Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski30-11-07, 08:06  #1
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006
Isparta'da Uçak Düştü, 56 Kişiden Kurtulan Yok

Uçak enkazına ulaşıldı kurtulan yok

Düşen Atlasjet uçağının enkazına ulaşıldı. Uçak yolcularından ve mürettebattan kurtulan yok. Uçağın önü ve arka kısmı tamamen parçalanmış. Cesetler torbalanıyor...

İstanbul'dan Isparta'ya giderken, Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Çukurören ve Yenitepe köyleri arasındaki Türbetepe mevkisine düşen uçağın enkazına ulaşıldı.
AA Isparta muhabiri Hatice Özdemir, jandarma ekipleriyle birlikte uçağın enkazına ilk ulaşanlar arasında yer aldı.
Özdemir, uçağın büyük ölçüde hasarlı olduğunu belirterek, gözlemlerini şöyle aktardı: ''Uçağın enkazına ulaştık. Enkaz Türbetepe'deki orman gözetleme kulesine yakın bir yerde. Cesetler ortalıklarda görünüyor. Eşyalar ve uçağın parçaları dağılmış vaziyette. Uçağın ön ve arka tarafı parçalanmış. Kanat uçları kırık, cesetler ve uçak parçaları geniş bir alana yayılmış. ../."

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=283666
redyellow is offline  
Eski30-11-07, 13:20  #2
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Korkunç bir kaza gerçektende ölü sayısı 57 olmuştur.Uçakta 1.5 aylık bir bebekte bulunmaktadır,bebeğin cesedine yeni ulaşılmıştır.

Ailelerine sabırlar diliyorum..
Eski30-11-07, 13:51  #3
redyellow

Gerçekten de çok üzücü bir olay. Hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum.
redyellow is offline  
Eski30-11-07, 13:53  #4
Abat

Abat'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: izmir

Tanrı'dan rahmet diliyorum. Yakınlarına da başsağlığı.. Oldum olası uçakla yolculuk yapmaktan hoşlanmam. Karayolarına göre daha güvenlidir. Ama kontrolün elinde olmaması hissi herhalde.

Buarada bazı haber kaynaklarında düşen uçakta 6 tane nükleer fizikçimizin olduğunu söyleniyor. İnsan ister istemez acaba diye düşünmeden alamıyor kendini. Tamda Türkiye'de Nükleer Santralin kurulması ile ilgili başlangıcın yapıldığı bir zamanda..
Eski30-11-07, 14:42  #5
Paylaşım
Ayrıldı

Yolcu uçağı Isparta'da düştü

İSTANBUL- Isparta seferini yapan World Focus Havayolları'na ait, Atlasjet Havayolları tarafından kiralanan MD83 tipi yolcu uçağı Süleyman Demirel Havalimanı'na iniş için alçalırken, Keçiborlu İlçesi'nin Çukurören ve Kılıç köyleri arasında düştü. Süleyman Demirel Havalimanı'na 12 kilometre uzaklıktaki 1830 metre yükseklikteki Türbetepe'nin zirvsine çakılan uçaktaki 49 yolcu 7 mürettebattan kurtulan olmadı. UÇAKTA BİLİM ADAMLARI BULUNUYORDUIsparta yakınlarında düşen Atlasjet uçağında ölen yolcular arasında Süleyman Demirel Üniversitesinin davetlisi olarak, konferans vermek üzere gelen bilim adamlarının da bulunduğu öğrenildi.

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi'nce bugün düzenlenecek “fizik” konulu bir konferansa katılmak üzere Atlasjet uçağına binen ve hayatlarını kaybettikleri bildirilen yolcular arasında, Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Engin Arık, Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan, Yüksek Lisans Öğrencisi Engin Abat ile Doğuş Üniversitesinden Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan da bulunuyor.
[/color]İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Isparta'ya saat 23.20'de havalanması gerekirken, Piriştina seferinden geç dönmesi nedeniyle saat 00.51'de kalkış yapan KK4203 sefer sayılı uçak, saat 01.36'da Süleyman Demirel Havalimanı'na inişe geçtiği sırada radardan kayboldu.
Hava Trafik Kontrol Merkezi'nin uçağın kaybolduğu bilgisini vermesi üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Bölgedeki arama kurtarma ekipleri ve jandarma başta olmak üzere tüm güvenlik birimleri seferber olurken, Hava Kuvvetleri'ne bağlı arama kurtarma helikopterleri görevlendirildi.
Uçağın koordinatlarını uydu aracılığı ile bildiren ELT cihazından sinyal alınamayınca, çevredeki göllerden birine düşmüş olbileceği ihtimali gözönüne alınarak, aramalar buralara da kaydırıldı. Isparta ve Antalya valiliklerinde kriz masaları oluşturuldu.
Uçağın kaybolduğu haberi üzerine yolcu yakınları İstabul Atatürk Havalimanı ile Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na akın ederek, bilgi almaya çalıştı.

Kaynak: http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=313237

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-11-07 15:01 .Sebep: Alıntı kuralları ihlali..
Paylaşım is offline  
Eski30-11-07, 14:59  #6
beysim
Uzaklaştırıldı

Ülke / Şehir: istanbul

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tanrıdan rahmet sevenleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum
beysim is offline  
Eski30-11-07, 15:12  #7
Kuzum
Siyaset

Kuzum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: İzmir/Kıbrıs

Ben de bu sabah haberlerde izledim ve şok oldum. Çok üzücü bir kaza. Kurtulan kimsenin olmaması, yolcular arasında bir bebeğin bulunması ayrıyeten yaralıyor.

En azından, biz burada, masaüstü dedektiflik misyonunu hafiften alabiliriz. Olayın üzerinden henüz bir gün bile geçmemişken (karakutu bulunamamış vs..) flaş flaş şeklinde çarpıcı, birbiriyle alakası olmayan iddialar ortaya atılıyor. Bence hükümet basın sansürünü asıl şimdi çıkarsın. Aileler daha kaza bölgesine gelmeden, olayın şokunu atlatamadan magazinvari habercilik yapılmasının bu insanları yarasını kanırtacağını hesaba katmak lazım (dan brown'un şifresiymiş. tövbe estafur). Sayın Abat, keşke siz de devamını getirmeyeceğiniz bir iddiayı hiç sarf etmeseydiniz.

Ben bir şey söyleyecektim de zamanlamadan dolayı açıkçası çekindim. Sayın Abat bir vesileyle açmış olduğu için farklı bir kenardan değineyim o zaman: Otomobil ağırlıklı ulaşımın hava ulaşımından daha tehlikeli olduğunu hepimiz biliyoruz. "trafik canavarı" olarak adlandırdığımız, aslında Türkiye kapitalizminin bir irini olan trafik kazalarında çok daha fazla insan ölüyor. Özellikle bayram dönemlerinde ivme "terör" olayını da geçiyor fakat bu konuda toplum olarak ayağa kalkmıyoruz?

Bir de geçen programda Mehmet Barlas, özelleştirmeler üzerine açılan bir konuyu Türkiye'nin hava ulaşımına getirmiş, devlet sektörden elini çektikten, özel sermaye piyasaya hakim olduktan sonra hava ulaşımının 1. sınıfa yükseldiği, havaalanlarındaki kalitenin yükseldiğini vs.. söylüyordu. Rastlantının bu kadarı ve üzücüsü... Uçak kazasının bu tespitin hemen ardından yaşanması bir iddia değil şüphesiz ama bir parantez.

Kuzum Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-11-07 15:14 .
Kuzum is offline  
Eski30-11-07, 15:24  #8
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Gerçekten çok üzücü...
Eski30-11-07, 15:26  #9
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: istanbuL

Atlasjet CEO'su açıklamada herşeyin dört dörtlük olduğundan bahsetti. Yani hava şartlarının ve iniş şartlarının çok uygun olduğunu, uçağın bir sorunu olmadığını söyledi.
Bunlar doğru ise geriye tek bir şey kalıyor; pilot hatası...

sn. Bolşevik'e bir ilave de ben yapayım. Daha geçen hafta cnnTurk'de yayınlanan Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Nasıl Yani? programının da konusu havacılık idi...
Eski30-11-07, 15:50  #10
Dilara
Ayrıldı

Dilara'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Sabah kalkar kalkmaz bu haberi görünce hala etkisinden kurtulamadım. Şu 6 bilim adamı meselesi de kafamı kurcalamaya başladı. Sadece bir paranoyadan ibarettir umarım.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)