"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Kelime-i Şehadet'e Tanıklık / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Dostlar, Müslüman olmanın şartı kelime-i şahadet getirmekse, bu şahitliği hangi gerçeğe şahit olarak yapacak bir insan? Yani tanıklığının dayandığı nedir? ve buna nasıl tanık olmaktadır? Diyecek ki,-- Bilirim bildiririm, İlah yoktur Allah vardır, ve bilirim bildiririm, Muhammed onun kulu ve elçisidir.-- Pekiyi de neye dayanarak bu tanıklığı yapması istenmekte bu insanların? Konuyu lütfen bilenler yanıtlasın, bilmeyenler de sadece okuyup öğrensin. Saygıyla, |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Tanıklıgının dayandıgı elbette Allah'tır yani ona inanmakla elde edilecek imandır. Allahın varlıgını kabul edip ikna olan insanlardan kelime-i sahadet getirilmesi beklenir ki tanıklıgıda bu noktada gecerli olur. Yoksa allahın varlıgından suphe duyan birinin bu kelimeyi zikretmesinin ne anlamı olabılırkı birde tanıklıkoluşsun. İşin özü; tevhid yani onun varlıgını kabul edip varlıgında bütün yaratılmış olanları birlemektir. O'na inanların, imanıda bu kelimeleri soylemek için zaten yeterlidir. Yani tanıklıgın dayanagı Allah'ı ne kadar içselleştirdigimiz ve ne kadar kani oldugumuz ile ilgilidir. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| "Eşhedü"; "Şehâdet ederim ki...".. Bu şehâdetinin neye olduğuna açıklık getirecek... "Tanrı ve tanrılık kavramı söz konusu olmayıp, sadece ALLAH mevcuttur"!... Ve ayrıca Hz. Muhammed Aleyhisselâm efendimizin "ALLAH"ın "abd"ı ve "rasûl"ü olduğuna da şehâdet edecek!.. Ancak burada dikkat edilmesi gerekli olan husus şu: "Şehâdet ederim" diyorsun. Şahitlik, gördüğün şeye edilir!... Eğer görmediğin şeye şahitlik yapıyorsan, bu "yalancı şahitlik" olur. Onun için şehâdette, "şahit olmak" vardır; olaya şahit olmak!. Ya da, "duyduğuma göre" diyeceksin!.. Ya şahit olacaksın o işn öyle olduğuna; veyahut, "ben bu işe şahit değilim ama, böyle olduğunu duydum", diyeceksin... Böyle demek zorundasın!. Bugün mahkemeye gidipte görmediğin bir şeye şahitlik etmeğe kalktığın takdirde, hakim sana, "gördün mü bu işi" diyecek; sen de "hayır görmedim" diyeceksin!. "Peki neyin şahidisin sen?" "Duyduğuma şahidim... Böyle olduğunu duydum!.." "Şahit misin, gördün mü?" "Hayır görmedim!.." "O zaman sen şahit değilsin arkadaş!.." derler adama... Öyle ise "eşhedü" yani "şahidim ki" derken bir düşünmek gerekir!... Gerçekten "şahit" miyiz; yoksa "lâf olsun" diye mi "şahidim" diyoruz?... Neye, nasıl şahidiz?... A.Hulusi - Akıl ve İman kitabından alıntıdır. www.ahmedhulusi.org |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
İnançlar hiç bir zaman tanıklık için kabul görmezler. Tanık olabilmek için olayın fiilen yakınında olmak gerekir, yani bir şekilde sizin de o olaya dahil olmuş olmanız gerekir... Yoksa Allah'a inanmakla zaten Müslüman olamazsınız...Kelime-i şahadet Allah'a inanmak demek değildir... Her ALLAH'a inanan Müslüman olsa, hristiyanlar da, yahudiler de Müslüman olurdu...Konu zaten bu değil... Bilmiyorsunuz. ben bilenlerin yanıtlamasını rica etmiştim. Lütfen TANIK kime denir ve nasıl TANIK olunur,önce öğrenin sonra gelir ve sorumu yanıtlamaya çalışırsınız... Olmadı! | |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Ben sizin kişisel olarak bu konuya yanıtınızı beklerdim. Ama siz tutmuş Ahmet efendinin düşüncelerini buraya aktarmışsınız. Ve bu da benim sorumun yanıtı değil...Sorun bakalım Ahmet efendiye nasıl ve neden şahit oluyormuş Müslüman olanlar kelime-i Şahadet getirirken... Öyle hikayeden yanıt vermek yok. Biliyorsanız yanıtlayın ya da Ahmet efendi gelsin de sorumu yanıtlasın... Kusura bakmayın ama olmadı! | |
|
| #6 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| "Şahitlik ederim ki; Allah'tan başka İlah yoktur, Muhammad (sav), O'nun (Allah'ın) kulu ve elçisidir." Bu şahitliğe Allah'ın ihtiyacı mı var? Ya da Hz. Muhammed (sav)'in mi ihtiyacı var. Müslüman şahitlik edince burada şahitlik edilenlerden hangisini bir kazancı vardır? Burada istenilen şahitlik, insani akıl ve idrak ile kurgulanan bir düzenin herhangi bir davasını neticelendirmek için istenilen bir şahitlik te değildir. O sebepten hakim sordu, şuna göre cevapladım, şu sordu, şahitlik ettim gibi yaklaşımlar bir yerden sonra yanılgıya götürür. Kişi şahitliğini kendisine yapar, yani kendi imanına, kendi inancına... İnandığı Allah'a ve Peygamberi olan Hz. Muhammed (sav)'e kendisi için şahitlik yapar. Kelime-i Şehadet ile kazanılan imanın (inancın), kişinin kendi vicdanındaki (hayatındaki, algısındaki) analizi ve yer ettiği seviye, imanının boyutudur. Kimseyi inandırma, kimseyi ikna etme gibi bir zorunluluk içerisinde olmadan kendi inancının (kalp ile) farkına varabilmek için yapılmaktadır. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Sayın Mnzv, Böyle kaçak yanıt verirseniz, bu yanıt olamaz...Şahit olduğunuz olgu Allah'tan gayrı bir ilah olmadığı ise buna nasıl tanık olmaktasınız? Size bunu sormaktayım.... Ve de Muhammed'in elçi olduğuna nasıl tanık olmaktasınız? Yanında mıydınız? Ya da beraber olmanız mümkün değilse, o zaman nasıl oluyor da elçi oluşuna tanık olmaktasınız? Kaçamak yok. Neye dayanarak tanık olduğunuzu beyan etmektesiniz? Soru bu...Sizinkisi kaçamak yol..Yanıt olamaz.... Olmadı yanıtlayamadınız? Müslüman kişinin buna yanıt vermesi gerekir... Veremiyorsa da düşünmesi gerekmez mi? Farkındalıkla, | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Hayat, düzen, sistem, dünya (ne derseniz) alem-ler... Somut ve soyut alem/ler bana bir Yaratıcı'nın olması gerektiğini düşündür(t)üyor, anlatıyor, ÖĞRETİYOR. Bu Yaratıcı kavramını en güzel ve anlamlı biçimde İslam sunuyor (tabi ki bana, yanlış anlaşılmasın). Ki bu Yaratıcı Allah (cc). Bu sunuş şeklini bana en güzel ve anlamlı biçimde Peygamber -ki O, Hz. Muhammed (sav)'dir- (Kur'an ve Kur'an'ı yaşayışına uygulaması bu duruma örnektir) yapmaktadır. Bu benim imanımı kuvvetlendiriyor ve buna şahitlik etmekten hiçbir tereddüt duymuyorum... Dayanağım İmanımdır, kaçamağım neden olsun??? | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Allah'a inanmakla Müslüman olmak arasında çok büyük fark var. Herhelde bu farkı siz de takdir etmektesiniz. Ben ALLAH'a inanan ama Müslümanlığa inanmayan çok kişi tanımaktayım... Konumuz şudur; Müslüman olabilmek için İlah olmayıp sadece ALLAH vardır,derken ve de Muhammed ALLAH'ın elçisidir diye söylerken bunlara TANIKLIK edilmesi kesinlikle gerekmektedir. Günde beş defa ezan okuyanlar da bu sözleri söylemektedirler. Yani Müslüman olabilmenin tek şartı bu söyleyişte yatmaktadır. Şimdi ben de haklı olarak sormaktayım, Neye istinad ederek böylesi bir tanıklığı yapmaktasınız diye? Siz ise tanık olmanızın değil de, inancınızın sizi nasıl etkilediğini anlatmakla konuyu saptırmaktasınız. Tanıksanız nedir bu tanık olmanızın dayanağı? Haydi diyelim ALLAH'a inanmak kolay, Çünki VAROLUŞ her tarafta görülmekte ve algılanmakta...Pekiyi,,,Varoluş size ALLAH'ın varlığına tanıklık için dayanak oluşturmakta....(Bakın sizin yerinize ben açıklama yapmaktayım) Pekiyi şimdi siz söyleyin , Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna dayanağınız nedir ki tanıklık yaparım diyebilmektesiniz? Bir Müslümanın neyi ne için dediğini bilmesi gerekir diye düşünmekteyim. Yoksa konu kimseyi sorguya çekmek değil... Sevecenlikle, sesli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-11-07 20:36 . | |
|
| #10 | |||
| Alıntı:
Tabi ki, sadece Allah'a inanmakla beraberinde İslam'a inanmak çok farklı... Kelime-i Şehadet, İslamiyet'e giriş yapmanın, dahil olmanın, aidiyetin belirtisidir. Ve tek başına Müslümanlık için yeterli değildir. Öncelikle Kelime-i Şehadet'ten başka dört şart daha var... Konuyu saptırmıyorum sayın sesli, inandığım için, imanım için şahitlik ettiğimi belirtiyorum. Ve dayanağımımı soruyorsunuz, oysa yine bir önceki iletimde vermiştim cevabı, yine vereyim... Alıntı:
| ||
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|