"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Edebiyat > Öykü ve Denemeleriniz

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Damlalar"Ayrılık Zaman Beklemez"

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız...

Konu Araçları
Eski26-11-07, 11:27  #1
fatihKARA
Yazar Adayı

fatihKARA'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2007
Damlalar"Ayrılık Zaman Beklemez"

Gitmek gerek bazen.Her şeyi bırakıp fütürsuzca kaçmak gerek.Toparlanmadan, Bir şeyi yerinden kaldırmadan, çayından son yudum almadan çekip gitmek gerek.Yağmur yağarken çıkmak gerek yola.Islak kaldırımlarda çırpınan sulara aldırmadan, büyük bir kuşkuyla, en güzel korkuyla koşmak gerek.

Gitmek gerek bazen.Hiç olmamışları olmayacakları düşünmeden, bir güvercin havalanması gibi, özgürlüğün peşine düşmek gerek.Koşmak, Koşmak; yoruluncaya kadar, çatlayıncaya kadar, anılardan kurtuluncaya kadar.

Gitmek gerek bazen.Elinden tutup kaderin, karanlığın içinden seçmek lazım tüm beyazları.Yeniden bir doğuş lazım güneş gibi.Aşk bedenimi ısıtıncaya kadar, bütün ayrılık defterini yakmak lazım.Dağlarımda akan çağlayan gibi, büyük bir hızla akmak lazım geceye.Geceyi yürüyecek bir mülteci lazım.

Gitmek lazım bazen.Acılar dilini sivriltsin üzerime.Yol kenarlarında gördüğüm papatyalar bir aşk falı baksın, içinden buz gibi bir yalnızlık çıksın.Ellerimi, yüreğimi üşütsün ne çıkar.Yerim yurdum olmasın, tüm kapılar, tüm perdeler kapansın suratıma.Bir kaldırım köşesi yeter mutluluğuma.

Fatih KARA
Eski07-12-07, 11:27  #2
mahurbeste

mahurbeste'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ve dağ dağ/Elveda

Önce şehrin ışıklarını söndürdüm.Yoksa onun gözleri aksedecekti dalgaların parıltısına.Sonra ardıma bakmadan yola koyuldum.Gitmek gerek bazen, demişsiniz ya katılıyorum.Gitmeliydi.Vuslata götüremeyen bu şehri terk etmeliydi.Zira bir kabristandı artık benim için en nadide güzellikler.
Zaman ayrılığı gösterdi mi vakit artık geçmez doğru.Zaman bambaşka dünyalar için tüketmiştir seni sevda burcunda.Kum saati kırılmalıdır gayrı aynı kumlar dönüp durmamalı başında.
Gidebilmek , vazgeçebilmek yenilmiş taraflarına merhem sürmek gibi.Başkaları için doğabilmek ölümün acısını untturur belki..
Beni derinliklere çekti hikayeniz.Teşekkürler..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı