Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

AKP-TSK ve Tevhide!..

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski28-11-07, 12:18  #1
kurtkanı41
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Nov 2007
AKP-TSK ve Tevhide!..

Merhaba arakadşlar ben KURTKANI, aranızda yeni olmam hasebiyle ilk anlardaki hatalarımız affola.

Ben gündemle sizi meşgul edeceğim ara-sıra ve gördüğüm lüzum üzre, ilk konumu kürsüden indirilen Tevhide için bir senaryoya ayırdım. Arkadaşlarım bana genelde komplo teorisyeni diye takılırlar ama en gerçekler de bir komplo değil mi?

Buyurun,
AKP-TSK ve Tevhide!..

Gelelim senaryoma, pardon komploma!!!!

İlde bir kompozisyon yarışması düzenlenir, bu yarışma sonrasında bir de sansasyonelist bir olay daha evvelden tertib edilir. bu olay neticesinde, mevcut hükümet maadur, TSK canavar ilan edilmelidir.

Yarışma türbanlı genç bir kıza kazandırılır. Ödül alma törenine, ilin ya da ilçenin mülkü amirleri başta olmak üzre herkes davet edilir. Basına önceden haber edilir, özellikle komployu öne çıkartacak, ülke gündemine taşıyacak basına.

Ödül töreni sırasında, hem ailesinin, hem de kendsinin haberi dahi olmayan İmam Hatip öğrencisi türbanlı zavallı kurban kız, ödülünü almak üzre, sonucu bilinerek kürsüye çıkartılır.

O sırada orada bulunan, mülkü amir TSK subayı binbaşı telaşa düşürülür. Zira, o türbanlı kıza ödül verdirilmesi söz konusudur. İlgili amirin yargılanması veya rütbe terfisi için olumsuz bir durumdur, görünen. Görevliye, o kızın kıyafet yasasına uygun olmadığını iletir ve kız kürsüden aşağı indirilir, hem de göz yaşları içinde!!!

Şimdi, oradaki onca insan, böyle birşeyin olacağını bilmiyor mu da bu kızı oraya çıkarttılar. İlla çobanın deyneğine sürtünme ihtiyacı hissetmek niye???

Bakınız AKP ne demiş, olayın ardından,

" AK P Kozan İlçe Başkanı Abdullah Avcı da yaptığı açıklamada, kız çocuğunun oraya çıkarılıp çıkarılmamasının tartışılabileceğini belirterek, "Ancak el kol hareketleri yapmak, kız çocuğunun psikolojisini bozmak, salonda bulunan yüzlerce insan karşısında kız çocuğumuzun el aşağı edilmesi doğru değildir. Şayet ortada bir yanlış varsa bunun yolu onu aşağıya indirmek değil. Sorumlular hakkında tören sonrasında gerekli işlem yapılabilirdi. Böyle yapmayıp başarılı bir öğrencinin bu şekilde aşağıya indirilmiş olması bizleri derinden üzmüştür. Buna da tepkimizi salonu terk ederek gösterdik" şeklinde konuştu."

Dedimya, benimkisi komplo!!!!

O kızın haline kim olsa üzülür, yazıktır, günahdır O'nu oraya bile-bile çıkartan suçludur, suçlu olan TSK subayı değildir!!!!
kurtkanı41 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-11-07, 12:46  #2
Abat

Abat'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: izmir

Bunlar komplo değil gerçektir sayın KURTKANI41,

Devletin bir çok protokol gereği yapılan organizasyonları vardır. Bayramlar, Anmalar, Seminerler v.b. Bazıları özellikle sizinde ürettiğiniz komplo misali bilinçli yapılan davranışlar vardır.

TSK'yı ve üyelerini hak nezdinde Allah'sız gösterme gayretleridir. Bunun sonuçlarını en son şehit cenaze törenlerinde gördük. Aynı zamanda terörü lanetleyen protesto gösterilerinde de gördük. Başörtülü hanımlarımızın azlığı veya yokluğu şeklindeydi.

Sonuçları biline biline yapılan bu uygulamalardan beklentiler vardır. Ne yazık ki başarıyorlarda. Daha önce belirttiğim gibi Ordumuzu ve mensuplarını dinsiz, Allah'sız gösterme gayretleridir. Böylelikle Halk nezdinde ordumuzu ve mensuplarını kötü gösteriyorlar.

Abat Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-11-07 13:26 .
Abat is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-11-07, 12:47  #3
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Tamamen saçma ve komplo teorisinin hakkını verir bir yazı

Bu komployu yazanlar, Vahdettin hakkında yazılan ve Osmanlı'yı 600 yıllık kara bulut olarak niteleyen, 2. kompozisyon hakkında ne düşünüyorlar.

Dağlı Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-11-07 12:50 .
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-11-07, 12:55  #4
kurtkanı41
Yazar Adayı

Alıntı:
Sayın Dağlı şöyle demiş:

Mesajı Göster

Çok güzel bir yorum, tek kelime ama boşluk ya da hiçlik demek yerinde olur!...

Bakınız ilgili üye, hayat zaten teorilerle yaşanan bir olgudur. Bazı kendinizce gerçekleri açığa vurumamanız hasebiyle böyle örtülü yollara gidersiniz. Hani günlük yaşamda dahi, kendi ağzıyla söyleyemediğini "öyle diyorlar, duydum" gibi lafzalarla kıvırtarak anlatma gibi. Bunu görebilmeniz için de, biraz geniş açıyla bakmak gerekir ki, bu da kimi çevrelerde olmayan bir durumdur. Buna en güzel örneği mesela Vakit Gazetesi verilebilir, değil mi?

Sayın Abat, hakikaten bu bir komplo ama bunu birileri zamanı geldiğinde görecekler ve hakettiklerini de bulacaklar. Ve yine kanaatimce, geçtiğimiz günlerde basına yansıyan, namaz kılan öğrencilerin afişe edilmesine rövanş görüyorum bu olayı.

Saygılar.
Eski28-11-07, 13:11  #5
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Bir komplo da ben yazayım o zaman.

Türkiye Musul ve Kerkük'ü alıp Misak-ı Milli sınırlarına adım adım yaklaşmak için Genelkurmaya yetki verir.

Genelkurmay 10 tane sicili kabarık askeri bir birlikte toplar. Sonra birliğin yerini istihbarat kaynakları ile PKK ya duyurur.

Baskın gerçekleşir, bu sicili kabarık on askerin gerisinde kalanlar ya ölür ya yaralanır. On askerse teslim olur.

Türkiye operasyon planını yapmaya başlar, uluslararası diplomatik rüzgarlar lehine esmeye başlamıştır. Altyapı hazırlanır ve fırsat beklenir.

Veya siyasi ataklar beklediği gibi gelişmez, Irak'a giremez ve bu boşa çıkmış bir hamle olarak kalır.

Şimdi bu ciddiyetle veya ciddiyetsizlikle birilerini karalamak etik midir? Komplo teorisi yazıyorum diye insanları zan altında bırakmak doğru mudur? Sizin yazılarınız hoşuma gitmese ve sizi komplo teorim ile terörist ilan etsem hoşunuza gidecek midir?
Eski28-11-07, 13:25  #6
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

>>> Veya siyasi ataklar beklediği gibi gelişmez, Irak'a giremez ve bu boşa çıkmış bir hamle olarak kalır.

İşte teorinin gümlediği yer burası..

Bu işi yapan adam önce gider o siyasi nabzı dinler. Yada hiç uğraşmaz, direk dalar Kerkük'e.. İstim arkadan gelsin der.

Neymiş, öyle kuru gürültüye senaryo yazılmazmış..

Bugün kanunlar nezdinde kılık kıyafet belli iken, türbanlı çocuğu ortaya sürmek, bi komplo değilse bile, en azından ahmaklık ve aymazlık olacaktır.
anibal is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-11-07, 13:27  #7
kurtkanı41
Yazar Adayı

Bak şimdi, bu yazı pek çok yerde yayınlandı, bunu da konu yapacaktım ama mahkeme sürecine binaen vazgeçtim. İyi oku, bende komplo çok dostum!!!!

8 Esir Hakkında, BENDEN BİR HİKAYE!!!

Merhaba arakadaşlar, 21 ekimden bu yana içimiz kan ağlar durur, hem şehitlerimize, hem de TABANSIZ ŞE.REF.SİZ esirlerimize!..
Bilirim şaşırdınız daha ilk cümlede benden duymadığınız böyle bir kelamla başlamama. Yazdıklarımı okuyunca bana hak vereceksiniz eminim.
Bakın arakadaşlar, ben 1987 ve 1989 yılları arasında,Eğirdir'in ardından Siirt'e bağlı bir komando taburunun dağ timlerinde 15 ay bulundum. O bölgenin hem coğrafisini hem de sosyal yapısını iyi bilirim. Askerin hangi durumda ne düşündüğünü, yerli halkın bize nasıl baktığını, komutanın o gün moralinin nasıl olduğunu bilecek bir tim lideriydim.
Yaz-kış, yağmur-çamur demeden dağlarda çakal avı yaptım. ALLAH şehitliği nasip etmedi ama bugün sol kulağım her kış bana o günleri hatırlatır, durur inatla.
Şimdi size bu sekiz TABANSIZ nasıl çakala yem oldu, kendimce yazdığım senaryoyu anlatacağım, o günlerden aldığım feyz ve tecrübeyle.
Tarih 21 Ekim 2007 00:20 tahmini ilk tacizin ve saldırının başladığı saat. Tahminimce nöbetçi değişimi buçuklu saatlerde yapılıyor. Nöbet bitimine 10 dakika var ve 00:30'da yeni nöbetçiler gelecek.
Yine tahminim üzerine ya 2+2+2+2 ya da 3+3+2 veya 1+1+2+2+1+1 şeklinde nöbet mevzileri olmalı. Buradaki esir alınan, saldırı öncesindeki nöbetçiler muhtemelen 22:30 'da gelmiş olmalılar.
Olay nasıl tam anlayamadım ama evvel bu mevziler ele geçirilmiş. Uyuma, gaflet ya da kasıtlı teslimiyet. Hiç bir çatışma olmamış, hiç bir boğuşmadan emare olmamış ve bu sekiz TABANSIZ eller yukarı etmişler. AMA NEDEN VE NASIL???
Mevzileri ele geçiren çakallar, nöbet değişim anını kollamış ve farkındaysanız ilk haberlerde, askeri araca saldırıdan bahsediyor. Yeni nöbetçileri getiren araç roketle vurulmuş ve saldırı başlamıştır.
Şehit askerimiz on iki!.. Sekizi nöbetçi, bir şoför, bir subay, bir astsubay ve çavuşun yanısıra sekiz de er olamalı. Bunlar bırakılacak, diğerleri alınacaktı.
PKK'lı teröristlerin, bu saldırının ardından esir götürebilmeleri oldukca şaşırtıcı ve imkansız geldi bana. Saldırı akabinde, hızla kaçmaları ve yer değiştirmeleri gerekiyorki, bu bile savsaklamayla yapılıyor, adamlar sakin, bir rahatlık söz konusu var ortada. Fakat, tüm bu rahatlığa rağmen 8 esiri kampa götürmek oldukça zordur, kaçarken!!!.
Bırakın onu-bunu elleriniz bağlıdır en fazla ve oralarda bir sürü yardan, uçurumdan geçersiniz o intikallerde. Atarsın kendini oradan aşağı inip alamazlar da belkide kurtulursun.
Ama yok gideceklerya bi kere kafaya koymuşlar, orada poz verecekler ROJ teveye!!!!
Bu esir işini kanaatimce, saldırıdan en az bir ya da bir buçuk saat evvel hallettiler ve onları bir başka gurupla kampa yolladılar, diğer gurup saldırıyı gerçekleştirdi.
Ya kendileri teslim oldu, ya gönüllü gittiler, ya uyudu TABANSIZLAR, çakal uykuda kaptı bunları ya da içlerinden biri ya da birileri bunları satışa getirdi esir oldular!!!.
İşte benim teorim bu!!!
Arkadaşlar, teslim almak inanın çok zordur, bir çakalı bile teslim almak inanılmaz risklidir. Ben 45 yaşında bir esiri 15 km götürebilmek için dağlarda, tepemde bir helikopter desteğinden faydalandım. Her tarafımız köylüler tarafından sarıldı ve her an o iti ya da bizi vurabilecek durumda intikal ettim. 3 kişi benimle gönüllü gelmişlerdi esiri almaya ve o gün kendimizi siper ederek açık hedef getirdik o iti.
Onun için arkadaşlar, kimse masal anlatmasın bana. O itler TÜRK'lüğü geçtim, ASKER olamayacak kadar zavallı korkak ve şeref-sizmişler. Şimdi daha mı iyi oldu, yedi sülallesini damgalayacak, hem devlet, hem askeriye???
Göreceksiniz divan-ı harpde yargılanacaklar ve müebbet alacaklar. PKK bayrağı altında o lafları diyecek adam, şerefi ve onuru hakedemez.
Ve arakadaşlar sayın bakan M.Ali ŞAHİN'inin "SEVİNEMEDİM" lafının altında yatan gerçek, böyle bir şey, bence onlar bunu biliyor, basından saklıyorlar!!!
Son sözüm ise arkadaşlar,
ESARET ALTINDA HERGÜN YAŞAYACAĞIMA, HÜR VE ONURLU OLARAK ÖLÜRÜM DAHA İYİ!..
KORKAK DİYECEKLERİNE GERİDE KALANLARIMA BİLE, KAHRAMAN BİR ŞEHİT OLURUM!!!!
Saygılarımla...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!...
Eski28-11-07, 13:29  #8
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Bir işe girişmek, risk almak kesinlikle başarılı olacağınız anlamına mı gelir?

Teori gümlemedi efendim. Üçlü mekanizmadan sonuç alınamadığı için ABD nin bir daha bunu önereceğini düşünmediler. Yani ABD de arkamızda olur dediler ama ABD çetin çıktı, gevşek siyasetçileri tekrar üçlü mekanizmaya razı etti. Ve hamle başarısız oldu. Ne var burda garipsenecek?

Söylemem gerek bu yazdıklarıma ben bile inanmam. İlk mesajda yazan garipliklere inanmadığım gibi buna da inanmam.
Eski28-11-07, 13:40  #9
Abat

Abat'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın Dağlı şöyle demiş:

Mesajı Göster

Bu komployu yazanlar, Vahdettin hakkında yazılan ve Osmanlı'yı 600 yıllık kara bulut olarak niteleyen, 2. kompozisyon hakkında ne düşünüyorlar.
Sayın Dağlı,

bu konu ile ilgili fikirlerimi belirtmiştim. Tekrar etmek istiyorum. Devletin protokolü bellidir. TSK' nın duruşuda bellidir. Bile bile neden gerginlik yaratılıyor. Bana göre benzer bir çok uygulama komplo gibi geliyor. Komplo ama Türkiye'nin yaşadığı bir gerçekliktir.

Bölücü düşüncede olanlar, ülke geleceği üzeinde sinsilik yapan küresel sermayeciler özellikle TSK'yı yıpratmaya çalışıyorlar. Sanki ülkedeki başörtü probleminin tek kaynağı TSK' mıymış gibi gösteriliyor. Ülkedeki huzur ve güven ortamının sağlanamayışının sebebinide yine TSK gibi gösterenler var.

Devlet protokolü ile verilecek bir ödül var ise, o kızcağımızın önceden uyarılıp, ödülü nasıl alacağı anlatılmalıydı. Eğer kendi düşüncelerine göre başını açmayacaksa, ailesinden birisi gelip alabilirdi.

Ne diye kızcağız üzdürülüyor ? Ne diye TSK'yı hep aynı duruma sokmaya çalışıyorlar. Bunun sebebi sözde islamcı kimilerine göre ılıman islamcı bana göre takiyeci ve küresel sermayenin uşaklığı yapan hükümetin başta olması.
Aynı şekilde küresel sermayenin uşağı medyayı da arkasına alan bu hükümet, devlet önetimindeki başarısızlıklarını süni gerginlik ve gündemlerle saklıyorlar.

Ekonomide neyi düzeltiler ? İşsizliği, sanayileşmeyi, geri kalmışlığı, kültürel yozlaşmayı ve bir çok ülkede yaşanan hangi sorunları çözmüşler. Çığ misali daha da büyüyen sorunlar vardır. Ama ne medya, ne de hükümet bunları göstermemekte, bilinçsiz halkımızın gözünü boyamaktadırlar. birşey yapamadıkları gibi, bu tip gerginlikler yaratarak kendilerine muhalefet eden siyasi partilerin yerine TSK'yı hedef almışlardır.

Tamamen halkımız nezdinde TSK'yı kötü gösterme gayretleridir.
Eski28-11-07, 13:55  #10
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

>>> Üçlü mekanizmadan sonuç alınamadığı için ABD nin bir daha bunu önereceğini düşünmediler.

Siz hangi galaksiden yazıyorsunuz ki? ABD böyle bir şeye karşı olduğunu kaç defadır söylüyor, haberiniz yok mu?

Siz insanları ne sanıyorsunuz ki? ABD'nin demokrasi havariliği için mi, yoksa o kerkük ve musul için mi oraya gittiğini bebeler bile biliyorken..

Sizin oraya dalmanız halind edoğrudan ABD ile muhatap olacağınız kesinken..

Boşu boşuna böyle bir tezgah kurur, kendinizi madara eder misiniz?

Tezgahı biraz değiştirin. Türkiye "Amanda bu PKK bakın ne nalet şeymiş.." diyebilmek için, bir birliğini eliyle ateşe attı filan deyin de, biraz makul olsun..

Bu Tevhide mevzusu da benzer bir şey. BU irticacı yobazlar her yere öyle dallanıp budaklanmış haldeler ki, büyük ihtimalle o meaknı da kendi kontrollerindeki mekanlar gibi bir yer filan olacak sandılar. Atladılar protokolde kimler olacağını, sonuç böyle oldu..

Yoksa, inanın bu yobazlarda o kadar komployu kuracak beyin filan olmaz.

O beyne sahip olup bunu kuracak olanlar, böyle bir tertibi, canlı yayında, Ankara'nın vs. göbeğinde yaptırırlardı zaten..
anibal is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 15:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)