"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
'Halaçoğlu: 'Irak bölünürse Musul-Kerkük hakkımız olur'/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: Muhacerette
| Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Türkiye'nin Musul ve Kerkük anlaşmalarını birleşik Irak için imzaladığını belirterek, ''Bölgede parçalanmalar olursa, Türkiye'nin uluslararası hakkı gündeme gelir ve bunu kullanması gerekir'' dedi. ![]() Uluslararası Osmanlı'dan Cumhuriyete Çorum Sempozyumu'nda konuşan Prof. Dr Halaçoğlu, "Eğer bölünme tehlikesini görmezlikten gelir ve gerekli tedbirleri alamazsa Musul ve Kerkük'te söz sahibi olamayız" diye konuştu. "Irak meselesinin sadece günümüze göre değerlendirilmesi yanlıştır" diyen Halaçoğlu, "Geçmişten gelen tarihsel süreç ve günümüzdeki olaylarla birlikte değerlendirilerek, ortak bir çözüm noktası bulunmalıdır" dedi. "KÜRT-TÜRK AYRIMI OYUNUNA GELMEYELİM" Prof. Dr. Halaçoğlu, "günümüzde sömürge sisteminin demokrasi ve insan haklarına dayandırılarak gerçekleştirildiğini" belirterek, ABD'nin Irak'ı işgalinden bugüne kadar 1 milyon 200 bin insanın öldüğünü bildirdi. Halaçoğlu, "AB, BM nerede? İnsan hakları diyoruz, demokrasi diyoruz. Bunlar adına sömürge düzeni devam ettiriliyor. Türkiye Cumhuriyeti üzerinde de bugün aynı oyunlar oynanıyor. Kürt-Türk ayrımı yapılarak bu oyun körükleniyor. Ama bu oyunlara gelmememiz gerekiyor" dedi. Türk Tarih Kurumu Başkanı, "Bugün aydın diye geçinenler ve demokrasi söylemleri yapanlar 301'inci maddenin mutlaka kaldırılması gerektiğini söylerken, hemen yanıbaşındaki insanlık faciasını görmezlikten geliyorlar. Bu çifte standarttır" diye konuştu. "ERMENİ SOYKIRIMI SÖYLEMLERİ TARİH DEĞİL" Ermeni lobisinin 1915 olaylarına ilişkin iddialarının sıklıkla gündeme gelmesinin amacının, Türkiye'ye baskı kurmak olduğunu belirten Prof. Dr. Halaçoğlu, "Aslında Batı, konunun gerçeklerini araştırma arzusunda değil. Amaç bunu Türkiye'ye baskı aracı olarak kullanmak. Biz bildiklerimizi bal gibi anlatıyoruz ama karşıdakinin ne kadar anlamak istediği önemli" dedi. 1915 olaylarının tarihi değil, siyasi bir düşünce olduğunu ifade eden Halaçoğlu, "Tarihi olaylar günümüzde meydana gelen olaylarla anlatılmaz. Sadece tek yönlü olarak değerlendirilmez. Aksi halde sadece söylemlerle ve tek taraflı bir düşünce anlayışı tarihsel bir gerçek değil sadece siyasi bir gerçek olur" ifadesini kullandı. , Osmanlı İmparatorluğu'nun 1915 yılında üç cephede birden savaştığını ve o dönemde bazı Ermeni gruplar tarafından Osmanlılara sabotaj yapılarak başarı sağlanmasının engellemeye çalışıldığını dile getirerek, "Savaşta her devlet kendi çıkarları içinde hareket eder. Kendi içinizde vatandaşınız bunu yapmışsa, işin rengi değişir. Dolayısıyla Osmanlı'nın bu tür hareketlere karşı tedbir almaması mümkün değildir" dedi http://www.solplatform.org/showthread.php?t=192 __________________
Mevsimsiz Ölür Yalnızlar...!!! |
|
| #2 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| bu adam siyasete atılana kadar anlaşılan rahat durmayacak.... Atatürkün kurumlarını bu zihniyetteki adamların eline düşmesine vesile olan kenan evrenin kulaklarını bir kez daha çınlatıyorum... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| olursa ne güzel olur. misak-ı milli'nin son halkasının tamamlanacak olması beni memnun ederdi fakat bu hükümetle bu işin olmayacağını biliyorum. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Alıntı:
Peki siz emperyalizme, başka ulusların misak-ı milli sınırlarına bu yaklaşımda olmasına niye feryat figan ediyorsunuz. Siz bu emellerde olunca misak-ı milli diye kutsayalım, başka uluslar bu amaçla ülkelere yaklaşınca tu- kaka diyelim. Felsefeler çelişikse, er yada geç kendini hem bireysel, hem toplumsal olaylara bakışımızda bizi ele verir. __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. | |
|
| #5 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Musul-Kerkük birilerinin hep hakkı(!) oluyor nedense. Birisi çıkıyor dünyanın en güçlü sömürücüsü benim, dünya benim çiftliğim istediğim gibi at koştururum diyor; diğer güçlü sömürücüler de benim de buradaki petrol şirketlerinde payım var bari ben de barış(!) gücü yollayayım diyor, başka birisi çıkıp yüz yıl önce bu topraklar benimdi, ne güzel özerk yönetimden vergimi de haracımı da alıyordum şimdi petrol de çok değerli, hem egemenlerimden Oyak da buradaki en büyük sermaye ihracatçısı iyisi mi yine benim olsun diyor,. Antik Mezopotamya uygarlıkları hortlayıp da hak iddia ederlerse ortam iyice neşelenir aslında. Mistifakasyonların, kasıtlı yaratılan yanılsamaların ardında gerçek tüm saflığıyla orada durmaktadır aslında. Ne milliyetçi yerlerden yapılan ajitasyonlar, ne demokrasi-özgürlük getirme retorikleri ile sahiplenmek değildir mesele. Mevzu, hem jeostratejik-politik konumuyla Bop'un kilit rolünü oynayan coğrafyayı kontrol etmektir ( ki Bop'un amacı da Ortadoğu'yu sermayenin ortak pazara tüm engellerin temizlenmesiyle entegre edilmesi ve tabi uysallaştırılmasıdır.) hem de her savaşta fiyatı ikiye-üçüye katlanan petrolün kontrolünü ele geçirmek, o olmazsa da oradan bir pay alabilmektedir. Halkının yanında olduğunu iddia eden birinin bu kamplardan birinde olması ise imkansızdır. Bugün devrimcilere düşen görev bu emperyalist paylaşım planlarına çomak sokmak, Irak direniş'inin yanında olmak ve bu direnişi olabildiğince anti-emperyalist, anti-kapitalist bir yere örgütlemektedir. o topraklarda da söz sahibi olacak olanlar kısa vadede Irak'ın etnik/dini ayrımı olmaksızın tüm emekçileri uzun vade de tüm dünya proleteryasıdır. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| Alıntı:
anti-emperyalist olduğumu iddia etmedim.eğer emperyalizm bize zarar veriyorsa karşıyım ama faydalı olacaksa her türlü emperyalist hedefi desteklerim.(misak-ı milli dahil) başkalarının bizim üzerimizdeki planlarına da feryat-figan etmem , o planlara çomak sokanları desteklerim.yani vatandaşlık görevimi yaparım. dünyada barış güvercinlerine yer kalmadı, realist olmak lazım. ırak artık bir leştir.sırtlanlar başına üşüşmüşken, biz de uzaktan uazağa izlemekle yetinirsek ; yarın öbbür gün biz de leş olacağız ve bizi parçalayacaklar! __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala İvanov Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-11-07 08:21 . | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Prof.Dr.Halacoğlu, gelecek seçimlerde aday olmayı düşünüyor herhalde ve sürekli MHP ve ulusalcı geçinen ırk taassubu önde olanlara göz kırpıyor. Sizin gözünüz sürekli başkalarının topraklarında olursa başkalarının gözü de sizin topraklarınızda olur. Başkalarının gözünün sizin topraklarınızda olması normal değilse sizin de başkalarının topraklarında gözününüzün olması normal değildir. Irkçı taassup gözlerinizi kör etmesin lütfen. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Güzel fikir... __________________
Nedir ki bu bitmek bilmez yaradış? Yok olacaksa Birgün her yer Yaradılmış. |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
![]() __________________
Yok! fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-11-07 01:24 . | |
|
| #10 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| sayın şoreş özerinde düşünülüp değerlendirilmesi gereken bir konuyu gündeme taşımışsınız tebrikler. (türkün at koşturduğu) adryatik denizinden çin seddine kadar türk yurdu' diye bilirim, sadece kerkük değil. dilerimki türkiye kerküke müdahale eder nasılki diğer kürt şehirlerini idare etmesini başardı bu şehri de böyle idare eder.! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|