| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
İstanbul'un sanat eserlerine değerlerini verebilmek.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bu bölümde, çokça yakınılan bir konuyu tartışabiliriz. İstanbul, bir çok ünlü "sanatçı"nın belki en değerli eserlerini taşıyor. Fakat İstanbul halkı sanata saygı gösteriyor mu? İşte burası karmaşanın olduğu nokta. Heykelleri yazmak, çizmek. Duvarlara işlenen cam,taş,boya kullanılarak yapılan eserleri reklam panoları için kiralamak. Veya çok çok değerli bir eseri sadece şöförlerimizin seyrine bırakmak, üstelik trafiğin en berbat olduğu noktada, Levent'te. Şimdi ise İstiklal'de Akdeniz Heykeli-İlhan Koman Sizden Akdeniz’in heykelini isteseler ne yaparsınız? Dalgaları, rüzgarı, yosunu, balığı, yakamozuyla bir denizi heykele nasıl dönüştürürsünüz?" Dünyadaki en güzel deniz heykeli (*) ‘Akdeniz’ ile, 1981 yılı ‘Sedat Simavi Vakfı Görsel Sanatlar Ödülü’ nü kazandığında, eserin yaratıcısı sanatçı İlhan Koman şöyle diyordu: "İnsanın kucaklaşması, sevgisi anlatılırken Akdeniz aklıma geldi. Akdeniz büyüktü, bizden bir denizdi. Kucak açmayı bu adla anlatmak istedim. Sevgiyi ve kucaklaşmayı anlatırken bir kadının bütünlüğünden yararlanmak istedim." ![]() 1980 yılında Halk Bankası (ŞimdikiZincirlikuyu-Yapı Kredi Genel Müdürlük Binası) önüne yerleştirilen bu heykel, şirket yönetimi talebinin ardından yapılmış. Şimdilerde Levent'te İş Bankası Genel Müdürlüğü'nün bahçesinde bulunuyor. Ve bence seyrine doyum olmayan bu eserin seyirlik değeri bile ona verilmiyor. Oysa bu eser Antalya'ya kazandırılmak istenmiş ve 2 milyon dolar değer biçmiş yetkililer. İstanbul'u simgeleyeceğine de inanılan bu eser bir türlü yerini bulamıyor. Önce Zincirlikuyu ardından Levent ve şimdi de İstiklal. Sırada neresi var? __________________
Kendi kalbini arıt bana ilişme, bende ki küfür sende ki imana neyler Korkusunu sürdüğün sırat köprüsü, yolu doğru süren insana neyler Keje Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-12-07 22:16 . |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2007
| sen eğer daha küçük ham yaştaki öğrencine müzik öğretiyorum diye , 30 yıldır aynı şarkılar ve tekniklerle bezenmiş sabitlenmiş fülüt eğitimi , resim öğretiyorum diye , dersinde patateslerden yıldız yapıp sayfaya yapıştırıp eciş bücüş görüntüler çıkarmayı sanata ilk adım olarak görüp , ve daha sayamayacağım , yada bilmediğim için bu cümleyi kurup bununla birlikte haklı olduğumun bilinciyle yazdığım bu ' eğitim yobazlığı 'na devam edersen , o adam , sen , ben , biz , sokağa çıktığında , bugüne kadar yüzüne yediği soğuk rüzgarları , soğuk mermerle bir tutup , yazmayı , değer vermemeyi ve en önemlisi bilinçsizliği , sürdürür ve sürdürecektir . kişisel düşüncem , saygılar . __________________
" sürrealizm benim ! " |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Hala yakınlarından geçtiğim zaman durup seyrettiğim ,araçla geçerken mutlaka baktığım bir Özgürlük Heykelidir. Akdeniz en yaşlı tanıksa da ; bu kadının bedeninde yeteri kadar genç ,geniş özgürlüğü kucaklar. Özgürlüğe tutkun olan da bir ucundan bulaşıp ,sürükleniverir oraya.. doğançay __________________
Ezberciliğin raconu Batı'ya öykünmektir! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Cocukken önünden gecer hayranlıkla seyrederdim. Heykeller kültürün sembolleri. __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|