"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Başbakan Çiftçi Polemiği(!) / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Belki duyulmuştur ama ben bugün bir mizah dergisinde öğrendiğim için paylaşmak istedim... Başbakan Erdoğan'ın Mersin de hakaret ettiği çiftçiye; Başbakan'a hakaret ettiği gerekçesi ile dava açılmış(!) Sizce nereye gidiyoruz? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Birşey çıkmaz bu davadan. |
|
| #3 | |
| Mutlaka çıkmaz da yani bu kadar rahat davranabilmeleri beni korkutuyor... __________________
[B]TİYATRO; İNSANI İNSANA İNSANCA ANLATMA SANATIDIR...[/B] |
|
| #4 | |
| Bu dava ile ilgili gelişmelerden haberi olan var mı? __________________
[B]TİYATRO; İNSANI İNSANA İNSANCA ANLATMA SANATIDIR...[/B] |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Haberi 21-Mart-2006 da duyurmuştum: http://www.yaziyaz.com/forum/thread2541.html __________________
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| #6 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2006
| "...Toplandık baş çiftçinin Atatürk’ün sesine Toprakla savaş için Ziraat cephesine..." Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi... “Köylü Milletin Efendisidir” sevgili Atatürk... Her sözü örnek. her tavrı örnek lider... İleriyi gören... Yerinde ve zamanında kararlar... Yerinde ve zamanında en uygun, en mantıklı sözler... Güzelim memleket kimlere kalmış... Vatandaşının önünde sadece oy toplamak için eğilmeyi gelenek haline getiren liderler... İktidar koltuğu ne rahat ,ne tatlı koltukmuş ki şerbetinden sarhoş liderler... Kendini , kimliğini unutmuş, iktidar oyununda rolünü unutmuş oyuncular... Türkiye kimlere kalmış... Türkiye köylüsünü, çiftçisini, üreticisini, esnafını azarlayanlara kalmış. Başbakan Erdoğan’ın Mersin’de bir üreticiyi “Artistlik yapma lan” diye azarlaması gündeme çığ gibi düştü. Bırak vatandaş konuşsun. Nerede konuşan Türkiye? Bugüne dek böyle bör başbakan tavrı görül müşmüdür? Nerede medeniyet? Köylü, çiftçi , esnaf, işçi, öğrenci, memur, emekli... Bu ülkede en çok konuşma hakkına sahip olanlar... Ben; Köylü, çiftçi, esnafım... Ben; memur, işçi, öğrenciyim... Ben ; bu ülkede üslubu bozuk bir başbakan tarafından yönetilmek istemiyorum. Vatandaşıyla iletişim bozukluğu yaşayan , hasta bir zihniyetin bu ülkeye ne yararı olabilir. Kendisi medeniyetten uzak ve kabadayılık kisvelerinde bir başbakan Türkiye Cumhuriyetine ne kazandırabilir? Türkiye tarım ülkesi. Kentlinin karnını doyuran KÖYLÜ! Günümüz Türkiyesinde utanç verici görüntüler... Utanç verici sözler... Kaldı ki başbakanlık makamına taşıyan : biz “YURTTAŞLAR” ; köylü, çiftçi, esnaf, sanatçı, işçi, memur v analar...analarımız... sarfettiği sözlere bakın: “ ananı da al git burdan” o koltuğa oturmanızdaki sebep yurttaşlarınız ise , koltuktan indirmesini pek ala bilir elbet... Hiç bir ulusun bireyleri , böylesi hakaretleri hak etmez. Ve yurttaşlar , bu ülkenin vatandaşı çok iyi düşünmelidir. “Biz nerede yanlış yaptık” diye.. Başbakan Erdoğan’ın sözlü hakareti, bir köylü yurttaşın şahsında aynı toprakları paylaşan, aynı dil , din ve tarih birliğine sahip ulusa sözle hakaret niteliği taşımaktadır. xxx Başbakan; Mersinde yaptığı bir konuşma sırasında, kendisine “ öldük bittik sayın başbakanım, bu çiftçinin hali ne olacak, anamızı ağlattınız” diyen bir çiftçiye başbakan: “ Lan terbiyesizlik yapma, artistlik yapma, iyi bir sanatçısın” diyor ve “hadi ananı da al git buradan” şeklinde söyleniyor. Zavallı çiftçi yurttaş. yaka paça götürülüyor... Yaka paça götürülen kim olmalıydı? Başbakan mı? Çiftçi yurttaş mı? kim kime hakaret ediyor? Atatürk Türkiyesi burası... Ancak bugünkü iktidar döneminde öyle görülüyor ki, “köylü milletin efendisi” olmaktan çıkmış.. aşağılanan , azarlanan, ulusun bir bireyi yerine bile konulmayan, adeta bu ülke topraklarının dışında yaşıyormuş gibi muamele gören , insan yerine bile konulmayan adı olmayan bir şey halini almış.. Çok yazık. Bu ülke Türkiye ... Bir adı da Anadolu... Köy Enstitülerinden bugüne uzanan hatırladığım kadarıyla ilkokul öğretmenim değerli insan Hilmi Ünal’ın bizlere sıkça okuttuğu çok sevdiğim Ziraat Marşı’ndan birkaç satır sizlere... ...Toplandık baş çiftçinin Atatürk’ün sesine Toprakla savaş için Ziraat cephesine.... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: Samsun
| Arkadaşlar köylü hala milletin efendisidir, fakat bu efendiliği elinden alınmış, tarım yapması kısıtlanmış, buğday ekme, pancar ekme, tütün ekme, çay üretme, sebebi dişarda çok ucuzbunlar birileri bunları ıtal ederek para kazanacak köylülere kömür dağıtalım ramazanda erzak dağıtalım köylü hayvanda üretemesin tembel tembel otursun ve sadece bize oy versin, onun dini inançlarını kullanalım onu dininle uğraşmaya yönlendirelim.Büyük şehirlerede gelmesin orada uyum sağlayamaz.zihniyet bundan ibarettir... |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| lütfen sevmediginiz hükumeti bu şekilde eleştirmeyin.. Sonuna kadar Akp nin karsısındayım fakat O çiftçi oraya provakasyon amaçlı gelmiştir.. Daha once Basbakanın bulundugu yerlerde aynı olayları tekrarlamıstır.. Basbakan ın o şekilde reaksiyon vermesi herşeye ramen yanlış sayılabilir fakat kimse de o çiftçiyi burada kahraman ilan etmesin.. __________________
İhanetin Bağrına Hançer olduk Saplandık.. Ve sonunda Mukafat Yiğitlikle Suçlandık.. FAŞİSTLİKLE Suçlandık..!!!! |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
Yine karşılaştık ![]() Lütfen biraz mantık ve hoşgöri diyeceğim. Birisi TC nin başbakanı diğeri ise bir vatandaş. Hadi o ikiliyi bir kenara bırakalım.Düşününki;bu forumda ben size Al ananıda git dedim.Böyle bir seviyesizlik olurmu? Provakasyon yada ne amaçla olursa olsun insanlar neyi ve kimi temsil ettiğini,hangi makamda ve niçin orada bulunduğunu asla unutmamalı. Siz Türk tarihini iyi bilenlerden olması gereken kişilerdensiniz. Tarihimizdeki,Hakan ve sultanlara baktığımızda;halkına nasıl yaklaştıkla rını çok iyi bilmeniz gerekir. Lütfen unutmayın;Başbakanın karşısındakinin kim olduğu önemli değil, onun başbakan olduğunu unutmamaması önemlidir. Al ananıda git sözünün devamını siz benden çok iyi bilirsiniz. Anasını alıpta gitmezse tayyip onun anasını napçakmış? Seviye ve iktidar bu kadar ucuzlatılıp ayaklar altına alınmamalı. Çiftçi istediği kadar provoke etsin ama hiç bir başkanın ona küfretme gibi bir lüksü olamaz.Ederse onun temsil etmiş olduğu makam lekelenir ederse ona verilen iktidara yazıktır,ederse onu seçenlerin seviyesi de sorgulanır. | |
|
| #10 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Türkiye'nin başbakanını eleştirmek kimin haddine...Vatandaş haddini bilecek haddini...Türkiyede yüzde 47 oy potansiyeli alarak gelmiş. Gelecek seçimde yüzde 58 olacak...Herkesin sevdiğinden çiftçi mi rahatsızmış... __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|