"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Öz eleştirinizi yaptığınızda hangi eksik yönlerinizle karşılaşıyorsunuz? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Öz eleştirimizi yapıyormuyuz?Eğer yapıyorsak hangi eksik ve olumsuz yönlerimizle karşılaşıyoruz ve bunları gidermek adına neler yapıyoruz? beysim Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-11-07 15:10 . |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Ben öz eleştirimi sık sık yapmakla beraber en büyük eksikliğimin olumsuz eleştiriye tahammül gösterememek olduğunu düşünmekteyim bazen kızgınlığımın verdiği öfkeyle karşımdakini kırdığım olsa bile mutlaka ama mutlaka özür dilerim yani içimde kin ve nefret biriktirmem bir başka önemli eksikliğimin bilgi yetersizliği olduğunu düşünmekteyim ne kadar öğrenirsem öğreneyim bana hep yetersiz gelmiş ve hep daha fazlasını istemişimdir.Sanırım bilgi konusundaki öz eleştirimi son nefesimi verene kadar yapacağım. beysim Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-11-07 15:00 . |
|
| #3 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Ben kisi'nin aciklarini gozlemleyerek/yalakayarak degilde, penetration ile, yani karsimizdaki olguyu anlayarak ve etkileyerek fikir acisindan gelistigimizi dusunuyorum. Oz-elestirinin fazlasi zarardir. Kiside psikolojik rahatsizliklara yol acabilir. Insan'in kendisini elestirmesi yerine, karsidaki olguya kilif giydirip kendi kisiligine uydurmasi daha mantikli. "Ya gorundugun gibi ol, yada oldugun gibi gorun". |
|
| #4 | ||
Edebiyat Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
| #5 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Sayin gizemnur; Forum genelinden bahsediyorsaniz, sayin Sesli'nin kendisini elestirecek olgunluga sahip oldugunu dusunuyorum. Oz-elestiri sayin Sesli'ninde surekli vurguladigi gibi kisi'nin 'farkindaligini' ortaya koyar. Kendi duzensizliginizi gorecek kadar oz-elestiri yapabilecek kivamdaysaniz, bence otoritenizinde farkindasinizdir. Sinirlarinizi hangi boyutta cizeceginize, mantikli cozumler cizerek, tahlil ile ulasirsiniz. Alıntı:
Paylaşım Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-11-07 19:30 . | |
|
| #6 | ||
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Sn beysim79, bunun çok doğal bir durum olduğunu düşünüyorum. Bilmeyen insan çoğu zaman çok şey bildiğini sanırken, bilgi yolunda ilerleyen kişiler, üzerinde bilgi edinecekleri konuların genişliğini görünce kendi bilgisizliklerinin farkına varır. Bilginin yolu uçsuz bucaksız. İnsanı öğrenmeye iten de bu duygudur bana göre, insan hiçbir zaman bilgi konusunda tam yetkin olamaz. Bu nedenle ancak yetersizliğimizi kavradıkça bilgiye yöneliriz. __________________
“Manevi bir çöküşün en büyük belirtisi, kişinin yaptığı işin çok önemli olduğunu düşünmeye başlamasıdır.” Bertrand Russell | |
|
| #7 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Özeleştiri kişinin kendini geliştirmesi için gereklidir. Kendini tanımaya çalışan kişi kendine dönüp eleştirel bakabilmelidir, bu sayede yaptığı hataların ve çelişkilerinin farkına da varır. Özeleştiriden yoksun kişiler başkalarını eleştirmek için fırsat kollarlar. __________________
“Manevi bir çöküşün en büyük belirtisi, kişinin yaptığı işin çok önemli olduğunu düşünmeye başlamasıdır.” Bertrand Russell |
|
| #8 | |
Edebiyat Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Özeleştiriden yoksun olanlar eleştiri yaparlar... Özeleştiri yapanlar ise eleştiriden uzak dururlar...Eleştiri yapmak kolay bir eylem olmaz özeleştirisini yapabilen insanlar için __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #9 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Özeleştiri yapmadan bir insanın değişim yaşaması mümkün değildir.Değişim dönüşüm etkili bir özeleştiriyle mümkündür.İnsan en acımasız eleştiriyi kendisine yapması gerekir,elbetteki özeleştiriyide.Benim en büyük eleştirimde sanırım zaman zaman sekter davranışlarımadır.Zaaflar kalıcı değildir onlar etkili bir özeleştiriyle değişir. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Eğitimli, kültürlü, düşünen kesimlerde özeleştirinin azaldığına inanıyorum. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|