anlayışı tarihe gömmenin zamanı gelmiştir. Bunu yapacak olan da Türk'tür Şimdi de istersen beni şövenist olarak nitelendir...... |
|
| #9 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Alıntı:
Bu yazdıklarınızın benim iletime cevap olma niteliği nedir? Ben mesajımda, ABD'nin sizin iddia ettiğiniz gibi borç batağında olmadığını söyledim. Ona neden cevap yazacağınıza konuyu milli ekonomi modeline getiriyorsunuz? Saygılar __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) | |
|
| #10 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Abd'in çöküşü, çözülüşü iç dinamiklerinden olmayacaktır.Anti-emperyalist mücadele Latin Amerika'da yayılmakta, bu alan biraz daha genişler abd'in geleceği pek parlak değil. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|